دستآورد سه سالهی یکی از پروژهی بدیل معیشت در سه ولایت شمالی
دستآورد سه سالهی یکی از پروژهی بدیل معیشت در سه ولایت شمالی:
توزیع چهار هزار و ۶۹۰ تُن تخم نباتات روغنی به دهقانان
۳۱ سنبله ۱۳۹۹
پروژه «بدیل» مؤسسهی «اکتید ACTED»، که توسط «UNODC» تمویل میشود، در جریان سه سال در ولایتهای بلخ، جوزجان و سمنگان در همآهنگی ریاستهای زراعت ولایتهای یادشده، برای چهار هزار و ۶۹۰ تن از دهقانان تخم نباتات روغنی و کودهای کیمیایی توزیع کرده و نیز برنامههای آموزشی را تدویر نموده است.
همچنان این پروژه ۱۳ انجمن اجتماعی تولیدکنندهگان نباتات روغنی را غرض بهبود و تقویت بازار و پایداری تولید آنها تاسیس کرده است.
در همین حال، تهیه و نصب ۱۳ ماشین پروسس روغن از گیاهان روغنی، برای این انجمنها از کارهای دیگر این پروژه برای تولیدکنندهگان نباتات تیلی است. از دیگر خدمات این پروژه برای انجمنهای تولیدکنندهی نباتات تیلی در سه ولایت شمالی، توزیع هفت هزار و ۲۰۰ بوتل خالی سه لیتری و پنج لیتری غرض بستهبندی روغن تولید شده توسط آنان است.
در بخش حمایت از زنان به منظور ایجاد تنوع معیشت، توزیع بستههای مرغداری برای ۴۰۰ خانم، به هر خانم ۳۰ مرغ، دانهی مرغ، از دیگر کارهای پروژهی بدیل «اکتید ACTED» است. این بانوان، در برنامههای آموزشی غرض بلند بردن ظرفیتشان که توسط این پروژه راهاندازی شده بود، نیز اشتراک کردند.
در بخش آبیاری، ساخت و تحکیمکاری ۹۱۱ متر کانال آبیاری در ولایت جوزجان غرض جلوگیری از ضایعات آب و آبیاری از جملهکارهای این پروژه است.
در بخش رواجدهی گلخانهداری، ساخت ۱۶ گلخانه که در آنها برای ۴۰۰ خانم برنامههای عملی آموزشی تولید سبزیجات راهاندازی شده است، از دیگر کارهای این پروژه است.
همچنان در ولایت جوزجان، در بخش باغداری، این پروژه ۱۰۰ جریب باغ انگور را احیا کرده است.
این فعالیتها، در همآهنگی با ریاستهای زراعت سه ولایت جوزجان، سمنگان و بلخ، توسط مؤسسه «اکتید» و از طریق پروژه «بدیل» این مؤسسه عملی شده است.
هدف این پروژه، کاهش تولید و مصرف مواد مخدر از طریق تقویت و تنوع گزینههای قانونی معیشتی و همچنان بهبود وضعیت اقتصادی مستفیدشوندهگان آن از طریق تولیدات فارمهای زراعتی پایدار و فارمهای خانهگی در ولایات بلخ، جوزجان و سمنگان است.
این پروژه جهت بهبود وضعیت اقتصادی مستفیدشوندهگان پروژه از طریق تولیدات فارمهای زراعتی پایدار و خارج از فارمهای زراعتی در ولایات بلخ، جوزجان و سمنگان، دهقانان را همکاری کرده است تا محصولات زراعتی باکیفیت و ارگانیک (عضوی) را تولید کنند.
این خدمات، از طریق بهبودبخشی به زنجیرهی ارزش، و ارزشافزایی نباتات روغنی، تاسیس فارمهای مرغداری خانهگی، ساخت و تحکیم کانالهای آبیاری، احیای باغهای انگور و استفاده از تخنیکهای تولید سبزیجات خارج از فصل در گلخانهها ارایه شده است.
همچنان این پروژه دهقانان را همکاری کرده است تا ارزش محصولاتشان را از طریق تهیهی لوازم بستهبندیشده، تدویر جلسات بازاریابی و تسهیل اشتراک در نمایشگاههای زراعتی بهبود ببخشند.