باغداران بلخ: حاصلات املوک ما ۲۰ درصد افزایش یافته است

content_admin
شنبه ۱۳۹۸/۹/۲ - ۱۰:۵۱
باغداران بلخ: حاصلات املوک ما ۲۰ درصد افزایش یافته است

باغداران و مسوولان فعال در بخش باغداری در ولایت بلخ، خبر از حاصلات بی‌سابقه باغ‌های املوک می‌دهند.
شماری از باغداران که باغ‌های‌شان به همکاری پروژه‌ی ملی باغداری و مالداری وزارت زراعت ساخته شده از حاصلات به دست آمده از باغ‌های املوک‌شان زیاد خرسند اند و می‌گویند به تناسب سال‌های گذشته حاصلات باغ‌های‌شان بالاتر از ۲۰ درصد در سال جاری افزایش یافته است.
شماری از این باغداران در ولایت بلخ گفته‌اند که امسال توانسته‌اند نزدیک به دو هزار سیر از یک جریب باغ املوک حاصل بگیرند که این رقم به تناسب سال‌های قبل افزایش بیش‌تر از ۲۰ درصد را نشان می‌دهد.
املوک از جمله میوه‌هایی است که اگرچه در حالت نارس رفع حاصل می‌شود، ولی اگر آن را در دمای معمولی اتاق قرار دهید، به مرور زمان پخته، نرم و شیرین می‌شود.
املوک سرشار از ویتامین‌های B
۱، B۲، B۳ و ویتامین C است. این میوه همچ‌نین مواد معدنی مختلف مورد نیاز بدن را مانند کلسیم، گوگرد، آهن، فاسفورس، منیزیم و پوتاشیم نیز دارد، از همین لحاظ، برای رشد و نموی کودکان بسیار مفید شناخته شده است.
دریافت‌های وزارت زراعت نشان می‌دهد که این میوه از نظر اقتصادی نیز برای باغداران بسیار مفید تمام شده است، چنان‌که شماری از باغداران تاکید دارند که توانسته‌اند از حاصل یک جریب باغ‌شان بالاتر از
۳۰۰ هزار افغانی پول به دست بیاورند.
این باغداران ضمن تمجید از فعالیت‌های پروژه ملی باغداری و مالداری وزارت زراعت، بر ادامه‌ی این همکاری‌ها همراه‌شان تاکید کردند.
وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، از طریق پروژه‌ی ملی باغداری و مالداری «NHLP»‌اش، از چندین سال به این‌سو هزاران جریب باغ معیاری میوه‌های مختلف را در زون شمال، به ویژه ولایت بلخ ایجاد کرده است. یکی از این میوه‌ها، املوک است. در ترویج این میوه، نژادهای تاجیکی و پاکستانی املوک توسط پروژه‌ی ملی باغداری و مالداری وزارت زراعت ترویج می‌شود.

خبرهای تازه

شنبه ۱۴۰۵/۲/۱۲ - ۹:۳۵
Background image

نظارت از روند پیشرفت کار یک کانال آبیاری ۵۰۰ متری در ولسوالی خاکجبار کابل

۱۲ ثور ۱۴۰۵ هـ.ش
کارمندان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری در  ولسوالی خاکجبار ولایت کابل از روند پیشرفت کار یک کانال آبیاری به طول ۵۰۰ متر در این ولسوالی نظارت کردند.
این کانال با هماهنگی. . .

شنبه ۱۴۰۵/۲/۱۲ - ۹:۱۵
Background image

۱۳ سبزخانه در سیدآباد میدان وردک به بهره‌برداری سپرده شد

۱۲ ثور ۱۴۰۵ هـ.ش
۱۵ ذُو ٱلْقَعْدَةِ ۱۴۴۷ هـ.ق
۱۳ سبزخانه در مناطق مختلف ولسوالی سیدآباد ولایت میدان وردک، با همکاری ریاست زراعت، آبیاری و مالداری و حمایت مالی موسسه ان‌سی‌اې، در حضور یک. . .

پنجشنبه ۱۴۰۵/۲/۱۰ - ۱۲:۵۷
Background image

سفر هیئت وزارت زراعت به منظور افتتاح مرکز واحد تثبیت ملکیت در کندز

۱۰ ثور ۱۴۰۵ هـ.ش
۱۳ ذُو ٱلْقَعْدَةِ ۱۴۴۷ هـ.ق
به هدف افتتاح مرکز واحد تثبیت ملکیت در سطح زون‌ها، هیئت بلندپایه ریاست اراضی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری به ولایت کندز سفر کرد و در همین. . .

بازگشت به خبرها