باغداران بلخ: حاصلات املوک ما ۲۰ درصد افزایش یافته است

content_admin
شنبه ۱۳۹۸/۹/۲ - ۱۰:۵۱
باغداران بلخ: حاصلات املوک ما ۲۰ درصد افزایش یافته است

باغداران و مسوولان فعال در بخش باغداری در ولایت بلخ، خبر از حاصلات بی‌سابقه باغ‌های املوک می‌دهند.
شماری از باغداران که باغ‌های‌شان به همکاری پروژه‌ی ملی باغداری و مالداری وزارت زراعت ساخته شده از حاصلات به دست آمده از باغ‌های املوک‌شان زیاد خرسند اند و می‌گویند به تناسب سال‌های گذشته حاصلات باغ‌های‌شان بالاتر از ۲۰ درصد در سال جاری افزایش یافته است.
شماری از این باغداران در ولایت بلخ گفته‌اند که امسال توانسته‌اند نزدیک به دو هزار سیر از یک جریب باغ املوک حاصل بگیرند که این رقم به تناسب سال‌های قبل افزایش بیش‌تر از ۲۰ درصد را نشان می‌دهد.
املوک از جمله میوه‌هایی است که اگرچه در حالت نارس رفع حاصل می‌شود، ولی اگر آن را در دمای معمولی اتاق قرار دهید، به مرور زمان پخته، نرم و شیرین می‌شود.
املوک سرشار از ویتامین‌های B
۱، B۲، B۳ و ویتامین C است. این میوه همچ‌نین مواد معدنی مختلف مورد نیاز بدن را مانند کلسیم، گوگرد، آهن، فاسفورس، منیزیم و پوتاشیم نیز دارد، از همین لحاظ، برای رشد و نموی کودکان بسیار مفید شناخته شده است.
دریافت‌های وزارت زراعت نشان می‌دهد که این میوه از نظر اقتصادی نیز برای باغداران بسیار مفید تمام شده است، چنان‌که شماری از باغداران تاکید دارند که توانسته‌اند از حاصل یک جریب باغ‌شان بالاتر از
۳۰۰ هزار افغانی پول به دست بیاورند.
این باغداران ضمن تمجید از فعالیت‌های پروژه ملی باغداری و مالداری وزارت زراعت، بر ادامه‌ی این همکاری‌ها همراه‌شان تاکید کردند.
وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، از طریق پروژه‌ی ملی باغداری و مالداری «NHLP»‌اش، از چندین سال به این‌سو هزاران جریب باغ معیاری میوه‌های مختلف را در زون شمال، به ویژه ولایت بلخ ایجاد کرده است. یکی از این میوه‌ها، املوک است. در ترویج این میوه، نژادهای تاجیکی و پاکستانی املوک توسط پروژه‌ی ملی باغداری و مالداری وزارت زراعت ترویج می‌شود.

تازه ترین اخبار

چهارشنبه ۱۴۰۴/۱۲/۲۷ - ۱۳:۳۰
Background image

دکرنې وزارت له‌خوا صنعت او سوداګرۍ وزارت ته ځمکه ولېږدول شوه 

۲۷ کب ۱۴۰۴ه‍.ش
۲۹ رَمَضانُ المُبارَک ۱۴۴۷ه‍.ق 
د کرنې، اوبولګولو او مالدارۍ وزارت د ځمکو چارو ریاست چارواکي وایي، چې د عالیقدر امیرالمؤمنین حفظه الله د فرمان له مخې د کرنې وزارت د ځمکو. . .

چهارشنبه ۱۴۰۴/۱۲/۲۷ - ۹:۴۹
Background image

د پکتیا ولایت د کرنې، اوبو لګولو او مالدارۍ ریاست کې د قرآن کریم د ترجمې ختم ترسره شو

۲۷ کب ۱۴۰۴ه‍.ش
۲۹ رَمَضانُ المُبارَک ۱۴۴۷ه‍.ق
د پکتیا ولایت د کرنې، اوبو لګولو او مالدارۍ ریاست کې د مبارکې روژې له لومړۍ ورځې څخه تر ۲۸مې پورې د قرآن کریم د ترجمې لړۍ په منظم ډول ترسره. . .

چهارشنبه ۱۴۰۴/۱۲/۲۷ - ۹:۳۲
Background image

د ننګرهار مومندرې ولسوالی کې ۶۳۰ کورنیو ته مرستې او د کانالونو رغنیزې چارې بشپړې شوې

۲۶ کب ۱۴۰۴ه‍.ش
۲۸ رَمَضانُ المُبارَک ۱۴۴۷ه‍.ق
د ننګرهار د کرنې، اوبولګولو او مالدارۍ ریاست په هڅو، د ګډې هڅې ملي بشري مؤسسې په تخنیکي همکارۍ او د «جیای‌ان» مؤسسې په مالي لګښت، د مومندرې. . .

بازگشت