پروژه بزرگ مدیریت منابع آب ارغنداب توسط وزیر زراعت افتتاح شد

mail-admin
سه‌شنبه ۱۴۰۰/۱/۱۰ - ۱۳:۵۹
پروژه بزرگ مدیریت منابع آب ارغنداب توسط وزیر زراعت افتتاح شد

 ۱۰ حمل ۱۴۰۰
داکتر انوارالحق احدی وزیر زراعت، آبیاری و مالداری که در راس هیاتی به ولایت قندهار رفته است، پروژه بزرگ مدیریت منابع آب ارغنداب موسوم به «AWIRDP» را افتتاح کرد. پروژه مدیریت منابع آب ارغنداب، از مهم‌ترین برنامه‌های دولت افغانستان است که توسط وزارت‌های زراعت و احیا و انکشاف و هم‌چنین اداره تنظیم امور آب به منظور کاهش فقر، ایجاد فرصت‌های کاری، رشد تولید ناخالص ملی و مدیریت منابع آبی در حوضه‌ی ارغنداب و سطح ولایت قندهار تطبیق می‌شود.
این پروژه در ولسوالی‌های شاه‌ولی‌کوت، ارغنداب، پنجوایی، دند، دامان، میوند، زری و مرکز ولایت قندهار تطبیق می‌شود. پروژه مدیریت منابع آب ارغنداب، از سوی بانک انکشاف آسیایی و وزارت زراعت تمویل می‌شود. کارهای مقدماتی اجرای این پروژه از سال ۲۰۲۰ آغاز شده بود و قرار است تا سال ۲۰۲۷ تطبیق گردد.
بودجه عمومی این پروژه ۳۴۸ میلیون دالر است که از آن جمله ۶۰ میلیون آن توسط وزارت زراعت تطبیق می‌شود. تنظیم آب در مزرعه در قالب پروژه ارغنداب توسط وزارت زراعت عملی می‌گردد.
داکتر انوارالحق احدی، در مراسم افتتاح این پروژه گفتت که مترفع ساختن بند آبی دهلی و ساخت کانال‌های درجه دوم و سوم مربوط به این بند، افزایش موثریت در استفاده از منابع آبی موجود، افزایش حاصلات، ترویج سیستم‌های آبیاری قطره‌یی، احداث باغ‌های جدید، ساخت سبزخانه‌های جدید و آموزش دهقانان در این زمینه، ساخت ذخیره‌گاه‌های بزرگ و کوچک آب، ساخت ذخیره‌گاه‌های پیاز، کچالو، میوه‌جات تازه و هم‌چنین احداث مراکز جدید پروسس این محصولات، ترویج تکنالوژ‌های جدید زراعتی، ساخت قطعات نمایشی تجارتی و فراهم‌سازی زمینه برای فعالیت زنان در عرصه‌ی زراعت و تجارت از مزایایی مهم این پروژه خواهد بود. آقای احدی گفت:‌ »با تطبیق این پروژه حاصلات زراعتی افزایش یافته و تولیدات داخلی زیاد می‌شود؛ فرصت‌های جدید کاری ایجاد می‌گردد، سطح فقر پایین می‌آید و به همین‌‌گونه به‌دهقانان ولایت قندهار در رابطه به ترویج تکنولوژهای زراعتی آموزش داده خواهد شد.»
وزیر زراعت با بیان این که اجرای پروژه مدیریت منابع آب ارغنداب به معیاری شدن محصولات زراعتی و جلوگیری از ضایعات آب نیز کمک می‌کند، هم‌چنین افزود: «در زراعت، مدیریت آب یک بخش مهم است و وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، در این بخش دست‌آوردهای خوبی دارد اما بسنده نیست و در این بخش باید کارهای بیشتری صورت بگیرد. به صورت کُل، در این پروژه درنظر است که آب بند دهلی به صورت اساسی مدیریت شود و از آن به صورت درست در زراعت کار گرفته شود. از جانب دیگر، وزارت زراعت در بخش تولید و پروسس نیز کارهای زیادی کرده و تلاش ما این است که در بخش تولیدات و پروسس محصولات زراعتی کارهای بیشتری صورت گیرد.»
داکتر انوارالحق احدی هم‌چنین ابرازداشت که در بیشتر مناطق کشور فعالیت‌های زراعتی به شکل عنعنوی صورت می‌گیرد و وزارت زراعت تلاش دارد تا در بخش میکانیزه‌سازی زراعت کار کند. او گفت که وزارت زراعت تلاش دارد دهقانان با شیوه‌های جدید زراعت آشنا شوند.
به همین ترتیب روح‌الله خانزاده والی کندهار، تطبیق پروژه ارغنداب را برای افزایش حاصلات زراعتی و رشد اقتصاد دهقانان و در نهایت تقویت بنیادهای اقتصادی ارزنده و مثمر خواند.
هم‌چنین سیداحمد سیلاب نماینده ولایت کندهار در مجلس نمایندگان نیز، در مراسم افتتاح این پروژه گفت که برای محصولات زراعتی باید بازار جهانی پیدا شده و از ورود دواهای بی‌کیفیت نباتی در کشور جلوگیری شود. آقای سیلاب هم‌چنین تاکید کرد که باید در کندهار فارم‌ تحقیقاتی ساخته، برنامه‌های آموزشی برای دهقانان راه‌اندازی و بانک زراعتی تاسیس گردد. او افزود که برای پایداری فارم‌های مختلف مالداری، گماشتن افراد مسلکی، ساخت چکدم‌ به‌دلیل کمبود آب‌های سطحی و ساخت سردخانه به سطح زون نیز توجه شود.
همین‌طور سیدخان خاکریزوال رییس شورای ولایتی کندهار نیز، از کندهار به عنوان یک ولایت زراعتی یاد کرده و از وزیر زراعت خواست تا در این ولایت پروژه‌های زیربنایی بیشتری راه‌اندازی کند. آقای خاکریزوال با اشاره به آغاز پروژه مدیریت منابع آب ارغنداب، گفت که این پروژه برای شهروندان کندهار ارزشمند است و آنان در تطبیق این پروژه آماده‌ی هرنوع همکاری است.
پروژه‌ی ارغنداب با اشتراک سه نهاد دولتی، شامل وزارت زراعت، اداره ملی تنظیم امور آب و وزارت احیا و انکشاف دهات تطبیق می‌شود.

تازه ترین اخبار

پنجشنبه ۱۴۰۳/۹/۱ - ۱۰:۱۵
Background image

دیدار معین مالی و اداری وزارت زراعت با اتشه صحی در خارج از کشور

ملا آغا جان آخند «حاجی سالم» معین مالی و اداری وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، در دفتر کارش با حاجی عبدالهادی آغا، اتشه صحی امارت اسلامی افغانستان در خارج از کشور، دیدار کرد.
در این. . .

چهارشنبه ۱۴۰۳/۸/۳۰ - ۱۴:۵۵
Background image

افتتاح کمپاین واکسیناسیون طاعون نشخوارکنندگان کوچک در ولایت پروان

۳۰ عقرب ۱۴۰۳ هـ.ش
کمپاین واکسیناسیون علیه مرض طاعون نشخوارکنندگان کوچک (پی پی آر) تحت سرپرستی ریاست زراعت آبیاری و مالداری ولایت پروان آغاز شد.
 در مراسم افتتاحیه این کمپاین، مولوی روح. . .

چهارشنبه ۱۴۰۳/۸/۳۰ - ۱۴:۵۲
Background image

توزیع ۴۵ هزار قطعه مرغ تخمی در ولسوالی‌های واخان و خاش ولایت بدخشان

۳۰ عقرب ۱۴۰۳ هـ.ش
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت بدخشان به همکاری دفتر کمیته ناروی و پروژه تقویت معیشت و مصئونیت غذائی روستاهای افغانستان، برای یک هزارو۵۰۰  خانواده در ولسوالی‌های. . .

BACK TO NEWS