ریاست عمومی تحقیقات زراعتی: کشت زعفران در ولایت کابل نتایج خوبی دارد

mail-admin
دوشنبه ۱۴۰۲/۹/۶ - ۱۰:۲۴
ریاست عمومی تحقیقات زراعتی: کشت زعفران در ولایت کابل نتایج خوبی دارد

مسوولان ریاست تحقیقات وزارت زراعت، آبیاری و مالداری می‌گویند، امسال در فارم تحقیقاتی زراعتی بادام باغ شش نوع تحقیق بالای زعفران انجام داده اند که نتایج آن هم به سیستم‌ فضای باز و هم به شکل گلخانه‌یی قناعت بخش می‌باشد.
محمد قاسم عبیدی رییس تحقیقات توافقی و تطبیقی وزارت زراعت می‌گوید، به صورت عموم زعفران برای دهاقین بسیار موثر است و می‌تواند بدیل خوب برای کشت کوکنار باشد.
به گفته عبیدی، از هر جریب زمین در سال دوم و سوم می‌توانند از یک و نیم تا دو کیلو گرام زعفران به دست بیآورند، زعفران از ارزش خاصی در بازار های ملی و بین المللی برخوردار است که هر کیلوگرام زعفران یک‌هزار و ۵۰۰ الی دو هزار دالر در بازارهای جهانی تبادله می‌شود.
در همین حال سمیع الله نوری یک تن از متخصصین زعفران در انستیتوت تحقیقاتی وزارت زراعت می‌گوید: " نظر به تحقیقات کیفیت زعفران ولایت کابل عالی است، زعفران افغانستان از نگاه تولید بعد از ایران و هند مقام سوم را در جهان دارد و از لحاظ کیفیت مقام اول را دارا میباشد". 
نوری افزود" اکثریت کارهای پروسس زعفران می‌تواند توسط اطفال و زنان صورت گیرد ما به مردم سفارش می‌کنیم که زعفران در افغانستان کشت نمایند چون از یک طرف آب کمتر نیاز دارد و از سوی دیگر طی چندین سال حاصل گرفته می‌توانند و کار آن ساده و آسان است".
زعفران از جمله نباتات صنعتی و طبی به شمار می‌رود  که برای اولین بار در افغانستان  به شکل بذری در ولایت هرات در سال ۲۰۰۲ کشت شده است. پس از آن از هرات به کابل، ننگرهار، تخار، کندز، بغلان، بلخ و هلمند کشت آن ترویج یافته  که از نتایج خوبی برخوردار بوده است.
نبات زعفران در اقلیم گرم و معتدل کشت می‌شود سیستم های مختلف، مقدار بذر، فاصله بین قطار ها، مقدار کود دهی در کشت زعفران مهم بوده و در میزان تولید تاثیر دارد.
 از زعفران در ساختن عطریات، دواها، و متنوع ساختن غذاها و شیرینی‌ها استفاده می‌شود. در حال حاضر هرات بیشترین تولید زعفران را در سطح کشور داشته اما در سایر ولایات نیز این نبات ترویج یافتن است.

تازه ترین اخبار

چهارشنبه ۱۴۰۳/۹/۷ - ۱۱:۳۰
Background image

بازدید معین آبیاری و منابع طبیعی از انبار چوب‌های ضبط‌شده در ولایت پکتیا

 

۷ قوس ۱۴۰۳ هـ.ش
مولوی بازمحمد فیضان، معین آبیاری و منابع طبیعی وزارت زراعت، در جریان سفر به ولایت پکتیا از انبار چوب‌های ضبط‌شده توسط قطعه حفاظت از جنگلات در شهر گردیز بازدید کرد.
در. . .

چهارشنبه ۱۴۰۳/۹/۷ - ۱۱:۲۶
Background image

سفر معین آبیاری و منابع طبیعی به ولایت پکتیا و بررسی فعالیت‌های کمیته حفاظت از جنگلات

 

۷ قوس ۱۴۰۳ هـ.ش
مولوی بازمحمد فیضان، معین آبیاری و منابع طبیعی وزارت زراعت، در جریان سفرش به ولایت پکتیا در نشستی با مهرالله حماد، والی پکتیا، و اعضای کمیته حفاظت از جنگلات دیدار کرد. . .

چهارشنبه ۱۴۰۳/۹/۷ - ۱۱:۱۰
Background image

سفر معین آبیاری وزارت زراعت به ولایت لوگر و دیدار با کمیته حفاظت از جنگلات

مولوی بازمحمد فیضان، معین آبیاری و منابع طبیعی وزارت زراعت، طی سفری به ولایت لوگر با اعضای کمیته حفاظت از جنگلات دیدار کرد.
این دیدار با حضور مولوی محمدانور دین‌پرور معاون والی لوگر،. . .

BACK TO NEWS