روز جهانی مبارزه علیه بیماری سگ دیوانه تجلیل شد

mail-admin
دوشنبه ۱۳۹۹/۷/۷ - ۱۶:۲۷
روز جهانی مبارزه علیه بیماری سگ دیوانه تجلیل شد
۷ میزان ۱۳۹۹
وزارت زراعت، آبیاری و مالداری از روز جهانی مبارزه علیه بیماری سگ دیوانه در کابل تجلیل کرد.
محبوب‌الله ننگ، رییس تصدیق‌دهی تخم‌های اصلاح‌شده در وزارت زراعت در محفل تجلیل از روز جهانی مبارزه علیه مرض سگ دیوانه در کابل گفت: "وزارت زراعت در بخش کنترل امراض حیوانی کوشش کرده که فعلاً یک لابراتوار مجهز در دست دارد که در سطح منطقه بی‌نظیر است، ما در نظر داریم که کلینیک‌های حیوانی را در ۳۴ ولایت کشور گسترش بدهیم."
آقای ننگ می‌گوید: "تعهدات ما به سازمان‌های (WTO) و سازمان جهانی صحت حیوانی (OIE) که داریم تا سال ۲۰۳۰ مرض سگ دیوانه را در افغانستان به سطح پایین برسانیم و یا هم ختم کنیم."
احمدمختار محسنی، رییس صحت حیوانی درباره هدف کلی مبارزه علیه سگ دیوانه می‌گوید: "هدف ما این است که هر چه نزدیک‌تر با هم‌آهنگی و همکاری یک‌دیگر پالیسی سازمان جهانی صحت حیوانی (IOE) تا سال ۲۰۳۰ است. ما بتوانیم حداقل این مرض را در سطح افغانستان کاهش بدهیم، اما تاثیرات و گزند این را در انسان به صفر برسانیم."
آقای محسنی، در ادامه می‌گوید که بیماری سگ دیوانه یکی از بیماری‌های ویروسی ساری و زونوز (مشترک میان انسان و حیوان) می‌باشد که سبب التهاب مغزی حاد می‌شود. این ویروس در تمام حیوانات خون‌گرم از جمله انسان می‌تواند بیماری ایجاد کند.
محبوب‌الله ننگ، رییس تصدیق‌دهی تخم‌های اصلاح‌شده، از وزارت صحت عامه، پوهنتون کابل پوهنزی وترنری، وزارت معارف و ارشاد حج اوقاف خواست که در قسمت اگاهی دهی و اطلاع‌رسانی درباره بیماری و آفت‌های سگ دیوانه به مردم، به وجه حسن اطلاع‌رسانی کنند.
در همین حال، جلال‌الدین ناصری، رییس میراث‌های فرهنگی اداره ملی حافظت از محیط زیست تاکید کرد و گفت که هم‌آهنگی بهتر بین نهادهای ذی‌ربط صورت گیرد و هم‌چنان افزود که بلند بردن سطح آگاهی مردم هم از اضرار و هم فواید سه موجود زنده شامل حیوان، انسان و نبات، می‌تواند گراف مرض سگ دیوانه را تا حد ممکن پایین بیاورد.
در عین حال، سید شیرشاه سادات رییس پوهنزی وترنری پوهنتون کابل می‌گوید که مبارزه علیه مرض سگ دیوانه را می‌توان از طریق تحقیقات و تطبیق پالیسی‌ها و برنامه‌ها حل کرد.
ویروس "ربیس" از لعاب دهن حیوان مبتلا به بیماری سگ دیوانه از طریق محل گزیده‌گی وارد بدن شده، در عضلات به سمت اعصاب انتهایی می‌رود و شروع به تکثیر می‌نماید. مرگ در صورت مبتلا شدن به این بیماری حتمی است.

تازه ترین اخبار

دوشنبه ۱۴۰۴/۴/۱۶ - ۹:۴۵
Background image

نظارت از روند احداث  ۱۰ باب سردخانه صفری در ولایت کاپيسا

۱۵ سرطان ۱۴۰۴ هـ.ش
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت کاپیسا از روند احداث ۱۰ باب سردخانه صفری در ولسوالی‌های نجراب و تگاب این ولایت نظارت به عمل آورد.
این پروژه به هدف ذخیره و نگهداری. . .

یکشنبه ۱۴۰۴/۴/۱۵ - ۹:۲۵
Background image

امضای تفاهم‌نامه همکاری میان وزارت زراعت و یک شرکت خصوصی برای تولید تخم‌های اصلاح‌شده بذری

۱۵ سرطان ۱۴۰۴ هـ.ش
وزارت زراعت، آبیاری و مالداری تفاهم‌نامه‌ای همکاری با یک شرکت خصوصی تولید تخم‌های بذری پیرامون معرفی ورایتی‌های جدید اصلاح‌شده تخم بذری نباتات به امضا رساند.
این. . .

یکشنبه ۱۴۰۴/۴/۱۵ - ۹:۱۷
Background image

برگزاری جلسه هماهنگی برای جلوگیری از قطع جنگلات و حفاظت از منابع طبیعی

۱۵ سرطان ۱۴۰۴ هـ.ش
به منظور جلوگیری از قطع جنگلات و تقویت روند حفاظت از منابع طبیعی، جلسه‌ای با حضور معین آبیاری و منابع طبیعی وزارت زراعت، مولوی بازمحمد فیضان، برگزار شد.
در این جلسه،. . .

BACK TO NEWS