حاصلات امسال پسته سمنگان به حدود ۶۹ تن رسیده است

mail-admin
دوشنبه ۱۳۹۹/۶/۳ - ۱۱:۳۷
حاصلات امسال پسته سمنگان به حدود ۶۹ تن رسیده است
۳ سنبله ۱۳۹۹، حجت‌الله قاضی‌زاده
بیش از ۴۲ هزار و ۵۰۰ هکتار زمین در ولایت سمنگان، بستر باغ‌های پسته است. حاصلات این پسته‌زارها که شامل درختان طبیعی و غرس شده توسط وزارت زراعت است، امسال به حدود ۶۹ متریک رسیده است.
محمدرحمن ارغندیوال رییس زراعت ولایت سمنگان می‌گوید: «در ولایت سمنگان دو نوع پسته (للمی و آبی) وجود دارد که بعد از بادغیس، سمنگان دومین تولیدکننده پسته در سطح کشور است و حاصلات امسال ما ۶۹ متریک تن می‌باشد.»
وی اضافه کرد: «ما تلاش می‌کنیم که پسته‌زارها را وسعت ببخشیم و باغ‌های پسته‌ی بیش‌تر بسازیم، برنامه‌ی بزرگی را در نظر داریم که تنظیم آب‌ریزه و گسترش ساحات پسته است؛ ما ۱۶۰ هزار نهال پسته تولید می‌کنیم تا ساحات باغ‌های پسته را گسترش دهیم.»
آقای ارغندیوال گفت در گذشته‌ها درختان پسته توسط مردم قطع می‌شد، ولی در حال حاضر از قطع جنگل‌ها و درختان پسته جلوگیری شده و پسته‌زارها نیز در حال گسترش است، ما برای بهبود حاصلات ۱۶ هزار و ۵۰۰ نهال را پیوند کردیم که سبب افزایش تولید پسته می‌شود.
حاجی نورآغا یک‌تن از باغداران در پیگتاش ایبک ولایت سمنگان است که باغ او، به همکاری وزارت زراعت ساخته شده است. او می‌گوید: «شش‌هزار و ۳۰۰ نهال پسته غرس کردیم، قبلاً گندم کشت می‌کردیم، اما حاصل خوب نداشت، وزارت زراعت همراه ما همکار است و نصف کار احداث آن را با ما انجام داده است، در آینده امیدواریم که این باغ حاصل خوب بدهد، چون حالا نو ساخت است.»
باید گفت که وزارت زراعت آبیاری و مالداری بیش از پنج هزار و ۲۰۰ جریب زمین پسته‌زار را در سراسر ولایت سمنگان ایجاد کرده است. هم‌چنان برای گسترش و به خاطر افزایش‌دهی حاصلات سالانه تعداد زیاد درخت پسته را برای باغداران از طریق شوراها توزیع می‌کند.

خبرهای تازه

چهارشنبه ۱۴۰۴/۸/۲۸ - ۱۵:۲۳
Background image

توزیع بزهای شیری برای خانواده‌های مستحق در پنجشیر آغاز شد


۲۸ عقرب ۱۴۰۴ هـ.ش
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری پنجشیر از آغاز روند توزیع ۱۰۴ رأس بز شیری برای خانواده‌های مستحق در ولسوالی‌های عنابه و آبشار این ولایت خبر می‌دهد. 
این روند در چوکات. . .

چهارشنبه ۱۴۰۴/۸/۲۸ - ۱۵:۱۸
Background image

تکمیل کار بند آب صدمیش در ولسوالی شولگره بلخ


۲۸ عقرب ۱۴۰۴ هـ.ش
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت بلخ کار تکمیلی بند آب واقع در دشت صدمیش ولسوالی شولگره را مورد بازدید و ارزیابی قرار داد. این بند که پیش‌تر به همکاری دفتر اکتید و. . .

چهارشنبه ۱۴۰۴/۸/۲۸ - ۱۵:۴
Background image

بازدید سخنگوی وزارت زراعت از لابراتوار کنترول کیفیت زعفران هرات


۲۸ عقرب ۱۴۰۴ هـ.ش
مولوی شیر محمد حاتمی رییس اطلاعات، آگاهی عامه و  سخنگوی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری در جریان سفر به ولایت هرات از لابراتوار کنترول کیفیت زعفران این ولایت بازدید کرد. . .

بازگشت به خبرها