پرداخت ‌۶۳۴.۶ میلیون قرضه زراعتی منظور شد

content_admin
پرداخت ‌۶۳۴.۶ میلیون قرضه زراعتی منظور شد

۲۸ جوزای۱۳۹۹

جلسه‌ی کمیته‌ی منظوری قرضه‌های زراعتی، پس از دریافت معلومات ارائه‌ شده و پاسخ‌های قناعت‌‌بخش به سوالات اعضای کمیته، ارائه‌ی ‌۶۳۴.۶ میلیون افغانی قرضه‌ی زراعتی را منظور و تأیید کرد.

در مجموع سه مورد قرضه تایید شد که یک مورد آن مربوط به یکی از موسسات مالی بوده که میعاد آن برای پنج سال است و سالانه به تعداد بیش‌تر از یک‌هزار دهقان در هشت ولایت کشور مستقیماً از آن مستفید خواهند شد. مورد دوم قرضه منظور شده مربوط به یکی از فابریکه‌های تولید مواد غذایی است که از پول قرضه در خریداری ماشین‌آلات و خرید آرد استفاده خواهد شد. مورد سوم پرداخت قرضه تایید شده، مربوط به یکی از سیلوها است که برای خریداری گندم جهت تولید آرد از آن استفاده می‌کند.

جلسه‌ی کمیته‌ی منظوری قرضه‌های صندوق انکشاف زراعت در وزارت زراعت، به ریاست محبوب‌الله ننگ، سرپرست معینیت تخنیکی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری و رییس کمیته‌ی منظوری قروض، و مسوولان صندوق انکشاف زراعت برگزار شد. تیم تخنیکی صندوق انکشاف زراعت، سه درخواست قرضه را به این کمیته معرفی و در مورد فعالیت‌های متقاضیان قرضه به اعضای کمیته معلومات مفصل داد.

ایمل آرمان رییس اجرایی صندوق انکشاف زراعت که تادیه‌کننده این قرضه است، می‌گوید که در شرایط مشقت‌‌بار کنونی، دهقانان را فراموش نکرده‌اند و متعهد اند تا قروض مورد نیاز دهقانان را به اسرع وقت به دست‌رس‌شان قرار بدهند.

صندوق انکشاف زراعت یک نهاد مالی دولتی غیر بانکی بوده که تحت رهبری وزارت زراعت، مالداری و آبیاری فعالیت می‌کند.

خدمات قرضه‌دهی به دهقانان تجارتی و متشبثان زراعت از طریقه میانجی‌های مالی و قرضه‌‌دهی مستقیم در جهت رشد و بهبود زراعت افغانستان از وظایف عمده این صندوق به شمار می‌رود.

این صندوق از تاسیس‌اش بدین‌سو ارائه‌ی ۱۱.۲ میلیارد افغانی قرضه را منظور و مبلغ بیش‌تر از ۸.۶ میلیارد افغانی را به تجارت‌های زراعتی، کوپراتیف‌ها و انجمن‌های زراعتی و مالداری، میانجی‌های مالی، فارم‌های گاوداری، ماهی‌پروری، مرغداری، پروسس‌کننده‌گان و صادرکننده‌گان میوه‌ی تازه و خشک، فابریکه‌های تولید آرد، شرکت‌های تولیدی تجهیزات زراعتی، مغازه‌ها و واردکننده‌گان کود کیمیایی و سایر متشبثان عرصه زراعت، توزیع کرده است. از این خدمات، ۵۲ هزار و ۷۷۲ دهقان در ۳۲ ولایت به صورت مستقیم مستفید شده‌اند.

صندوق انکشاف زراعت حالا مرجع پیش‌تاز در تمویل سکتور زراعت افغانستان به شمار می‌رود که دفتر مرکزی آن در کابل است و در ولایت‌های بلخ، هرات، بامیان، قندهار و ننگرهار نیز دفترهای ساحه‌ای دارد.