تطبیق برنامه‌ی «مدیریت محصولات زراعتی در دوره‌ی کرونا» در کابل، هرات و دایکندی آغاز شد

mail-admin
تطبیق برنامه‌ی «مدیریت محصولات زراعتی در دوره‌ی کرونا» در کابل، هرات و دایکندی آغاز شد

۱۶ ثور ۱۳۹۹

پس از منظوری طرح «مدیریت محصولات زراعتی در دوره‌ی کرونا» از جانب محمداشرف غنی رییس جمهور به ارزش ۱۳.۷ میلیارد افغانی، کار عملی‌سازی این طرح در ولایت‌های کابل، هرات و دایکندی آغاز شد.

کابل:

کار عملی‌سازی طرح مدیریت محصولات زراعتی در دوره‌ی کرونا، با تهداب گذاری یک کشمش‌خانه در ولسوالی‌میربچه‌کوت، توسط حشمت‌الله غفوری معین آبیاری و منابع طبیعی وزارت زراعت، محمدیعقوب حیدری والی کابل و نماینده‌گان شوراهای انکشافی، شماری از دهقانان و باغداران آغاز شد.

حشمت‌الله غفوری معین آبیاری و منابع طبیعی وزارت زراعت گفت: «با تطبیق این طرح چهار هزار و ۳۳۲ کشمش خانه در ولایاتی که انگور زیاد تولید می‌کنند، ساخته می‌شود.» آقای غفوری هم‌چنین افزود: «با تطبیق این طرح حداقل ۵۰ درصد محصولات زراعتی که صادر می‌گردید، مدیریت می‌شود. به این معنا از فرسوده شدن ۵۰ درصد محصولات تازه در داخل کشور جلوگیری می‌شود و برای ۵۰ درصد دیگر هم تدابیری مانند منع واردات باز محصولات از بیرون کشور را روی دست گرفته‌ایم

معین آبیاری و منابع طبیعی وزارت زراعت تاکید کرد که اجرای این طرح برای حدود ۲۵۰هزار تن شغل دایمی و موقت فراهم می‌سازد. این طرح قرار است در تمام ولایات تطبیق شود.

در همین حال، محمدیعقوب حیدری والی کابل گفت: «اگر وضعیت محدودیت‌ها و قرنطین ادامه یابد، تشویش ما این بود که فرآورده‌های زراعتی ما از بین می‌رود و خراب می‌شود. اما، وزارت زراعت پیش‌بینی بسیار خوب کرده و تدبیر به موقع سنجیده، تا وقتی که فصل برداشت فرآورده‌های زراعتی ما می‌رسد، کشمش‌خانه‌ها و سردخانه‌ها ساخته می‌شود

هرات

کار عملی‌سازی طرح «مدیریت محصولات زراعتی در دوره‌ی کرونا»، در ولایت‌های هرات، در همایشی با حضور والی و مسوولان محلی این ولایت آغاز گردید.

عبدالصبور رحمانی رییس زراعت، آبیاری و مالداری ولایت هرات، گفت که قرار است طی دو ماه آینده صدها کشمش‌خانه و ذخیره‌گاه‌های پیاز از طریق این برنامه ساخته شود. او در این همایش افزود که حدود دستگاه خشک‌کننده میوه و سبزی تازه نیز به دهقانان به ویژه زنان زراعت‌پیشه این ولایت توزیع می‌شود.

رییس زراعت هرات یادآور شد که در تطبیق این پروژه‌ها، برای صدها تن از فارغان رشته‌ی زراعت و رشته‌های مرتبط کار فراهم می‌شود.

سیدعبدالواحد قتالی والی هرات نیز، از وزارت زراعت، آبیاری و مالداری برای اجرای تدابیر پیش‌گیرانه از احتمال فاسد شدن محصولات زراعتی در پی گسترش شیوع ویروس کرونا در کشور ابراز قدردانی کرد.

دایکندی:

در دایکندی نیز این برنامه با حضور والی و مسوولان محلی آغاز شد.

سیدعبدالواحد فیروزی رییس زراعت، آبیاری و مالداری ولایت دایکندی، می‌گوید که هدف از اجرای پروژه‌های جدید زراعتی، ایجاد فرصت‌های کاری برای شهروندان و اقدام پیش‌گیرانه به منظور جلوگیری از فاسد و ضایع شدن محصولات زراعتی در پی‌ شیوع ویروس کرونا است. او گفت مدیریت محصولات زراعتی در دوره‌ی کرونا، با هزینه حدود ۱۷۰ میلیون افغانی، مدیریت محصولاتی مانند سیب، پیاز، کچالو، کشمش، زردآلو و سبزی را در این ولایت پوشش می‌دهد.

هم‌چنان سیدانور رحمتی والی دایکندی، از تصمیم وزارت زراعت برای جلوگیری از ضایع شدن محصولات زراعتی و ایجاد فرصت‌های کاری، به عنوان یک گام فوق‌العاده یاد کرد. والی دایکندی گفت: «ایجاد ذخیره‌گاه‌ها و سردخانه‌ها در کیفیت و کمیت محصولات زراعتی دایکندی تاثیر خوب به‌جا خواهد گذاشت و زمینه‌‌ی کاری برای مردم و باغداران نیز فراهم خواهد کرد

باید گفت که وزارت زراعت، آبیاری و مالداری هم‌زمان با گسترش ویروس کرونا، تطبیق برنامه‌ای را به منظور مدیریت محصولات زراعتی آغاز کرد. بر اساس این برنامه، در سراسر کشور در جریان چهار تا شش ماه آینده برای باغداران و دهقانان، چهار هزار و ۳۳۲ کشمش‌خانه، هر کدام با ظرفیت ۱۶ تُن، ۱۴هزار و ۲۱۹ سردخانه صفر انرژی برای نگهداری پیاز، هر کدام با ظرفیت پنج‌ تُن و ۴۱۴ سردخانه صفر انرژی کچالو، هر کدام با ظرفیت ۱۰ تُن و هم‌چنین ۸۸۴ سردخانه صفر انرژی سارک، برای نگهداری محصولات باغداری، هر کدام با ظرفیت ۲۵ تُن ساخته می‌شود. هم‌چنین مطابق این طرح، یک‌هزار دستگاه خشک‌کننده میوه و سبزی نیز به باغداران و دهقانان توزیع می‌شود. برای عملی‌سازی این طرح ۱۳.۷ میلیارد افغانی در نظر گرفته شده است که تا این دم هشت میلیارد آن به دست‌رس وزارت زراعت قرار گرفته است. ۱۰ درصد این هزینه از سوی دهقانان و باغداران و ۹۰ درصد توسط وزارت زراعت پرداخته می‌شود.