ریاست میکانیزه زراعتی

mail-admin

معرفی مختصر :

ریاست میکانیزه زراعتی در سال ۱۳۵۹ در چوکات وزارت زراعت به هدف ماشینی ساختن زراعت و تعویض سیستم سنتی به عصری و ماشینی ایجاد شده است.

در ابتدا فعالیت‌های خویش را به‌شکل واحد بودجوی یا تصدی در پنج ولایت آغاز کرد. به اساس پلان انکشافی خویش در هرسال استیشن‌های جدیدی در سایر ولایات تاسیس و به عرضه خدمات ماشینری پرداخته است. در سال ۱۳۶۶ الی ۱۳۷۳ در ۱۷ ولایت کشور حضور فعال داشته و به اساس ضرورت وقت از سال ۱۳۷۳ از تصدی به واحد بودجوی تغیر شخصیت حقوقی نمود.

اکنون این ریاست با در اختیار داشتن ۲۷۲ عراده تراکتور فعال، شش عراده کمپاین، ۶۵ پایه تریشر گندم در ۲۲ ولایت به دهقانان، کوپراتیف‌ها و فارم‌های زراعتی عرضه خدمات ماشینری می‌نماید.

معرفی رییس:

 دیپلوم انجنیر محمد قسیم (وصال ) دارای درجه ماستری در رشته میکانیزه زراعتی

راستای کاری:

    تحت  ریاست عمومی ترویج و انکشاف زراعت

1. معرفی وتزویج ماشین الات زراعتی قابل تطبیق ومورد نیاز

2. عرضه خدمات ماشین الات زراعتی در 34 ولایات کشور به دهاقین

3. تغیر شیوه های سنتی زراعت به زراعت عصری وپایدار به منظوربلند بردن سطح تولید درفی واحد زمین .

4. کاهش ضایعات در زمان کشت ورفع حاصل محصولات زراعتی.

سه دستاورد عمده:

1 .  جذب مساعدت بلاعوض کشور چین به ارزش  هشت ونیم ملیون دالر که شامل تراکتورها ماشین کشت شالی و وسایل زراعتی میباشد.

2 .  تحت پوشش قراردادن 34 ولایات کشور تحت عرضه خدمات ماشین الات زراعتی وتراکتورهای مساعدت شده به دهاقین قبلا در 22 ولایات  عرضه خدمات میگردید.

3 . تدویر برنامه های اموزشی معرفی و استفاده ازماشین الات زراعتی در مرکز و ولایات برای محصلین انستیتوت های زراعتی و دهاقین.

پلان های اینده:

1.  طرح و اماده سازی پلان ملی میکانیزه ساختن زراعت کشور ونهایی سازی پالیسی میکانیزه زراعت

2.  تجهیز احیا و باز سازی تعداد از استیشن هاو مراکز میکانیزه زراعتی وهم چنان ایجاد مراکز اموزشدهی تست وتجربه ماشین الات زراعتی. 3. تدویر برنامه های اموزشی جهت ارتقای ظرفیت کارمندان و بر نامه های نمایشات عملی ماشین الات زراعتی برای دهاقین کشور.

اهداف ریاست میکانیزه زراعتی:

  1. تعویض سیستم  زراعت سنتی و عنعنوی به سیستم زارعتی ماشینری عصری.
  2. ترویج و آموزش استفاده از انواع ماشین‌آلات زراعتی.
  3. بلند بردن حاصلات در فی واحد زمین.
  4. کاهش هزینه تولید با استفاده از انواع ماشین‌آلات در عملیات زراعتی.
  5. رفع حاصلات محصولات زراعتی  به اسرع وقت.
  6. جلوگیری از ضایعات محصولات زراعتی.
  7. بلند بردن سطح کمی وکیفی حاصلات زراعتی.
  8. عرضه خدمات ماشینری برای دهقانان، کوپراتیف‌ها و فارم‌های زراعتی.
  9. تربیه و آموزش رانندگان تراکتور، ماشین کاران، میکانیک‌ها در دوره‌های آموزشی کوتاه مدت.
  10. ترتیب لوایح سوخت و روغنیات برای ماشین‌آلات زراعتی.
  11. تامین ارتباط و روابط بین موسسات اکادمیک کشور و موسسات بین‌المللی .
  12. ترمیم انواع ماشین‌آلات زراعتی.
  13. تدویر کورس‌های فنی- تخنیکی و مدیریت حفظ و مراقبت از ماشین‌آلات زراعتی.

استراتیژي ریاست :

ستکتور زراعت نقش عمده در تامین اقتصاد ملی، کاهش فقر، مصئونیت غذایی ومعیشت ومنابع پایدار دارد. هدف اصلی و اساسی وزارت زارعت رشد اقتصاد ملی و کاهش فقر می‌باشد، که برای رسیدن به این اهداف وزارت زراعت آبیاری و مالداری در چهار چوب ملی انکشاف زراعت تحت چهار برنامه  جهت رسیدن به اهداف فوق ترتیب نموده است: ۱- تنظیم منابع طبیعی. ۲- تولید وحاصل‌خیزی. ۳- احیای اقتصاد زراعتی. ۴- مدیریت تغیر وارتقای ظرفیت شامل استراتیژی وزارت زارعت آبیاری و مالداری می‌باشد.

میکانیزه زراعتی مطابق به معیارهای استراتیژی ملی انکشاف افغانستان (ANDS ) به منظور افزایش تولید و حاصل‌خیزی برای زراعت مشروع کمک‌ها و امکانات تخنیکی را فراهم می‌سازد، هم‌چنان با به کار انداختن تکنالوجی معاصر و ماشین‌آلات مدرن زراعتی تزئید سریع را در محصولات زراعتی سبب می‌شود.

ستراتیژی کوتاه مدت: استقاده موثر از ظرفیت‌ها و امکانات موجوده در مراکز میکانیزه زراعتی به منظور تقویت اقتصاد دهاقین و تشویق بیشتر به کشت و زراعت و انجام عرضه خدمات به دهاقین بوده، ترویج و انکشاف میکانیزه ساختن زراعت ضرورت به معرفی آموزش و ترویج ماشین‌آلات زراعتی در بین دهاقین و بلندبردن ظرفیت‍‌های تخنیکی کارمندان و دهاقین از طریق تدویر برنامه‌های آموزشی و اجرای نمایشات عملی بالای مزرعه امری ضروری بوده تا از این طریق تکنالوجی‌های موثر ماشین‌آلات جدید زراعتی مورد استفاده قرار گیرد.

ستراتیژی دراز مدت: مدرنیزه ساختن زراعت در کشور به سرمایه هنگفت نیاز دارد، که سکتور خصوصی نقش ارزنده در سرمایه گذاری و عرضه خدمات میکانیزه به دهاقین کشور دارد . نقش این اداره در این مرحله منحیث اداره پالیسی ساز وظیفه دارد تا در ترتیب و تنظیم برنامه‌های ملی میکانیزه شدن زراعت لوایح و طرزالعمل، مشوره‌ها و سایر اسناد تقنینی کار نماید. ایجاد مراکز آموزش‌دهی و تست تجربی ماشین آلات زراعتی برای دهاقین کمپنی‌های مولد تورید و تولید ماشین‌آلات زراعتی با کیفیت نظارت خواهند نمود .

دست‌آوردهای ریاست میکانیزه زراعتی:

  1. بازسازی امکانات ماشینری و فنی و پرسونلی بعد از تاسیس دولت موقت.
  2. ارایه خدمات اگروتخنیکی استندرد در ۲۸ ولایت .
  3. جذب و مدیریت کمک‌های کشور ایران.
  4. جذب و مدیریت کمک‌های انکشافی دولت.
  5. بازسازی مراکز میکانیزه زراعتی، اعمار تعمیر اداری، ورکشاپ‌های تخنیکی در ولایت‌های فراه، نیمروز،  قندهار، هلمند، بامیان و کابل از کمک‌های کشور ایران.
  6. بازسازی دفتر مرکزی.
  7. جذب و مدیریت کمک‌های کشور خلق چین.
  8. ارتقای ظرفیت فنی، مدیریتی در داخل کشور و خارج کشور.
  9. تقویت امکانات ماشینری اشتیشن ۲۴ ولایت کشور.
  10. همکاری با موسسات IRD-AVIP-IDIANEW-PRT در توزیع ۳۸۰۵ عراده تراکتور برای دهقانان و کوپراتیف‌ها در ۲۱ ولایت.
  11. اعزام ۱۰ نفر از کارمندان بخش مرکز و ولایت به کورس حفظ و مراقبت ماشین‌آلات به کشور چین در سال ۲۰۱۷.
  12. اعزام یک کارمند به کشور هند جهت فراگیری نقش ماشین‌آلات زارعتی در اقتصاد کشور در سال ۲۰۱۷
  13. اعزام یک کارمند به کشور تایلند جهت فراگیری تخنیک ماشین‌آلات زراعتی و رشد توسعه در سال 2017.
  14. اعزام دو کارمند بخش مرکز جهت اشتراک در سیمینار مدیریت اقتصاد زراعت پیشرفته برای کشورهای در حال انکشاف در کشور چین سال ۱۳۹۵.
  15. اعزام ۳۰ تن از کارمندان بخش مرکزی و ولایتی در سه دوره جهت فراگیری میکانیزه و اقتصاد زراعتی به کشور ایران در سال ۱۳۸۰.

دورنمای ریاست میکانیزه زراعتی:

واردات محصولات زراعتی، نوسانات قیمت محصولات زراعتی و عدم مصونیت پایدار غذایی، استفاده از روش‌های سنتی که هزینه‌های تولید را افزایش داده و رقابت محصولات را در مقابل محصولات وارداتی کاهش می‌دهد از جمله مشکلات فراروی رشد زراعت در کشور است. استفاده از ماشین آلات زراعتی در مراحل مختلف عملیات زراعتی با غلبه بر محدویت‌های زمانی و مکانی و با یاری سایر فکتور‌های رشد، موجب تقویت زیربنای زراعتی شده در نهایت باعث افزایش محصولات زراعتی با کمیت وکیفیت می‌گردد. ریاست میکانیزه زراعتی به عنوان بازوی محرکه و زیربنای اساسی رشد زراعت، قادر است با بهره‌گیری از تجربه ۳۷ ساله خویش استفاده‌ی انواع ماشین‌آلات زراعتی در کشور را ترویج و آموزش داده خدمات اگروتخنیکی استندرد را در کشور ارایه نماید.

این ریاست با تدوین برنامه‌های آموزشی خویش دهقانان کشور را قادر به استفاده موثر از ماشین‌آلات زراعتی خواهد نمود تا با استفاده درست موجب رشد و تقویت زراعتی در کشور شوند.

میان مدت:

ریاست میکانیزه زراعتی به عنوان یک ریاست خدماتی وفنی قادر است لوایح و طرز العمل‌های استفاده از سوخت، روغنیات و ترمیمات را آماده و سهمی ارزنده‌ی در بخش تقنین خواهد داشت. ایجاد مراکز آموزشی و تدویر کورس‌های کوتاه مدت برای دهقانان در جهت استفاده موثر و استندرد از ماشین‌آلات، حفظ و مراقبت آن و مدیریت صحیح ماشین‌آلات نقش عمده‌ای را دارا می‌باشد.

دراز مدت:

مدرنیزه‌سازی زراعت کشور به سرمایه هنگفت نیاز دارد که برای رفع این معضله دولت بستر مناسب را برای فعالیت بخش خصوصی ایجاد می‌نماید تا بتواند با حمایت‌های قانونی و مشورتی نسبت به تشویق بخش خصوصی به ارایه خدمات ماشینری در کشور اقدام نماید. ریاست میکانیزه زراعتی با تدوین لوایح و مقررات فنی در بخش ماشین‌آلات قادر خواهد بود تا مشورت‌های فنی و تخنیکی را برای وارد کننده‌گان ماشین‌آلات زراعتی فراهم نماید.

امکانات بالقوه موجود:

استیشن‌های فعال در ۲۸ ولایت کشور، داشتن ۲۷۲ عراده تراکتور شامل پلان ۱۰۰ عراده رایس پلنتر و ۴۹۵ عراده تراکتور به صورت پتنسیل ذخیره قادر است تا خدمات اگروتخنیکی استندرد مطابق به معیارات زراعتی کشور ارایه نماید.

پلان‌کاری سال ۱۳۹۷:

فعالیت‌های ساحوی :

  1.  قلبه‌کاری                  ۱۲۵۰۰هکتار
  2. کلتیواتور کاری :        ۶۶۸۹۱ هکتار
  3. هموار کاری     :          ۱۳۰۰هکتار
  4. تریشرکاری      :           ۲۸۰۰ هتکار

مجموع فعالیت‌ها:

۸۳۴۹۱ هکتار زمین تحت خدمات ماشینری قرار گرفته است. در بخش آموزش و ارتقای ظرفیت : جهت رشد و تقویت دانش ماشینری در سال ۱۳۹۷به تعداد ۱۵۰نفر از محصلین تحت اموزش‌های فنی و نظری قرار گرفته است، آنها در بخش برنج و استفاده موثر از ماشین‌آلات کشت و رفع حاصلات آموزش یافته است. دو نیز  نفر از کارمندان این ریاست به کمک پروژه جایکا اموزشهای فنی و تخنیکی را فرا گرفته است.

استفاده حداکثر آب در مزرعه؛ به همین منظور استفاده از لیزر لیول یکی از گزینه های موثر مدیریت آب در مزرعه است، که با استفاده از این دستگاه با تسطیح سازی بسیار دقیق زمین قادر است تا با استفاده از روش، آب کافی به موقع به تمام زمین به صورت یک‌نواخت منتشر می‌گردد. این ریاست جهت استفاده موثر از این دستگاه در سال جاری پلان آموزشی خویش را تعقیب نموده است.

ایجاد نمایشگاه‌های ماشین آلات زراعتی:

مطابق به پلان برپایی نمایشگاه های زراعتی در جهت معرفی محصولات زراعتی در هر سال این ریاست به منظور آشنایی دهاقین با انواع ماشین آلات زراعتی و دانش جدید ماشین‌آلات، همه ساله اخرین پیشرفت از ماشین‌الات زارعتی خویش را به نمایش می‌گذارد، تا دهاقین عملا با کاربرد ماشین‌آلات در عرصه‌های زراعتی آشنایی کامل پیدا کنند.

دست‌آوردهای سال ۱۳۹۷ :

در بخش ارائه خدمات اگروتخنیکی :

  ۱-قلبه‌کاری ۷۸۰۸ ؟ زمین

 ۲-  کلتیواتورکاری ۳۳۳۸۰ هکتار زمین زراعتی

 ۳- همواری کاری ۲۰۲ هکتار زمین زراعتی.

 ۴- تریشرکاری ۴۲۱ هکتار زمین زراعتی،

که مجموع فعالیت‌های ساحوی به ۴۱۸۰۲ هکتار می‌رسد، از این جمله ۱۱۸۹۴ هکتار زمین در کمپاین کشت بهاری به صورت رایگان برای دهاقین ۱۴ ولاست کمک ماشینری صورت گرفته است.                  

در بخش ارتقاء ظرفیت  و آموزش‌ها :

ریاست میکانیزه زراعتی در راستای آموزش فنی کادرهای خویش دو نفر را جهت آموزش کشت و برداشت، پروسس برنج از طریق پروژه جایکا به هند اعزام نموده است، همچنان از این طریق یک نفر را در دو مرحله جهت آموزش کشت، برداشت و پروسس برنج و همین گونه، دو نفر را به کشور ایران اعزام نموده است.

جهت بلند بردن سطح دانش فنی ۱۰۰ نفر از دانشجویان پوهنتون کابل و انستیوت زراعت در بخش ماشینری آموزش داده است.

برای جلوگیری از هدر رفتن آب در مزرعه و افزایش مدیریت آب در ورکشاپ پنج روز که به کمک مالی پروژه SNAP2 برای کارمندان ریاست میکانیزه بخش مرکزی و کارمندان  ۱۱ ولایت  به شمول کوپراتیف‌های زراعتی در مرکز آموزشی این ریاست برگذار گردید نحوه استفاده از دستگاه لیزرلیول، به صورت عملی و نظری آموزش شده است.

در بخش  تقویت زیربناها:

جهت تقویت زیربناهای زراعتی و میکانیزه زراعتی در کانسپت نوت و پروپوزل جلب کمک‌های کشور هندوستان بنابر نیازهای فنی و آموزشی به دو لسان دری و انگلیسی ترتیب و به ریاست محترم عمومی پلان و برنامه‌ها فرستاده شده است. کانسپت نوت اعمار سایه‌بان برای مدیریت میکانیزه زراعت ولایت غزنی، ورکشاپ ترمیماتی برای مدیریت میکانیزه ولایت بغلان، کانسپت نوت سایه بان برای ماشین آلات زراعتی ولایت نیمروز  و دیوار احاطه دفتر مرکزی این ریاست از جمله پلان‌های انکشافی است، که جهت تامین بودجه مالی به ریاست محترم عمومی پلان و پالیسی ارسال شده است.

در بخش های ترمیماتی:

سرویس‌های تخنیکی ۸۰ عراده تراکتور.

تشخیص ۴۰۸ قلم پرزه‌جات، که مورد استفاده این ریاست نه بوده است فهرست و جهت لیلام پیشنهاد گردیده است.

ترممیات ۴۴ عراده تراکتور‌های فارم مالداری، ریاست میکانیزه زراعتی و ریاست تحقیقات.

ساخت ۵ پایه کلتیواتور٬ نه پال٬ یازده پال و هفت پال٬ ساخت قطعات تخنیکی ملحقات ماشین‌آلات زراعتی  در ورکشاپ این ریاست.

در بخش پالیسی:

به اساس نیازهای انکشافی و رشد زیربنای ماشینری، به کمک موسسه FAO طرح تدوین پالیسی این ریاست را ترتیب و غرض نظر خواهی در جلسات روسا به ریاست معینیت محترم  تقدیم نموده، نظریات مقام محترم معنیت و روسای محترم جمع‌آوری و در متون پالیسی لحاظ گردیده است.

تقویت و ارائه خدمات ماشینری:

 طرزالعمل کاری اجاره‌دهی تراکتورهای که فاقد تشکیل می‌باشند از جانب ریاست ترتیب و پس از طی مراحل و منظوری مقام محترم وزارت به واحدهای دومی ابلاغ شده است، بدین اساس طرح انتقال ۱۷۰ عراده تراکتور٬ ۷۷ عراده ماشین کشت شالی برنج و ۴۵۹عراده ملحقات به 33 ولایت ترتیب و جهت منظوری خدمت مقام محترم وزارت تقدیم شده است بعد از منظوری قرار است در سال جدید مالی ۱۳۹۸ در اسرع وقت ماشین آلات به ولایات کشور فرستاده خواهد شد.

ترویج و نمایش ماشین آلات:

جهت استفاده موثر ماشین‌آلات در عرصه‌های مختلف زراعتی، این ریاست ماشین‌آلات خویش را در دو نمایشگاه زراعتی به نمایش گذاشته و به سولات مراجعین پاسخ ارائه نموده است.

نمایشگاه ماشین آلات زارعتی:

به منظور آشنایی دهاقین عزیز و بخش خصوصی با انواع ماشین‌الات زراعتی در ماه حمل و اسد این ریاست آخرین پیشرفت‌های ماشینری خویش را به نمایش گذاشته است، دهاقین و مراجعین محترم با مراجعه به غرفه نمایشی این ریاست و با طرح سوالات خویش خواستار وضاحت در مورد ماشین‌آلات زارعتی و کاربرد آن در نوع زراعت شده است، کارمندان این ریاست با دانش فنی و تخنیکی خویش که در طی سالیان در داخل و خارج بدست اورده اند با کمال دقت به سوالات و پرسش‌های مراجعین به صورت عملی و نظری پاسخ می‌دهند.

پلا ن و اجرآات سال مالی ۱۳۹۸

شماره پلان و فعالیت‌های اساسی هد ف دست‌آورد تاثیرات محور یا تعهدات خطرات
۱ عرضه خدمات زراعتی مطابق به طرزالعمل کاری اداره جمعا" ساحه ( ۶۲۱۲۹ ) بلند رفتن محصولات زراعتی دهاقین افزایش خدمات ماشینری شامل قلبه کاری، کلتیواتور، کشت و هموار کاری جمعا" بلند رفتن حاصلات از نگاه کمیت و کیفیت تقویت استراتیژی ملی مشکلات امنیتی
هکتار زمین در ۲۶ ولایت کشور   ۵۲۰۱۴ هکتار زمین تحت فعالیتهای ساحوی قرار گرفته است
۲ کمپاین بهاری توسط ۱۷۵ عراد تراکتور بخاطرللم کاری بصورت رایگان عرضه خدمات اگروتخنیکی برای دهاقین للم کار حمایت دهاقین توسط ماشین الات زراعی جمعا" ساحه (۶۰۸۱) هکتارزمین کشت للم صورت گرفته است بلند رفتن حاصلات کندم تقویت استراتیژی ملی  
۳ انتقال ۱۷۰عراده تراکتورمعه ۴۸۱ پایه ملحقات آن و ۷۷عراده ماشین خود کار نهال شانی برنج به ۳۳ ولایت کشور. تجهیز وتقویت مراکز میکانیزه زراعتی. بکار انداختن تراکتورها در ۳۳ ولایت کشور و ترویج ماشین خود کار نهال شانی برنج بلند بردن حاصلان گندم تقویت استراتیژی ملی  
۴ تامین نیازمندی های تخنیکی ماشین الات زراعتی. تجهیز و تقویت مراکز میکانیزه زراعتی ترمیمئات ۱۲۸عراده تراکتور در  ۲۹ ولایت جریان دارد افزایش فعالیت های ماشینری بصورت دوامدار تقویت استراتیژی ملی  
مرکز و ولایات کشور
۵ مصارف روغنیات مطا بق طرزالعمل کاری بهبود درکارکرد های ماشین آلات صرفیه جوی روغنیات توزیع روغنیات به اساس نارم تعین شده تخنیکی تسبیت لایحه مصارف روغنیات تایدی اداره نورم استندرد جلو گیری ازضاعیا ت وصرفیه جوی از روغنیات تقویت استراتیژی ملی  
۶ حفظ ومراقبت های تخنیکی ماشینالات مطابق نورمهای تعین شده فعال بودن ماشینالات زراعتی ترمیمات جاریه وسایط افزایش طول عمرماشینالات موثریت واستفاده بهتر آن تقویت استراتیژی ملی  
۷ تست ماشین کشت کچالو در مرکز وولایت بامیان بلند رفتن حاصلات کچالو ترویج ماشین کشت کچالو فراهم ساختن تقا ضای روز افزون بازار تقویت استراتیژی ملی  
۸ ارتقای ظرفیت کارمندان آموزش های فنی وتخنیکی به تعداد دونفر کارمندا ن د و مراتب به کشور ایران غرض آموختن کشت ، برداشت بر نج سفر نمودن ترویج کشت نهالی شالی  به سیستم تکنا لوژی معاصر    
۹ ارتقای ظرفیت کارمندان آموزش های فنی و تخنیکی بتعداد ۴۰ نفر محصلین زراعت سه مرتبه در ورکشاپ آموزش های عملی ونظری داده شد بلند رفتن سطح اگاهی محصلین    

شماره پلان و فعالیت های اساسی هد ف دست آورد تاثیرات محوریا تعهدات خطرات
1 عرضه خدمات زراعتی مطابق به طرزالعمل کاری اداره جمعا" ساحه ( ۶۲۱۲۹ ) بلند رفتن محصولات زراعتی دهاقین افزایش خد مات ماشینری شامل قلبه کاری ،کلتیواتور ،کشت وهموار کاری جمعا" بلند رفتن حاصلات از نگاه کمیت وکیفیت تقویت استراتیژی ملی مشکلات امنیتی
هکتار زمین در ۲۶ ولایت کشور ۵۲۰۱۴ هکتارزمین تحت فعالیت های ساحوی قرار گرفته است
2 کمپاین بهاری توسط ۱۷۵  عراده تراکتور بخاطر للم کاری بصورت رایگان عرضه خدمات اگروتخنیکی برای دهاقین للم کار حمایت دهاقین توسط ماشینالات زراعی جمعا" ساحه (۶۰۸۱) هکتارزمین کشت للم صورت گرفته است بلند رفتن حاصلات کندم تقویت استراتیژی ملی  
3 انتقال 170عراده تراکتورمعه 481 پایه ملحقات آن و77 عراده ماشین خود کار نهال شانی برنج به 33ولایت کشور تجهیز وتقویت مراکز میکانیزه زراعتی بکار انداختن تراکتورها در33 ولایت کشور وترویج ماشین خود کارنهال شانی برنج بلند بردن حاصلان گندم تقویت استراتیژی ملی  
4 تامین نیازمندی های تخنیکی ماشینالاتزراعتی تجهیز وتقویت مراکز میکانیزه زراعتی ترمیئات 128عراده تراکتوردر29ولایت جریان داردب افزایش فعالیت های ماشینری بصورت دوامدار تقویت استراتیژی ملی  
مرکز وولایات کشور
4 مصارف روغنیات مطا بق طرزالعمل کاری بهبود درکارکرد های ماشین آلات صرفیه جوی روغنیات توزیع روغنیات به اساس نارم تعین شده تخنیکی تسبیت لایحه مصارف روغنیات تایدی اداره نورم استندرد جلو گیری ازضاعیا ت وصرفیه جوی از روغنیات تقویت استراتیژی ملی  
5 حفظ ومراقبت های تخنیکی ماشینالات مطابق نورمهای تعین شده فعال بودن ماشینالات زراعتی ترمیمات جاریه وسایط افزایش طول عمرماشینالات موثریت واستفاده بهتر آن تقویت استراتیژی ملی  
6 تست ماشین کشت کچالو در مرکز وولایت بامیان بلند رفتن حاصلات کچالو ترویج ماشین کشت کچالو فراهم ساختن تقا ضای روز افزون بازار تقویت استراتیژی ملی  
7 ارتقای ظرفیت کارمندان آموزش های فنی وتخنیکی به تعداد دونفر کارمندا ن د و مراتب به کشور ایران غرض آموختن کشت ، برداشت بر نج سفر نمودن ترویج کشت نهالی شالی  به سیستم تکنا لوژی معاصر    
8 ارتقای ظرفیت کارمندان آموزش های فنی وتخنیکی بتعداد 40 نفر محصلین زراعت سه مرتبه در ورکشاپ آموزش های عملی ونظری داده شد بلند رفتن سطح اگاهی محصلین    

۱۳۹۹پلان کاری ریاست میکانیزه زراعتی در سال

شماره اهداف فعالیت دست آورد
1 ارائه خدمات ماشینری 28 ولایت 71479 هتکار زمین تحت خدمات ماشینری در 28 ولایت قرار می گیرد افرایش سطح زیرکشت در ولایات 
2 کمپاین کشت بهاری  با استفاده از 200 عراده تراکتور 25 ولایت خدمات ماشینری ارائه می گردد افزایش تولید گندم للمی با استفاده از حد اکثری از زمان کشت در 25 ولایت
3 ارتقا ظرفیت کاری استفاده از ماشین آلات کشت شالی برای استفاده موثر از ماشین آلات کشت شالی در 9 ولایت , استفاده از این ماشین آلات تدریس خواهد شد افزایش تخصص و کارایی کارمندان در جهت استفاده موثر از ماشین آلات وافزایش تولید برای آموزش دهاقین 
4 ترمیمات ماشین آلات ماشین آلات بنابر عوارض در ورکشاپ ها مرکز و ولایات به اسرع وقت ترمیم میشود استفاده حد اکثر از ظرفیت های ماشینری در استیشن ها برای مراجعین 
5 آموزش های فنی و تخنکی  ارتقا ظرفیت کارمندان و محصلین پوهنی زراعت  افزایش تخصص و کارایی کارمندان در جهت ارائه خدمات ماشنیری استندرد
6 پلان گذاری از ماشین زراعتی در 27ولایت  پلان کاری ماشین الات از مرکز جهت موثر از انها تکسیر وارسال می گردد اماده سازی به موقع ماشین در فصول زراعتی درجهت ارائه حداکثری خدمات ماشنیری
7 حفظ ومراقبت از ماشین آلات درخواست بودجه برای ساخت سایه بان در 10 ولایت حفظ ومراقبت از سرمایه های ملی 
8 همکاری تخنیکی و مشورتی بنابر درخواست های ریاست ها وبخش خصوصی مشورت های تخنیکی ارائه می گردد ایجاد بستر مناسب جهت فعالیت های موثر بخش خصوصی 
9 برپایی نمایشگاه های ماشین آلات زراعتی به نمایش گذاری ماشین الات زارعتی در نمایشگاههای زراعتی  آشنایی دهاقین و مراجعین با اخرین تکنالوجی های ماشین الات زراعتی در جهت ترویج استفاده از ماشین الات در عرصه های مختلف زراعتی 

 

گزارش کار کردهای ریاست میکانیزه زراعتی در سال مالی ۱۳۹۹

 مطابق به طرزالعمل عرضه خدمات ماشین آلات زراعتی و میکانیزم اجاره دهی تراکتورها و ماشین آلات زراعتی منظور شده مقام محترم وزارت زراعت ابیاری ومالداری در سال مالی 1399 خدمات اگروتخنیکی فعالیت های ساحوی در مرکز و ولایات صورت گرفته است ذیلا نگاشته میشود:

  1. در بخش ارائه خدمات اگروتخنیکی (فعالیت ها ) :
    1. قلبه کاری :                                                                   10684   هکتار
    2. کلتیواتورکاری :                                                               42834
    3. هموار کاری :                                                                  184
    4. تریشر کاری                                                          1690
    5. جمع آوری حاصلات توسط کمباین                              80
    6. مجموع فعالیت های ساحو  به هکتار                                  55472  هکتار
  2. دربخش های ترمیماتی :

ترمیم  30 عراده تراکتور در مراکز میکانیزه زراعی صورت گرفته است .

  1. در بخش پلانی  :

1-.1پلان فعالیت های ساحوی ماشین آلات زراعتی مطابق به طرزالعمل کاری این اداره ترتیب و به واحد های دومی غرض تحقق و اجرات ارسال شده است .

1.2- ترتیب کانسپت نوت همه جانبه برای او اعمار سایه بان برای ماشین آلات زراعتی در 10 ولات .

1.3- ترتیب کانسپت نوت ایجاد واعمار ترننگ سنتر جهت تقویت و اموزشهای فنی ماشین الات به صورت عملی و نظری در مرکز.

دست آوردها :

  1. جمعا ساحه 55472 هکتار زمین تحت فعالیت های اگروتخنیکی قرار گرفته است .
  2. با توجه به شیوع بیماری کرونا و قرانطین این ریاست توانسته است 73% از پلان کاری فعالیت ساحوی ماشینری در سال مالی جاری تطبیق شده است  .
  3. به تعداد 30 عراده تراکتور در مراکز میکانیزه زراعتی ترمیمات انجام شده است .
  4. به تعداد 2197 قلم پرزه جات تراکتورهای چینایی در 4 ولایت (ننگرهار هرات فاریاب و کندز ) ارسال شده است.   
  5. جهت ارائیه خدمات به دهاقین شالی کار ولایت بغلان به تعداد (10 ) عراده تراکتور 10پایه تریشر و10عراده تریلر از اداره زراعت بلخ به میکانیزه ولایت بغلان انتقال گردیده است .

2-2 در بخش آموزشی :

آموزش بیش از 200 نفر از محصلین رشته زراعت و انستیتوت زراعت در مورد نحوه استفاده از ماشین آلات زارعتی و نقش آن در انکشاف زراعت اموزش داده شده است .

نیاز سنجی های آموزشی از کارمندان و دهاقین در مورد استفاده موثر از انواع ماشین آلات زارعتی و ترویج آن انجام یافته است .     

مشکلات ها :

  1. نبود بودجه وتخصیص جهت خریداری پرزه جات , روغنیات برای فعال سازی ماشین آالات زراعتی.
  2. نبود لوازم دفتری , کمبود میز , چوکی , پرنتر , فتوکاپی , وسایر تجهیزات .
  3. نبود ورکشاپ و گاراج در بعضی از مدیریت ها که موجب فرسایش زود هنگام ماشین آلات زراعتی میگردد.

راه حل ها :

اختصاص بودجه جهت ترمیمات , خریداری پرزه جات و روغنیات برای فعال نگه داشتن ماشین الات زراعتی .

اختصاص بودجه جهت اعمار گاراج وسایه بانها  و رکشاپ وتجهیز ان در مدیریت های میکانیزه فاقد این امکانات

پلان پیشبینی سال مالی  ۱۴۰۰ :

مطابق به طرزالعمل عرضه خدمات ماشین آلات زراعتی و میکانیزم اجاره دهی تراکتورها و ماشین آلات زراعتی منظور شده مقام محترم وزارت زراعت ابیاری ومالداری در سال مالی 1400 خدمات اگروتخنیکی فعالیت های ساحوی در مرکز و ولایات  انجام خواهد شد :

  1. خدمات اگروتخنیکی فعالیت های ساحوی ماشین آلات در مرکز و33 ولایت کشور برای دهاقین و سایر متقاضیان  جمعا ساحه ( 69000  ) هکتار زمین .
  2. عواید پیشبنی شده از مدرک فعالیت ماشین آلات زارعتی مبلغ (11.200.000) افغانی پیش بینی شده است .
  3. سهم گیری فعال درتطبیق بالاتر از (3000 )قطعه نمایشی گندم وبرنج با روشهای میکانیزه پروژه قطعات نمایشی توسعه وانکشاف غله جات .
  4. آموزش بیش از 200 نفر از محصلین پوهنی زراعت و انستیتوت زراعت طی سه دوره آموزشی
  5. ترمیمات ماشین آلات در مرکز و ولایات 100 عراده .
  6. توزیع 11600 قلم پرزه جات از مرکز در 29 ولایت غرض ترمیمات و فعال شدن تراکتورها .
  7. ترویج ونماشین استفاده از ماشین آلات زراعتی در دو دوره نمایشی .
  8. بررسی وارزیابی کانپست نوت های ارسالی واحد های دومی .
  9. ترتیب پروپوزلهای مورد نیاز مطابق به استراتیژي ریاست و ارسال آن به ریاست عمومی پلان

10ترتیب پلان های ساحوی ماشین الات بخش مرکز و ولایات وارسال آن جهت تحقق پلان

11احصائیه گیری دقیق از ماشین‌ آلان از مرکزو ولایات بتفکیک فعال ، غیرفعال ،قابل ترمیم

12ترتیب فورمه جات احصائیه مطابق در خواست ریاست احصائیه وتنظیم معلومات بطور ربعوار .

13همکاریهای تخنیکی و مشورتی با ادارات دولت و سکتورخصوصی .

لایحۀ اجرت وسایط و ماشین آلات زراعتی

لایحۀ نورم استاندارد ظرفیت روغنیات وسایط و ماشین آلات زراعتی

لایحۀ اجرت تراکتورها و ماشین آلات زراعتی سال ۱۴۰۰

لایحۀ موثریت روغنیات وسایط و ماشین آلات زراعتی