از روز جهانی غذا در وزارت زراعت تجلیل شد

mail-admin
از روز جهانی غذا در وزارت زراعت تجلیل شد

۲۵ میزان ۱۳۹۸

وزارت زراعت، آبیاری و مالداری از شانزدهم اکتوبر، روز جهانی غذا، در یک برنامه‌ی مشترک با وزارت‌های صحت عامه، انرژی و آب و هم‌چنین سازمان خوراکه و زراعت ملل متحد و پروگرام غذایی جهان تجلیل کرد.

حشمت‌الله غفوری معین آبیاری و منابع طبیعی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، در این مراسم گفت که نزدیک به ۸۲۰ میلیون نفر در سطح جهان با کمبود مواد غذایی مواجه‌اند. آقای غفوری افزود که کودکان بزرگ‌ترین جمعیت افراد گرسنه جهان را شکل می‌دهند. وی می‌گوید که فقر، جنگ، وضعیت ناگوار سیاسی، پالیسی‌های نادرست، اقتصاد ضعیف و افزایش مهاجرت‌ها از دلایل عمده‌ی کمبود یا نبود مصونیت غذایی در جهان به شمار می‌رود. آقای غفوری در عین حال تاکید کرد که سالانه نزدیک به ۱.۳ میلیارد متریک تن مواد غذایی در جهان ضایع می‌شود و این مواد می‌تواند سالانه نزدیک به دو میلیارد از جمعیت جهان را تغذیه کند.

معین آبیاری و منابع طبیعی وزارت زراعت هم‌چنین گفت که نزدیک به نیمی از جمعیت افغانستان نیز به غذای کافی دسترسی ندارند. او در عین حال تاکید کرد که در نتیجه‌ی بارنده‌گی‌های زمستان گذشته، وضعیت در افغانستان بهبود یافته و میزان حاصلات بیشتر شده است. حشمت‌الله غفوری می‌گوید: «از این که افغانستان یک کشور زراعتی است و از همین ‌لحاظ، ما توجه می‌‌کنیم تا مقدار تولید خوش‌کیفیت را بیشتر بسازیم تا همه‌ی مردم دسترسی کافی به مواد غذایی داشته باشند. هم‌چنین وزارت زراعت، آبیاری و مالداری در رشد اقتصادی و معیشت بهتر مردم جهت کاهش فقر، توسعه‌ی پایدار و در نهایت بهبود مصونیت غذایی تلاش می‌ورزد.»

حشمت‌الله غفوری هم‌چنین گفت که وزارت زراعت در زمینه تامین مصونیت غذایی در کشور، گام‌های خوبی برداشته است. به گفته‌ی او، اکثریت فعالیت‌های این وزارت در راستای بهبود وضعیت غذایی و تغذیه و هم‌چنین رشد اقتصاد خانواده‌ها در سراسر کشور است. آقای غفوری با بیان چند مورد از فعالیت‌های موثر وزارت زراعت در راستای بهبود وضعیت غذایی و رشد اقتصادی خانواده‌ها در سال جاری گفت: «افزایش تولیدات محصولات زراعتی مانند غله، محصولات باغداری حدوداً ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش یافته است. تنها در قسمت غله‌جات ما ۴۲ درصد افزایش نسبت به سال گذاشته داریم.»

معین آبیاری و منابع طبیعی وزارت زراعت هم‌چنین می‌گوید که این وزارت برای افزایش دست‌رسی مردم به مواد غذایی فعالیت‌های گسترده‌ انجام داده است که کنترل به موقع آفت‌های گیاهی، توزیع سبزخانه‌ها به خانواده‌های کم‌درآمد، توزیع فارم‌های مرغداری، میلیون‌ها نهال مثمر، ایجاد مراکز جمع‌آوری شیر و پروسس آن و ده‌ها مورد دیگر، از جمله فعالیت‌های مهم وزارت است. آقای غفوری گفت که عصری‌سازی زراعت از دیگر فعالیت‌های وزارت زراعت را تشکیل می‌دهد. او هم‌چنین این وزارت در نظر دارد تا ۱.۵ میلیون هکتار زمین جدید را تحت پوشش فعالیت‌های زراعتی قرار دهد.

در همین حال، داکتر فدامحمد پیکان معین عرضه خدمات صحی وزارت صحت عامه، در مراسم امروزی گفت نداشتن مصونیت غذایی، بیشتر کودکان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. به گفته‌ او، ۳۷درصد کودکان زیر پنج سال در افغانستان به کوتاهی قد و سوء تغذّی مزمن مبتلا هستند. آقای پیکان گفت که سوء تغذّی تنها از کمبود غذا ناشی نمی‌شود بلکه به گفته‌ی او، بی‌توجهی برخی از خانواده‌ها در استفاده از غذای ناسالم نیز منجر به سوءتغذی در کودکان می‌شود.

احمدویس وزیری رییس تنظیم آب در وزارت انرژی و آب نیز، در مراسم گرامی‌داشت از روز جهانی غذا گفت که آب، زراعت و تغذیه با هم ارتباط دارند. به گفته‌ی او، هر گاه آب کافی وجود نداشته باشد، دست‌رسی به غذای کافی نیز دشوار می‌شود.

در همین حال، فبریزیو سیساریتی از مسوولان اداره خوراکه و زراعت ملل متحد «FAO» در افغانستان، می‌‌گوید که نبود مصونیت غذایی در تمام کشورها وجود دارد، اما در افغانستان ۴۴.۶ درصد شهروندان این کشور به غذای کافی دسترسی ندارند و ۳۳.۶ درصد کودکان هم دچار سوء تغذیه و کوتاهی قد هستند. به گفته‌ی سیساریتی، استفاده‌ی بیش از حد از غذا و چاقی نیز به نبود تغذیه‌ی مصون ارتباط دارد. او گفت که نزدیک به دو میلیارد نفر از جمعیت جهان دچار مشکل چاقی‌اند. او افزود که تغذیه ناسالم منجر به بیماری‌های مختلفی در سطح جهان می‌شود.

هم‌چنین پاروتی رامسوامی معاون پروگرام غذایی جهان «WFP»، نیز می‌گوید که دست‌رسی کافی به مواد غذایی به مفهوم مصونیت غذایی نیست. او تاکید کرد که برداشت‌ها از مصونیت غذایی نیز متفاوت است و این که در افغانستان ممکن است بگویند که دسترسی کافی به نان خشک، به مفهوم تامین مصونیت غذایی است.

 با این حال، این مقام پروگرام غذایی جهان تاکید کرد که دست‌رسی به غذای سالم و کافی، در سلامت انسان‌ها و آینده‌ی کشورها نقش دارد.