کشت سِت تجربوی گندم للمی و آغاز برنامه ترویجی کشت قطاری در تخار

mail-admin
شنبه ۱۴۰۴/۸/۲۴ - ۹:۲۵
کشت سِت تجربوی گندم للمی و آغاز برنامه ترویجی کشت قطاری در تخار

۲۴ عقرب ۱۴۰۴ هـ.ش
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری تخار دو برنامه مهم تحقیقاتی و ترویجی را در راستای بهبود تولیدات گندم و ارتقای زراعت پایدار در مرکز این ولایت تطبیق نمود.
در بخش نخست، مدیریت عمومی تحقیقات زراعتی آمریت امور زراعتی تخار یک سِت تجربوی گندم للمی انترنشنل تحت عنوان 43RDSAWSN را در فارم تحقیقاتی تالقان کشت کرد. این آزمایش شامل ۲۲۰ لاین مختلف گندم للمی در ساحه ۵۰۰ متر مربع بوده و با روش‌های معیاری و علمی بذرپاشی گردیده است. هدف از این تجربه، شناسایی ورایتی‌های باکیفیت و مقاوم در برابر آفات، امراض و شرایط اقلیمی تخار عنوان شده است. ریاست زراعت تخار می‌گوید نتایج این آزمایش‌ها، اساس انتخاب بذرهای اصلاح‌شده برای فصل‌های آینده خواهد بود.
در بخش دوم، مدیریت عمومی ترویج این ریاست، برنامه کشت گندم اصلاح‌شده به سیستم قطاری را در قریه ایشان قشلاق خطایان تالقان با حضور دهاقین آغاز نمود. در این روش، بذر گندم به‌صورت منظم و خطی بذرپاشی شده و ترکیب آن با تخم اصلاح‌شده سبب افزایش تولید، کاهش مصرف بذر و کود و مدیریت مؤثر آفات می‌شود.
مسئولان ترویج زراعت تخار تأکید دارند که روش کشت قطاری، یک اقدام عملی برای ارتقای زراعت پایدار بوده و قرار است در سایر مناطق نیز تطبیق گردد تا زمینه خودکفایی بیشتر در بخش تولیدات گندم فراهم شود.

خبرهای تازه

یکشنبه ۱۴۰۴/۱۱/۱۲ - ۹:۲۵
Background image

۹۰ رأس بز شیری برای خانواده‌های مستحق در ولسوالی دلارام توزیع ‌می‌شود

۱۱ دلو ۱۴۰۴ هـ.ش

ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت نیمروز از برنامه توزیع ۹۰ رأس بز شیری برای ۹۰ خانواده مستحق در ولسوالی دلارام خبر داد. این بزها از سوی موسسه CHA تهیه شده و قرار. . .

یکشنبه ۱۴۰۴/۱۱/۱۲ - ۹:۲۴
Background image

جلوگیری از قطع غیرقانونی جنگلات در ولسوالی دلارام

۱۱ دلو ۱۴۰۴ هـ.ش

در ولسوالی دلارام ولایت نیمروز، در منطقه دنگرآباد، در نتیجه تلاش‌ها و پیگیری‌های کارمندان ریاست زراعت ولایت نیمروز  این ولسوالی، هشت تن به اتهام قطع و از بین بردن بوته. . .

یکشنبه ۱۴۰۴/۱۱/۱۲ - ۹:۲۲
Background image

نشست هماهنگی برای ایجاد اتحادیه زنبورداران در پنجشیر برگزار شد

۱۱ دلو ۱۴۰۴ هـ.ش

ریاست زراعت، آبیاری و مالداری پنجشیر نشستی را با حضور زنبورداران این ولایت به‌منظور ایجاد اتحادیه زنبورداران برگزار کرد.

قاری فضل‌الله دیوبند، رئیس زراعت پنجشیر، گفت. . .

بازگشت به خبرها