کارکردهای ۱۳۹۹ وزارت زراعت در بخش زیربنا

mail-admin
دوشنبه ۱۳۹۹/۱۰/۲۹ - ۱۵:۱۸
کارکردهای ۱۳۹۹ وزارت زراعت در بخش زیربنا

وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، به منظور مکانیزه‌سازی زراعت در کشور و هم‌چنان حمایت از دهقانان در مرکز و ولایات، امسال در بخش زیربنایی برنامه‌های مختلفی را طرح و تطبیق کرده است.
در سال مالی ۱۳۹۹، وزارت زراعت به منظور حمایت از دهقانان ۲۱۰ باب سبزخانه‌ عصری کوچک و بزرگ در ولایت‌های ننگرهار، جوزجان، هرات و بلخ احداث کرده و با ساخت این سبزخانه‌ها، زمینه‌های خوبی برای افزایش عواید دهقانان مساعد شده است. در عین حال، ۴۳۲ کشمش‌خانه نیز برای تاک‌داران در ولایت‌های، کابل، غزنی، بلخ، سرپل، فاریاب، هرات، قندهار، هلمند، فراه، زابل و ولایت لوگر ساخته شده‌اند.
ساخت پانزده باب سیلوی کوچک «سایلج» که هر کدام دارای پنج تُن ظرفیت می‌باشد، نیز شامل فعالیت‌های زیربنایی وزارت زراعت در سال مالی ۱۳۹۹ است. این سیلوها در ولایت‌های لوگر، خوست، قندهار و پکتیکا ساخته شده است. اعمار و تجهیز پنج باب ساختمان مراکز جمع‌آوری شیر و هم‌چنان حفر پنج حلقه چاه عمیق در ولایات کاپیسا، میدان وردک، لغمان، پکتیا و غزنی بخش دیگری از فعالیت‌های زیربنایی است.
در سال مالی ۱۳۹۹، به منظور آموزش و آگاهی‌دهی به دهقانان نیز چهار مراکز آموزشی، FLRC ، در ولایت‌های‌ هرات، ننگرهار و بلخ ایجاد شده و این مراکز با وسایل زراعتی از قبیل تراکتور، «تریشر» و «لیزرلیول» تجهیز شده‌اند. در ولایت کابل یک فابریکه شیر با ظرفیت پروسس ۳۰هزار لیتر شیر در روز ساخته شده و همین‌طور ایجاد این فابریکه پروسس لبنیات منجر به حمایت و بهبود فعالیت‌ کوپراتیف‌های تولیدکننده‌گان شیر، افزایش تولید شیر در سطح قریه‌جات و بلند رفتن تولیدات داخلی می‌شود. سه باب مرکز پروسس مواد غذایی و لبنیات در ولایت‌های ننگرهار و جوزجان ساخته شده‌اند. در عین حال، دو هزار متر مکعب چکدم و ذخیره کوچک آبی، در ولایت‌‎‎های هرات، فراه، غور، قندهار، بغلان و ولایت سمنگان ساخته شده و هم‌چنان کار ساخت ۱۴هزار و ۹۴۷ مترمکعب چکدم و ذخیره کوچک آبی در ولایت‌های غور، سمنگان و کندهار تکمیل گردیده است. این چکدم‌ها برای آبیاری جنگل‌های این مناطق موثر واقع شده است. کار اعمار هشتاد بندخاکی آب‌گردان نیز در ولایات غور، سمنگان و قندهار تکمیل شده است.
هم‌چنان وزارت زراعت به منظور جلوگیری از ضایعات آب و فرسایش خاک در ولایت کنر، کار اعمار هشت باب ذخیره کوچک آب جهت آبیاری ۲۰هزار نهال و اعمار یک‌هزار مترمکعب چکدم را شروع کرد.
در بخش آبیاری، در سال جاری از مجموع احیا و باز سازی ۱۲۱ شبکه آبیاری شامل پلان در۲۴ ولایت، کار احیاء و بازسازی ۴۷ شبکه آبیاری در ۱۷ ولایت تکمیل گردیده است، کار بالای ۲۱ شبکه جریان دارد و به زودی تکمیل و بهره‌برداری سپرده خواهد شد. هم‌چنان ۳۳ پروژه آبیاری در پروسه تدارکات قرار دارد و متباقی آن در جریان سال مالی ۱۴۰۰ تطبیق می‌گردد. در سال جاری کار ساخت و بازسازی ۱۲۵ کانال آبیاری نیز در سراسر کشور تکمیل شده است و کار احیا و بازسازی ۱۵۶ کانال دیگر به زودی تکمیل می‌شود. در بخش زیربنایی، کار ساخت ۱۸ آب‌ریزه در سه ولایت تکمیل شده است. با تکمیل شدن کار این کانال‌های معیاری آبیاری در مرکز و ولایات، تا بیست درصد از ضایعات آب جلوگیری می‌شود.
در بخش مرغداری، وزارت زراعت امسال به تعداد ۷۲۰ فارم مرغ گوشتی را در ولایت‌های خوست، پنجشیر، لغمان و پکتیکا ساخته که این فارم‌ها فعالیت خویش را آغاز کرده است. این فارم‌ها تا حدی زیادی مشکلات مردم را از این ناحیه‌ی کمبود گوشت مرغ مرفوع می‌کند. ۱۲۰ ذخیره‌گاه خاکی آب باران در ولایات کابل پکتیا، بلخ، سرپل، سمنگان، تخار، ننگرهار، کنر، لغمان، هرات، غور، خوست، پکتیکا، ارزگان، قندهار، بادغیس و زابل ساخته شده و دهقانان این ولایات می‌توانند از باران‎های موسمی جهت آبیاری زمین‌های خود استفاده کنند.
وزارت زراعت یک گدام با ظرفیت ۲۵۰ متریک تُن برای ذخیره نمودن ادویه‌جات در ولایت لوگر ساخته است. در بخش ماهی‌پروری، در سال مالی ۹۹ چهار فارم تکثیری ماهیان گرم‌آبی و سرد‌آبی در ولایت‌های بامیان، پنجشیر، بلخ و ننگرهار ساخته شده است. هم‌چنان ریاست استراتژیک وزارت زراعت، در سال جاری یک گدام با ظرفیت پنج‌هزار تُن، برای نگهداری غله‌جات در ولایت فراه ساخته که این ذخیره‌گاه غله‌جات شامل احاطه دیوار آن، دو باب اتاق اداری همراه با یک تشناب و یک حلقه چاه سبتیک مجهز می‌باشد.
هم‌چنان این ریاست یک گدام دیگر را نیز با ظرفیت سه‌هزار تُن با ملحقات آن به هزینه ۴۱۹هزار و ۲۶۶ افغانی در ولایت زابل ساخته است.
مسوولان در این ریاست می‌گویند که این اداره بر حسب ضرورت یک ذخیره‌گاه غله‌جات را با ظرفیت پنج هزار تُن همراه با ملحقات آن به هزینه ۱۶ میلیون و ۲۹۴هزار و ۵۰۰ افغانی در ولایت جوزجان ساخته است.
این ریاست به سلسله فعالیت‌های خود در سال جاری، یک گدام غله‌جات را با ظرفیت چهار هزار تُن با هزینه ۱۴میلیون و ۹۱۸هزار و ۸۰۰ افغانی در ولایت خوست ساخته است.
وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، به همکاری پروژه‌های همکار به منظور مصونیت غذایی و حفاظت محیط‌‌زیست، در سال جاری پنج مسلخ عصری و معیاری را ساخت که از این تعداد دو مسلخ در ولسوالی‌های شکردره و ریش‌خور کابل ساخته شده و یک مسلخ در ولایت هرات، یکی هم در ولایت بلخ و یک مسلخ معیاری دیگر در ولایت کندز ساخته است. این مسلخ‌ها هر بار ظرفیت ذبح ۵۰۰ بز و گوسفند و  ۱۰۰ گاو را دارد. با ساخت مسلخ‌های معیاری نه تنها مشکلات مالداران را حل کرده است، برای بخشی از شهروندان در این ولایات زمینه کار نیز فراهم کرده است.

تازه ترین اخبار

پنجشنبه ۱۴۰۳/۹/۱ - ۱۰:۱۵
Background image

دیدار معین مالی و اداری وزارت زراعت با اتشه صحی در خارج از کشور

ملا آغا جان آخند «حاجی سالم» معین مالی و اداری وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، در دفتر کارش با حاجی عبدالهادی آغا، اتشه صحی امارت اسلامی افغانستان در خارج از کشور، دیدار کرد.
در این. . .

چهارشنبه ۱۴۰۳/۸/۳۰ - ۱۴:۵۵
Background image

افتتاح کمپاین واکسیناسیون طاعون نشخوارکنندگان کوچک در ولایت پروان

۳۰ عقرب ۱۴۰۳ هـ.ش
کمپاین واکسیناسیون علیه مرض طاعون نشخوارکنندگان کوچک (پی پی آر) تحت سرپرستی ریاست زراعت آبیاری و مالداری ولایت پروان آغاز شد.
 در مراسم افتتاحیه این کمپاین، مولوی روح. . .

چهارشنبه ۱۴۰۳/۸/۳۰ - ۱۴:۵۲
Background image

توزیع ۴۵ هزار قطعه مرغ تخمی در ولسوالی‌های واخان و خاش ولایت بدخشان

۳۰ عقرب ۱۴۰۳ هـ.ش
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت بدخشان به همکاری دفتر کمیته ناروی و پروژه تقویت معیشت و مصئونیت غذائی روستاهای افغانستان، برای یک هزارو۵۰۰  خانواده در ولسوالی‌های. . .

BACK TO NEWS