پرورش بز و گوسفند، شغل پر درآمد

content_admin
شنبه ۱۳۹۹/۱۰/۲۰ - ۱۵:۳۵
پرورش بز و گوسفند، شغل پر درآمد

پرورش بز و گوسفند از قدیمی‌ترین شغل‌های مردم در کشور است و زیربنای اصلی اقتصادی کوچی‌نشین را در کشور تشکیل می‌دهد. مالداری منبع خوب درآمد برای تمامی شهروندان و یکی از منابع عمده مواد غذایی، مواد سوخت، مواد خام صنایع دستی و منبع اشتغال‌‌افزایی در کشور می‌باشد.
بر اساس آمارهای ریاست احصاییه وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، سال گذشته به صورت مجموعی به تعداد بیش‌تر از ۲۳ میلیون گوسفند و بز در افغانستان نگهداری می‌شد. بر اساس همین آمارها، سال گذشته به صورت مجموعی ۵۵۱ هزار و ۳۱۳ تُن گوشت بز و گوسفند در کشور تولید و به مصرف رسیده است.
داکتر نجیب‌الله کارشناس بخش پرورش بز و گوسفند در ریاست مالداری وزارت زراعت می‌گوید «مالداری رکن اساسی زراعت در کشور است، پرورش بز و گوسفند بخش اساسی آن می‌باشد که به شکل گله‌ای در قریه‌جات و ولایات پرورش می‌یابد و مالداری بیش‌تر در بین قشر کوچی‌ کشور رایج است.» به گفته وی، پرورش بز و گوسفند در جاهایی که زمین زراعتی کم و مناطق کوهستانی می‌باشد، بیش‌تر رایج است. او می‌گوید، ما نسل‌های مختلف بز و گوسفند در کشور داریم، که در حال حاضر نُه نسل گوسفند مختلف‌النوع و پنج نسل بز مختلف‌النوع محلی در افغانستان وجود دارد که هر کدام از این نسل‌ها دارای خواص منحصر به خودش می‌باشد و معمولاً به شکل چند منظوری یعنی تولید گوشت، شیر، پشم، موی، کشمیره و پوست نگهداری و پرورش می‌یابند. نجیب‌الله هم‌چنان افزود پوست قره‌قل که اهمیت جهانی دارد، گوسفند آن را بیش‌تر مالداران سمت شمال کشور پرورش می‌دهند. به گفته‌ی او، در بخش پرورش گوسفند قره‌قل دو فارم داریم که در ولایت‌های مزارشریف و هم‌چنان ولایت جوزجان فعالیت دارند؛ اما در افغانستان بیش‌تر به شکل عنعنه‌ای پرورش می‌یابد.
مالداری، در حال حاضر برای ۱.۱ میلیون از شهروندان فرصت شغلی ایجاد کرده است. داکتر نجیب‌الله گفت «بین بزها مهم‎ترین نوع آن بز کرکی یاد می‌شود این نوع بز بیش‌تر در ولایت‌های هرات، بادغیس، غور، هزاره‌جات، هلمند و هم‌چنان در ولایت بدخشان پرورش می‌یابد. این نوع بزها پت تولید می‌کند و ارزش خوبی در بازار دارد. از نسل گوسفندان پشم سفید در ساخت تارهای با کیفیت، قالین‌، ریسمان و از پوست قره‌قل هم در ساخت قرقلی، کرتی، جمپر، بوت وسایل تزیینی استفاده می‌شود که درآمد خوبی نیز برای مالداران کشور به وجود می‌آورد.»
در آمارهای ریاست احصاییه وزارت زراعت، آبیاری و مالداری آمده است که ۹۳۹ فارم گوسفندپروری و هم‌چنان ۹۲۴ فارم بزپروری در سراسر کشور فعالیت می‌کند.

تازه ترین اخبار

شنبه ۱۴۰۴/۱/۲۳ - ۱۴:۳۳
Background image

کمپاین مجادله علیه ملخ‌های مضره در سمنگان آغاز شد

ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت سمنگان کمپاین مبارزه با ملخ‌های مضره را در سطح مرکز و ولسوالی‌های این ولایت آغاز کرد. این برنامه از سوی مدیریت عمومی حفظ نباتات این ریاست راه‌اندازی. . .

شنبه ۱۴۰۴/۱/۲۳ - ۱۴:۲۳
Background image

سفر وزیر زراعت افغانستان در رأس یک هیئت عالی‌رتبه به ازبکستان

۲۳ حمل ۱۴۰۴ هـ.ش
مولوی عطاءالله عمری، وزیر زراعت، آبیاری و مالداری امارت اسلامی افغانستان در رأس یک هیئت عالی‌رتبه امارتی برای گفتگو در زمینه‌ همکاری‌های منطقه‌ای و بررسی موضوعات مهم در. . .

جمعه ۱۴۰۴/۱/۲۲ - ۱۵:۴۴
Background image

وزیر زراعت از ولسوالی‌های قرقین و خماب جوزجان بازدید کرد

۲۱ حمل ۱۴۰۴ هـ.ش

مولوی عطاالله عمری وزیر زراعت، آبیاری و مالداری، به ولسوالی‌های قرقین و خماب ولایت جوزجان سفر کرد و از وضعیت زراعتی، آبیاری و تخریبات ناشی از دریای آمو در این مناطق. . .

BACK TO NEWS