نگاهی به فعالیت‌های اتحادیه لبنیات گذرگاهِ کابل پروسس ۱.۴ میلیون لیتر شیر از سوی اتحادیه‌لبنیات‌ گذرگاهِ کابل

content_admin
یکشنبه ۱۴۰۰/۲/۲۶ - ۱۰:۳۵
نگاهی به فعالیت‌های اتحادیه لبنیات گذرگاهِ کابل پروسس ۱.۴ میلیون لیتر شیر از سوی اتحادیه‌لبنیات‌ گذرگاهِ کابل

اتحادیه لبنیات گذرگاهِ کابل از سابقه‌دار ترین مراکز پروسس شیر در کشور می‌باشد که در این گزارش از چند‌و‌چون فعالیت‌های تازه آن می‌نویسیم.
غلام ذکریا احمدزی رییس اتحادیه لبنیات گذرگاه شخص آب‌دیده و متین است که از آغاز کار فعالیت‌های این فابریکه و دستاورد‌های آن می‌گوید.
« از سابق مصروف مالداری و زراعت بودیم، به شکل ابتدایی پرورش گاو می‌کردیم، دهقانی هم بخشی از کار ما بود، اکثرا برای تامین مصارف غذائی خانواده خود گندم کشت می‌کردیم، در اول بهار وقتی گندم می‌کاشتیم منتظر، می‌ماندیم تا در فصل خزان رفع حاصل کنیم و قسمت‏ ناچیزی از آن‌را می‌فروختیم و کمی را برای معیشت خانواده خود نگه می‌داشتیم، کشت و برداشت گندم وقت‌گیر و کم درآمد بود، زندگی بخور نمیری داشتیم».
او می‌گوید« در کنار زراعت؛ مالداری هم می‌کردیم، در آن زمان شیر و روغن آن را فقط در خانه به‌مصرف می‌رساندیم، و گاهی هم مقداری از شیر یا ماست فاسد می‎شد؛ چون در آن زمان مرکز جمع‌آوری شیر و امکانات وجود نداشت، تا این‌که در سال ۲۰۰۴ وزارت زراعت از طریق سازمان خوراکه و زراعت ملل متحد(FAO) برنامه‌ی جمع‌آوری شیر را از ولایت لوگر آغاز کرد، آنها برای مالداران ابلاغ کردند، که شیر را از مالداران به قیمت مناسب خریداری می‎نمایند و به کابل انتقال می‌دهند، پول آن را هفته‌وار برای مال‌داران پرداخت می‌کنند».
احمدزی علاوه می‌کند، ما در سال ۲۰۰۶ به هم‌کاری سازمان خوراک و زراعت ملل متحد(FAO) و وزارت زراعت، آبیاری و مالداری از ولایت‌های میدان وردک و لوگر هفت‌ کوپراتیف در کابل دور هم جمع شدیم و اتحادیه لبنیات گذرگاه کابل را ایجاد و آغاز به‌کار کردیم که در روز اول از پنج قریه ولایت لوگر شیر جمع‌آوری کردیم، بخاطر این‌که مردم در اول آگاهی نداشت و شیر فروختن را نَنگ تلقی می‌کردند، در روز اول ۲۰ لیتر شیر جمع‌آوری کردیم، پس از ایجاد شرکت لبنیات گذرگاه، سازمان خوراکه و زراعت ملل متحد(FAO)  و وزارت زراعت به‌خاطر ای‌که مدت پروژه‌اش به  پایان رسیده بود، تصمیم گرفتند تا سرپرستی این کار را به عهده خود اتحادیه‌ها بگذارند و پس از آن خود اتحادیه کار آن را پیشبرد».
وی از سختی آغاز کار می‌گوید، در اول به مشکلات هم‌چون عدم موافقت مالداران به خاطر فروختن شیر مواجه بودیم، به باور آن‌ها شیر فروختن را ننگ می‌پنداشتند، و از این رو به مشکلات روبرو بودیم، خوشبختانه توانستیم قناعت آنها را حاصل نماییم و حالا مالداران از این کار می‌‌توانند به ساده‌گی مصارف فامیل شان را تامین کنند و سال گذشته تا سطح ۱.۴ میلیون لیتر شیر پروسس کردیم».
رییس اتحادیه لبنیات گذرگاه می‌گوید« فعلا اتحادیه لبنیات گذرگاه به گونه‌ی مستقل فعالیت می‌کند، که روزانه 5 هزار لیتر شیر را از ولایت میدان وردک و  لوگر جمع‌آوری می‌کنیم که در ولایت لوگر ده‌ نماینده‌گی جمع‌آوری شیر داریم و هم‌چنان  در ولایت میدان وردک پنج مرکز جمع‌آوری شیر داریم، شیر از مال‌داران به اساس فیصدی شحم خریداری می‌کنیم و پول آن را هفته‌وار برای مال‌داران پرداخت می‌کنیم تا آنها از این طریق درامد دوام‌دار داشته باشند».
وی در ادامه سخنانش علاوه نمود« ما به علاوه تولید مسکه، پنیر، دوغ، شیر پاستوریزه، ماست پاستروریزه، قیماق و چکه، فعالیت‌های دیگر را نیز مانند القاح‌مصنوعی، صحت حیوانی، تهیه خوراک متراکم از دانه‌های مختلف و هم‌چنان پروگرام آموزشی  مالداران را در چوکات اتحادیه ایجاد نمودیم، تا خانم‌ها و آقایان عضو اتحادیه سطح آگاهی شان بالا برود».
به باور وی، در شرایط کنونی خصوصا در کابل، مواد وارداتی مملو از مواد کیمیاویی است، و موثریت آن به انسان نسبت به تولیدات بومی کم است، ایجاد این‌گونه اتحادیه‌های خورد و بزرگ باعث تامین مصوونیت غذایی، ، تقویت اقتصاد ملی، حمایت مالداران و مصروفیت هم‌وطنان می‌گردد.

تازه ترین اخبار

شنبه ۱۴۰۳/۱۰/۸ - ۱۲:۴۱
Background image

نظارت از پروژه‌های آبیاری در ولسوالی ده‌سبز کابل

۸ جدی ۱۴۰۳ هـ.ش
کارمندان آمریت منابع طبیعی ریاست زراعت ولایت کابل از پروژه‌های آبیاری قریه دولت‌شاهی ولسوالی ده‌سبز نظارت و کنترول به عمل آوردند.
 این پروژه‌ها توسط موسسه احیا و توسعه. . .

شنبه ۱۴۰۳/۱۰/۸ - ۱۲:۲
Background image

توزیع واکسین‌های حیوانی در ولایت بغلان

۸ جدی ۱۴۰۳ هـ.ش
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت بغلان با همکاری سازمان خوراک و زراعت ملل متحد مقیم زون شمال‌شرق، برنامه توزیع واکسین‌های حیوانی را به‌منظور پیشگیری از بیماری‌های. . .

شنبه ۱۴۰۳/۱۰/۸ - ۱۰:۳۱
Background image

تفتیش و بررسی کشتارگاه‌ها و دوکان‌های فروش محصولات حیوانی در بادغیس

۸ جدی ۱۴۰۳ هـ.ش
هیئتی از کارمندان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت بادغیس با حضور نمایندگان مقام ولایت، شاروالی، صحت عامه و محیط زیست، کشتارگاه‌های مرغ، فارم‌های مرغداری و دوکان‌های. . .

BACK TO NEWS