نشست وزیر زراعت با پروژهی بازاریابی و ریاست انکشاف سکتور خصوصی؛ گفتوگو پیرامون بازاریابی برای محصولات زراعتی و جذب سرمایهگذاری در سکتور زراعت
۲۶ قوس ۱۳۹۹
نشستی میان داکتر انوارالحق احدی وزیر زراعت، آبیاری و مالداری و مسوولان پروژهی بازاریابی محصولات زراعتی و ریاست انکشاف سکتور خصوصی، دربارهی فعالیتها و برنامههای آینده این بخشها در دفتر وزیر زراعت برگزار شد.
در آغاز این نشست، حبیبالله حبیبی رییس انکشاف سکتور خصوصی وزارت زراعت، دربارهی دستآوردها، فعالیتها و برنامههای آیندهی معلومات به وزیر زراعت معلومات داد. آقای حبیبی گفت که با همآهنگی سکتور خصوصی پنج نمایشگاه بینالمللی برگزار شده که به ارزش ۲۳۵ میلیون دالر قرارداد از نمایشگاههای خارجی و ۲۳۴ میلیون افغانی از سه نمایشگاه ملی برای تاجران محصولات زراعتی کشور به دست آمده است. رییس انکشاف سکتور خصوصی همچنان افزود که تا کنون ۷۶۲ شرکت زراعتی در سکتور زراعت ایجاد شده که سرمایهگذاری ابتدایی این شرکتها بالغ بر هشت میلیارد افغانی بوده است. وزارت زراعت تا این دم توانسته است که ۹۰ درصد تعهدات سازمان تجارت جهانی را تطبیق کند. حبیبی گفت که اتحادیههای زراعتی تشکیل شده است و ۱۹ فرصت سرمایهگذاری در سکتور زراعت و مالداری شناسایی شده و قرار است در سال آینده بر علاوه دو نمایشگاه ملی، هفت نمایشگاه در هفت زون کشور و نیز پنج نمایشگاه بینالمللی برای و بازاریابی برای محصولات زراعتی برگزار گردد.
آقای حبیبی اتصال تولیدکنندهگان شیر مشرقی با فابریکههای پروسس شیر را یادآوری کرد و گفت که بر اساس آن هفتهوار ۱۰ هزار لیتر شیر از سمت مشرقی کشور به فابریکه پروسس امید بهار انتقال مییابد. رییس انکشاف سکتور خصوصی گفت که آنان توانستهاند با افزایش تعرفه بر سفیدکنندههای چای، تقاضا به شیر داخلی را افزایش بدهند.
پس از آن، الن سفری، رییس پروژهی بازاریابی محصولات زراعتی، با ارایهی پرزنتیشنی گفت که پروژهی آنها تا ۲۰۲۳ فعالیت دارد و روی سه بخش اساسی تولید، بازاریابی و تسهیلات تجارتی کار میکند.
پروژهی بازاریابی محصولات زراعتی، توسط اداره انکشاف بینالمللی ایالات متحده امریکا حمایت میشود.
رییس پروژهی بازاریابی محصولات زراعتی گفت که این پروژه برای سه بخش کاریاش پنج استراتژی را دنبال میکند که شامل زمینهسازی برای افزایش صادرات محصولات زراعتی، افزایش انواع محصولات زراعتی، توسعهی بازارهای جدید خارجی برای صادرکنندهگان افغان، ارزشافزایی بر محصولات زراعتی و زمینهسازی برای افزایش تولید در ۲۹ ولسوالی کمترانکشافیافته میباشد.
پس از آن، داکتر انوارالحق احدی، وزیر زراعت، آبیاری و مالداری به رییس انکشاف سکتور خصوصی، ضمن تشکر از ارایهی گزارشش، گفت که نیاز است اتحادیههای مختلف برای تقویت دهقانان تقویت شود.
آقای احدی تأکید کرد که مؤثریت برنامههای سکتور خصوصی در بخشهای مختلف بیشتر شود تا زمینه برای بازاریابی و فروش گستردهتر گردد و همچنان برای برخی از تولیدات، طرحهای مشخص آماده شود.
همچنان وزیر زراعت با تشکر از ارایهی معلومات و پرزنتیشن رییس پروژهی بازاریابی محصولات زراعتی، گفت که باید مؤثریت این فعالیتها بیشتر شود و سرمایهگذاری روی مارکیت و نیز زمینه برای صادرات انواع محصولات افزایش پیدا کند. وزیر زراعت روی ایجاد سیستم تصدیقدهی و تجهیز لابراتوارها صحبت کرد و آن را جهت افزایش صادرات به کشورهای پیشرفته مهم دانست. آقای احدی همین گونه از رییس پروژهی بازاریابی محصولات زراعتی خواست که پلان عمل ۲۰۲۱ پروژهاش را با وی در میان بگذارند تا در همآهنگی بیشتر، برنامهها به صورت مؤثرتر عملی شود.