دهقانان جوزجانی ۲۴هزار و ۳۹۳ تُن جو برداشت کردند

content_admin
شنبه ۱۳۹۸/۹/۹ - ۱۱:۴۶
دهقانان جوزجانی ۲۴هزار و ۳۹۳ تُن جو برداشت کردند


دهقانان ولایت جوزجان از افزایش حاصلات جو در سال جاری خبر می‌دهند و می‌افزایند که امسال به خاطر ریزش باران‌های کافی و نبود آفت‌های طبیعی، از این کشت برداشت خوبی داشتند.
روشن، باشنده قریه‌ی ینگی‌اریغ مرکز جوزجان می‌گوید: «امسال چهار هکتار زمین را جو کشت کردم و حاصل زمینم به ۴.۹ تن رسید.»
وی هم‌چنان به منظور افزایش بیش‌تر تولیدش می‌افزاید: «از حکومت خواهشمندم تا در توزیع تخم‌های اصلاح‌شده‌ی جو و کود کیمیایی با من همکاری کند.»
محمد ابراهیم یک‌تن دیگر از دهقانان قریه ایراغلی مرکز جوزجان هم‌چنان از حاصلاتش راضی است. او می‌گوید که از دو هکتار زمین زراعتی‌اش ۳.۶ تن جو به دست آورده است. وی هم‌چنان از وزارت زراعت می‌خواهد که برای افزایش حاصلاتش به وی توجه به همکاری کند.
هم‌چنان محمدعالم عالمی رییس زراعت، آبیاری و مالداری ولایت جوزجان حاصلات جو را در سال روان در این ولایت قناعت‌بخش می‌داند و می‌گوید: «به اساس ساحه‌ی کشت، جو دومین نباتی است که در جوزجان زرع می‌شود و در حدود ۱۵ هزار و ۲۰۶ هکتار زمین در سال جاری جو کشت شده بود که بیش‌تر از ۲۴ هزار ۳۹۳ تن حاصل داده است و نظر به سال قبل افزایش خوبی داشته.»

آقای عالمی از تلاش‌های ریاستش برای افزایش این محصول یاد کرد و گفت: «ما همه ساله تخم‌های اصلاح‌شده‌ی جو را برای دهقانان توزیع می‌کنیم تا حاصلات خوبی داشته باشند و در آینده هم این روند ادامه خواهد داشت.»

در ولایت جوزجان، جو در زمین‌های للمی و آبی کشت می‌شود و میزان حاصلات زمین‌های آبی نظر به زمین‌های للمی بیش‌تر است. در سال ۱۳۹۸ در حدود هفت‌هزار و ۳۴ هکتار زمین للمی کشت شده بود که از آن در حدود نُه هزار و ۸۴۷ تن حاصل به دست آمد. هم‌چنان هشت هزار و ۱۷۲ هکتار زمین آبی نیز کشت شده بود که ۱۴ هزار و ۵۴۶ تن جو از آن تولید شده است.

جو یکی از مهم‌ترین غله‌جات در ولایت جوزجان، برای تغذیه حیوانات است. طبق آمار ریاست زراعت این ولایت ۴۰ فی‌صد زمین‌های این ولایت جو کشت می‌شود. بخش زیادی از دهقانان این ولایت مصروف کشت جو اند و. از نظر اقتصادی هم‌چنان این کشت بازار خوبی دارد.

باید گفت که از آرد جو، برای پختن نان برای بیماران شکر، چربی خون و تکلیف گرده استفاده می‌شود.

خبرهای تازه

یکشنبه ۱۴۰۴/۹/۲۳ - ۱۴:۳۶
Background image

جلسه مسئولین منابع طبیعی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری برای بررسی طرح افزایش و مدیریت عواید برگزار شد

۲۳ قوس ۱۴۰۴ هـ.ش
جلسه‌ای به ریاست مولوی عبدالاحد خلیل، رئیس عمومی منابع طبیعی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری و با حضور مولوی نصرالله مظهری، رئیس تنظیم علفچرها، ملا سراج‌الحق میرویس ذاکری. . .

یکشنبه ۱۴۰۴/۹/۲۳ - ۱۴:۳۴
Background image

۶۲ راس بزهای شیری برای باشنده گان ولایت تخار توزیع می‌شود

۲۳ قوس ۱۴۰۴ هـ.ش
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت تخار اعلام کرد که بزهای شیری پروژه دفتر آغاخان تحت نام‌های CE-LIVE و CRLG، در آینده برای مستفیدین منتخب در ولسوالی‌های کلفگان، فرخار. . .

یکشنبه ۱۴۰۴/۹/۲۳ - ۱۲:۱۹
Background image

توزیع ۱۵۰۰ اصله نهال بادام و لوازم آبیاری برای ۷۵ باغدار در ولسوالی خاکجبار کابل

۲۳ قوس ۱۴۰۴ هـ.ش
ریاست زراعت ولایت کابل با همکاری موسسه شلتر فار لایف، ۱۵۰۰ اصله نهال بادام را برای ۷۵ نفر از باغداران ولسوالی خاکجبار توزیع نمود. 
این باغداران قبلاً مورد سروی قرار. . .

بازگشت به خبرها