حاصلات آلوبخارای غزنی به بیش از دوهزار تُن رسید

mail-admin
پنجشنبه ۱۳۹۹/۷/۳ - ۲۲:۳۰
حاصلات آلوبخارای غزنی به بیش از دوهزار تُن رسید


۳ میزان ۱۳۹۹
گیتی محسنی
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت غزنی، می‌گوید که امسال از ۲۶۰ هکتار باغ آلوبخارا، بیش از دوهزار  متریک‌تُن حاصل به‌دست آمده است.
عبدلولی کوچی آمر امور زراعتی ریاست زراعت غزنی، می‌گوید که در غزنی چهار نوع آلوبخارا پرورش داده می‌شود و مشهورترین آن نوع «دل گنجشک» است و بازار جهانی دارد. به گفته‌ی او، آلوبخاری غزنی به بیرون از کشور، به هند، پاکستان، امارات متحده عربی، انگلستان، امریکا و کانادا نیز صادر می‌شود.
حیات‌الله شفاهی مسوول شرکت «پدیده غزنه»، می‌گوید که آلوبخارا در ولایت غزنی نظر به ولایت‌های دیگر بیشتر تولید می‌شود. او گفت آلوبخارای این ولایت قیمت بالاتری دارد و در حال حاضر یک کیلو آلوبخارای خشک در بازار غزنی بیش از دوصد افغانی به فروش می‌رسد.
آقای شفاهی افزود که بسته‌بندی، عمده‌ترین مشکل در تولید و پروسس آلوبخارا در غزنی است. او گفت که این مشکل باعث شده تا آلوبخارا به صورت غیرمعیاری و با قیمت پایین در بازارهای بیرون از کشور به فروش برسد.
شرکت «پدیده غزنه»، در زمان فصل برداشت محصول، به صورت متوسط روزانه صد سیر آلوبخارا پروسس می‌کند و در پروسس این محصول، زنان نقش اصلی دارند.
فریبا مهرزاد یکی از زنانی است که در این شرکت در بخش پروسس آلوبخارا مصروف است. او می‌گوید که با کار در این شرکت، توانسته به بخشی از مشکلات اقتصادی خانواده‌اش رسیدگی کند.
در سطح کشور، ۴هزار و ۲۹۴ هکتار باغ آلوبخارا است و حاصل فی‌هکتار آن، هفت متریک‌تُن تخمین زده می‌شود.
آلوبخارا در ولایت‌های کابل، غزنی، لوگر، پروان، کندهار، زابل و میدان‌وردک تولید می‌شود. در این میان، غزنی بیشترین و باکیفیت‌ترین آلوبخارا تولید می‌کند.

خبرهای تازه

دوشنبه ۱۴۰۵/۵/۱۲ - ۱۵:۴۹
Background image

معین مالی و اداری وزارت زراعت از ریاست زراعت ولایت میدان وردک بازدید کرد

۱۲ اسد ۱۴۰۵ هـ.ش
مولوی نورالدین عمیر معین مالی و اداری وزارت زراعت، آبیاری و مالداری در جریان سفر رسمی خود به ولایت میدان وردک از ریاست زراعت، آبیاری و مالداری این ولایت بازدید و با. . .

دوشنبه ۱۴۰۵/۵/۱۲ - ۱۵:۳۹
Background image

اشتراک مسئولان وزارت زراعت در سمپوزیم توسعه نیروی کار وترنری افغانستان

۱۲ اسد ۱۴۰۵ هـ.ش
مسئولان وزارت زراعت، آبیاری و مالداری در سمپوزیم توسعه نیروی کار وترنری افغانستان که تحت عنوان «از آموزش تا ارائه خدمات باکیفیت وترنری» در هوتل کابل استار برگزار شده. . .

دوشنبه ۱۴۰۵/۵/۱۲ - ۱۱:۵۲
Background image

ایجاد ۳۵ قطعه نمایشی لوبیا و ماش برای ترویج کشت حبوبات در ولایت تخار

۱۲ اسد ۱۴۰۵ هـ.ش
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت تخار، به‌منظور حمایت از دهقانان، ترویج کشت حبوبات و افزایش تولید در واحد سطح، ۳۵ قطعه نمایشی شامل ۲۰ قطعه لوبیا و ۱۵ قطعه ماش را. . .

بازگشت به خبرها