به سمت خودکفایی: در ولایت بلخ، ۶۲۰ فارم مرغداری فعالیت دارند
۲۹ اسد ۱۳۹۹
فارمهای مرغداری در ولایت بلخ نزدیک به ۶۲۰ میرسد که از لحاظ تولید مرغ، این ولایت نزدیک به ۶۰ فیصد به خودکفایی رسیده است. اما نسل این مرغها از کشورهای همسایه وارد میشود. جوجهمرغها واردشده پرورش داده میشوند و ضرورت ولایت بلخ و ولایتهای شمالی را مهیا میسازد.
ریاست زراعت ولایت بلخ میگوید: تمام خوراکه ضرورت مرغداری در این ولایت تولید میشود، فابریکه «مفید گروپ» یکی از فابریکههای تولید دانه مرغ است که تقریباً در ۲۴ ساعت ۲۵۰ تُن دانه را تولید دارد. فابریکههای مختلف وجود دارد حتا تولیدشان به ولایت همجوار و کشورهای همسایه صادر شود.
حسن، مدیر فارمهای اورنگ در بلخ میگوید: ما سه نسل مرغ را تربیت میکنیم که در دو سالی که فعالیت داریم، روزانه مرغهای نسلی که در حدود ۲۰ هزار جوجه تولید داریم، ۴۰۰ هزار مرغهای تخمگذار را پرورش میدهیم، تولید فارمهای گوشتی بیش از ۴۰ هزار بوده که در داخل مزار شریف مصرف و به ولایتهای همجوار صادر میشود.
وی علاوه کرد: «تمام مواد غذایی، از تخم تا تولید و نسلگیری در این فارم صورت میگیرد، و زمینهی کاری برای مردم ایجاد شده که در حدود ۴۰ تا ۵۰ تن مصروف کار اند.»
او گفت، «از حکومت میخواهیم تعرفه واردات جوجه را از سایر کشورها بلندتر بسازد تا قیمت آن، مناسب به داخل کشور باشد.»
عبدالشکور یوسفزی رییس انجمن مرغداری طلوع در ولایت بلخ میگوید: «کار سکتور مرغداری در ولایت بلخ بهتر پیش میرود و تجهیزات مالداری در این ولایت وجود دارد و از تاجران خواهان سرمایهگذاری در این سکتور هستیم.»
باید گفت که به پیشنهاد وزارت زراعت، آبیاری و مالداری و با منظوری رییس جمهور، به هدف رشد مالداری، واردات گوشت برید به کشور منع شده است و نیز وزارت زراعت از مردم خواسته است تا از محصولات زراعتی و مالداری داخلی را استفاده کنند.