به سمت خودکفایی: در ولایت بلخ، ۶۲۰ فارم مرغداری فعالیت دارند

mail-admin
چهارشنبه ۱۳۹۹/۵/۲۹ - ۲۱:۲۴
به سمت خودکفایی: در ولایت بلخ، ۶۲۰ فارم مرغداری فعالیت دارند
 
۲۹ اسد ۱۳۹۹
فارم‌های مرغداری در ولایت بلخ نزدیک به ۶۲۰ می‌رسد که از لحاظ تولید مرغ، این ولایت نزدیک به ۶۰ فی‌صد به خودکفایی رسیده است. اما نسل این مرغ‌ها از کشورهای همسایه وارد می‌‌شود. جوجه‌مرغ‌ها واردشده پرورش داده می‌‌شوند و ضرورت ولایت بلخ و ولایت‌های شمالی را مهیا می‌سازد.
ریاست زراعت ولایت بلخ می‌گوید: تمام خوراکه ضرورت مرغداری در این ولایت تولید می‌‌شود، فابریکه «مفید گروپ» یکی از فابریکه‌های تولید دانه مرغ است که تقریباً در ۲۴ ساعت ۲۵۰ تُن دانه را تولید دارد. فابریکه‌های مختلف وجود دارد حتا تولیدشان به ولایت همجوار و کشورهای همسایه صادر شود.
حسن، مدیر فارم‌های اورنگ در بلخ می‌گوید: ما سه نسل مرغ را تربیت می‌کنیم که در دو سالی که فعالیت داریم، روزانه مرغ‌های نسلی که در حدود ۲۰ هزار جوجه تولید داریم، ۴۰۰ هزار مرغ‌های تخم‌گذار را پرورش می‌دهیم، تولید فارم‌های گوشتی بیش از ۴۰ هزار بوده که در داخل مزار شریف مصرف و به ولایت‌های همجوار صادر می‌‌شود.
وی علاوه کرد: «تمام مواد غذایی، از تخم تا تولید و نسل‌گیری در این فارم صورت می‌گیرد، و زمینه‌ی کاری برای مردم ایجاد شده که در حدود ۴۰ تا ۵۰ تن مصروف کار اند.»
او گفت، «از حکومت می‌خواهیم تعرفه واردات جوجه را از سایر کشور‌ها بلندتر بسازد تا قیمت آن، مناسب به داخل کشور باشد.»
عبدالشکور یوسفزی رییس انجمن مرغداری طلوع در ولایت بلخ می‌گوید: «کار سکتور مرغداری در ولایت بلخ بهتر پیش می‌رود و تجهیزات مالداری در این ولایت وجود دارد و از تاجران خواهان سرمایه‌گذاری در این سکتور هستیم.»
باید گفت که به پیشنهاد وزارت زراعت، آبیاری و مالداری و با منظوری رییس جمهور، به هدف رشد مالداری، واردات گوشت برید به کشور منع شده است و نیز وزارت زراعت از مردم خواسته است تا از محصولات زراعتی و مالداری داخلی را استفاده کنند.

خبرهای تازه

پنجشنبه ۱۴۰۵/۶/۱۲ - ۱۳:۲۳
Background image

نماینده دفتر یوناما مقیم بامیان با رئیس زراعت دایکندی دیدار کرد

۱۲ سنبله ۱۴۰۵ هـ.ش
رئیس زراعت، آبیاری و مالداری ولایت دایکندی در دفتر کارش  با نماینده دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) مقیم ولایت بامیان دیدار و گفت‌وگو کرد.
در. . .

چهارشنبه ۱۴۰۵/۶/۱۱ - ۱۱:۳
Background image

شریک‌سازی گزارش پیشرفت پروژه‌های آبیاری با معین آبیاری و منابع طبیعی وزارت زراعت

۱۱ سنبله ۱۴۰۵ هـ.ش
مسؤولان دفتر خدمات پروژه‌ای ملل متحد، گزارش پیشرفت فعالیت‌ها و پروژه‌های آبیاری این نهاد را با مولوی باز محمد فیضان معین آبیاری و منابع طبیعی وزارت زراعت، آبیاری و. . .

چهارشنبه ۱۴۰۵/۶/۱۱ - ۹:۳۴
Background image

تکمیل و بهره‌برداری از پروژه بزرگ چک‌دم به ارزش ۱۸ میلیون افغانی در ولسوالی کښته شاولیکوت کندهار

۱۱ سنبله ۱۴۰۵ هـ.ش
۱۹ ربیع‌الاول ۱۴۴۸ هـ.ق
کار ساخت یک چک‌دم بزرگ به ارزش ۱۸ میلیون افغانی در ولسوالی کښته شاولیکوت ولایت کندهار تکمیل و به بهره‌برداری سپرده شد. این چک‌دم از بودجه. . .

بازگشت به خبرها