ارجگذاری به شکوه صد ساله و چشمانداز آیندهی بهتر
در کنار دیگر نهادها، وزارت زراعت، آبیاری و مالداری نیز صد سالهگی استرداد استقلال افغانستان را با راهاندازی دو نمایشگاه بزرگ تولیدات داخلی و اجرای برنامههای تفریحی گرامی داشت. پاسداری از شکوه یک قرن استقلال کشور عزیزمان افغانستان، تنها به تجلیل و گرامیداشت خلاصه نمیشود، بل آرمانهای استقلال و خودکفایی اقتصادی که در رگرگ شهروندان کشور در جریان است، به برنامه بدل شده و این برنامهها سرانجام ثمر میدهند و فصلهای بعدی، پر از دستآورد و خودکفایی کامل خواهد بود.
با توجه به این موضوع، وزارت زراعت در کنار تجلیل از شکوه صدسالهگی استقلال، به تسریع اجرای برنامههای توسعهی زراعتی، پیوسته گام برداشته و در زمینههایی چون افزایش شبکههای آبیاری برای دهقانان و بیشترسازی زمینهای زراعتی، مدرنسازی باغهای باغداران، توانمندسازی زنان زراعتپیشه با ارایهی آموزش و کمکهای فنی به آنان، حفظ و توسعهی منابع طبیعی با جدیت تمام تلاش کرده است و این تلاشهایش را ادامه میدهد.
تمرکز وزارت زراعت روی زیربناسازی و رشد و معیاریسازی تولید داخلی، از منابع و ولایتهایی است که این ظرفیت بیشتر در آن وجود دارد. همچنان داشتن بازار، برای رشد تولید مهم است و نیز توجه به تنوع تولید از دیگر توجهات وزارت زراعت در کل افغانستان است.
چنانکه در آخرین سفر نصیراحمد درانی وزیر زراعت، آبیاری و مالداری به ولایت هرات، شماری از پروژهها را به بهرهبرداری سپرد و شماری دیگر را هم تهدابگذاری کرد و یا هم کلید زد.
واقعیت امر این است که در سال روان، وضعیت در حوزهی کاری وزارت زراعت نسبتاً خوب است. بارندهگیهای خوب و توزیع به موقع تخمهای اصلاحشده حاصلات غله را بیشتر کرده است. علف زیاد، باعث رشد مالداری شده است. برنامههای توسعهای و کمکی وزارت زراعت باعث رشد کشت و درآمد زعفران به مراتب بیشتر از مرز تعیین شده در طرح پنج سالهی زعفران شده است. زمینههای صادرات مستقلانهی میوههای گرانبهای افغانستان فراهم گردیده است. میزان باغها و حاصلات باغداری به شکل بیپیشینهای افزایش یافته است. این همه خبرهای خوب، میتواند تلاش برای ادامهی راهی باشد که ۱۰۰ سال پیش شاه امانالله خان آن را برای کشور و مردمش کلید زده بود. حالا ضرورت است تا تمامی شهروندان مشتاقانه برای رشد و توسعهی کشور و بهترسازی آیندهگان و نسلهای بعدیشان، کمر همت برای حمایت از منابع داخلی ببندند و در رشد و بالندهگی اقتصاد ملی نقش برازندهای بگیرند.
سربازان نیروهای امنیتی در حفاظت از استقلال و نظام جمهوری نقش برازنده دارند، اما فعالان بخش زراعت (کارمندان زراعت و دهقانان، باغداران و مالداران) و مصرفکنندهگان تولیدات زراعتی افغانستان، باید با جدیت تمام در تولید بیشتر و معیاریتر، مصرف محصولات داخلی و ترجیحدهی تولید وطن بر کالای وارداتی تلاش و تقلا کنند تا پول در داخل کشور به گردش آید و به بیرون نرود. این آغاز راه درست تقویت اقتصاد ملی است.
اگر سربازان با تلاشها و پیکارهایشان میگویند «وطن بهر حفظ تو سر میدهیم»، فعالان عرصهی زراعت باید با تسریع گردش چرخ تولید وطنی و مصرف تولید داخلی به میهنشان بگویند که «تو را شوکت و شأن و فر میدهیم».