تربوز؛ دومین میوه از لحاظ تولید بیشتر

content_admin
دوشنبه ۱۴۰۰/۴/۲۱ - ۱۷:۶
آمار وزارت زراعت، آبیاری و مالداری نشان می‌دهد که تربوز پس از انگور، بیشترین مقدار تولید در سطح کشور را دارد. براساس این آمارها، سال گذشته بیش از 66 هزار هکتار زمین تحت کشت تربوز قرار داشت و از آن ۹۹۰ هزار و ۳۱۸ متریک‌تُن حاصل به‌ دست آمده است.

۲۱ سرطان ۱۴۰۰
آمار وزارت زراعت، آبیاری و مالداری نشان می‌دهد که تربوز پس از انگور، بیشترین مقدار تولید در سطح کشور را دارد. براساس این آمارها، سال گذشته بیش از 66 هزار هکتار زمین تحت کشت تربوز قرار داشت و از آن  ۹۹۰ هزار و ۳۱۸ متریک‌تُن حاصل به‌ دست آمده است.
نیمروز، فراه و بادغیس از تولیدکننده‌گان اصلی تربوز در سطح کشور به شمار می‌روند. سال گذشته ولایت نیمروز شاهد برداشت ۱۵۰ هزار و ۸۹۲ تُن، فراه ۱۳۷ هزار و ۲۰۷ تُن و بادغیس ۱۱۳ هزار و ۵۱ متریک‌تُن تربوز بود.
امسال نیز با وجود خشک‌سالی در اکثر ولایت‌ها، میزان تولید تربوز خوب بوده، اما جنگ و ناامنی سبب شده تا این حاصلات برداشت درست نشود.
 شماری از دهقانان نیمروز، کندز، فراه، هرات، قندهار، بلخ و بادغیس می‌گویند که آنان به‌ دلیل جنگ نتوانسته‌اند محصولات‌شان را به‌درستی جمع‌آوری کنند. این دهقانان نگران فاسد شدن محصولات‌شان هستند.
محمداسماعیل، یکی از باشنده‌گان مرکز ولایت فراه، می‎گوید که حاصلات تربوز امسال با وجود خشک‌سالی و کمبود آب خوب است، اما نبود امنیت و بازار فروش، قیمت این محصول را پایین آورده است. او گفت که قیمت یک کیلوگرام تربوز تا چهار افغانی رسیده است.
مسوولان ریاست‌های زراعت در این ولایات نیز می‌گویند که ناامنی، انتقال این محصول به دیگر ولایات را دشوار ساخته است.

خبرهای تازه

چهارشنبه ۱۴۰۴/۷/۱۶ - ۱۴:۳
Background image

برگزاری نشست هم‌آهنگی سکتور زراعت و انکشاف دهات در کندز

۱۶ میزان ۱۴۰۴ هـ.ش
۱۵ ربیع‌الثانی ۱۴۴۷ هـ.ق
در ولایت کندز، ریاست زراعت، آبیاری و مالداری به منظور هم‌آهنگی و پیشرفت با مؤسسات و نهادهای همکار، نشستی برگزار کرد. در این نشست مسئولان. . .

چهارشنبه ۱۴۰۴/۷/۱۶ - ۱۲:۴۷
Background image

مسوولان شرکت زراعتی وادی ننگرهار: از فارم سوم امسال نزدیک به سه هزار و سی تن جواری به دست خواهد آمد

۱۶ تله ۱۴۰۴ هـ.ش
۱۵ رَبِیعُ الْثاني ۱۴۴۷ هـ.ق
مسوولان فارم سوم شرکت زراعتی وادی ننگرهار می‌گویند که امسال حدود ۴۰۳۰ جریب زمین در این فارم برای کاشت جوار اختصاص یافته است و بر اساس. . .

چهارشنبه ۱۴۰۴/۷/۱۶ - ۱۲:۳۴
Background image

وزارت زراعت بیش از یک هزار جریب زمین را به وزارت ترانسپورت و هوانوردی منتقل کرد

۱۶ تله ۱۴۰۴ هـ.ش
۱۵ رَبِیعُ الْثاني ۱۴۴۷ هـ.ق
مقامات ریاست اراضی وزارت زراعت می‌گویند که در مرکز ولایت بامیان و همچنین در ولسوالی خاکجبار ولایت کابل، به منظور ساخت ترمینال ترانسپورتی و. . .

بازگشت به خبرها