تربوز؛ دومین میوه از لحاظ تولید بیشتر

content_admin
دوشنبه ۱۴۰۰/۴/۲۱ - ۱۷:۶
آمار وزارت زراعت، آبیاری و مالداری نشان می‌دهد که تربوز پس از انگور، بیشترین مقدار تولید در سطح کشور را دارد. براساس این آمارها، سال گذشته بیش از 66 هزار هکتار زمین تحت کشت تربوز قرار داشت و از آن ۹۹۰ هزار و ۳۱۸ متریک‌تُن حاصل به‌ دست آمده است.

۲۱ سرطان ۱۴۰۰
آمار وزارت زراعت، آبیاری و مالداری نشان می‌دهد که تربوز پس از انگور، بیشترین مقدار تولید در سطح کشور را دارد. براساس این آمارها، سال گذشته بیش از 66 هزار هکتار زمین تحت کشت تربوز قرار داشت و از آن  ۹۹۰ هزار و ۳۱۸ متریک‌تُن حاصل به‌ دست آمده است.
نیمروز، فراه و بادغیس از تولیدکننده‌گان اصلی تربوز در سطح کشور به شمار می‌روند. سال گذشته ولایت نیمروز شاهد برداشت ۱۵۰ هزار و ۸۹۲ تُن، فراه ۱۳۷ هزار و ۲۰۷ تُن و بادغیس ۱۱۳ هزار و ۵۱ متریک‌تُن تربوز بود.
امسال نیز با وجود خشک‌سالی در اکثر ولایت‌ها، میزان تولید تربوز خوب بوده، اما جنگ و ناامنی سبب شده تا این حاصلات برداشت درست نشود.
 شماری از دهقانان نیمروز، کندز، فراه، هرات، قندهار، بلخ و بادغیس می‌گویند که آنان به‌ دلیل جنگ نتوانسته‌اند محصولات‌شان را به‌درستی جمع‌آوری کنند. این دهقانان نگران فاسد شدن محصولات‌شان هستند.
محمداسماعیل، یکی از باشنده‌گان مرکز ولایت فراه، می‎گوید که حاصلات تربوز امسال با وجود خشک‌سالی و کمبود آب خوب است، اما نبود امنیت و بازار فروش، قیمت این محصول را پایین آورده است. او گفت که قیمت یک کیلوگرام تربوز تا چهار افغانی رسیده است.
مسوولان ریاست‌های زراعت در این ولایات نیز می‌گویند که ناامنی، انتقال این محصول به دیگر ولایات را دشوار ساخته است.

تازه ترین اخبار

یکشنبه ۱۴۰۳/۹/۴ - ۹:۹
Background image

دیدار معین آبیاری و منابع طبیعی با معین بررسی سرحدات وزارت اقوام و قبایل

۳ قوس ۱۴۰۳ هـ.ش
مولوی بازمحمد فیضان، معین آبیاری و منابع طبیعی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، با شیخ محمد اسماعیل غزنوی، معین بررسی سرحدات وزارت اقوام و قبایل، دیدار کرد و در مورد. . .

شنبه ۱۴۰۳/۹/۳ - ۱۴:۲۶
Background image

توزیع واکسین لمپی اسکین و داروهای ضد پارازیت در ولایت پروان برای مقابله با بیماری‌های حیوانی

۳ قوس ۱۴۰۳ هـ.ش
واکسین لمپی اسکین  و داروهای ضد پارازیت‌های خارجی به مسئولین کلینیک‌های حیوانی سکتور خصوصی در ولایت پروان توزیع شد.
 این اقدام به حضور مولوی روح الله "روحانی" رئیس زراعت. . .

شنبه ۱۴۰۳/۹/۳ - ۱۴:۲۳
Background image

پیشرفت چشمگیر پروژه تنظیم نباتات طبی در بامیان: گام‌های مؤثر برای توسعه کشت هنگ

۳ قوس ۱۴۰۳ هـ.ش
در سال ۱۴۰۳، پروژه تنظیم نباتات طبی ریاست زراعت و امریت منابع طبیعی ولایت بامیان با پیشرفت‌های قابل توجهی همراه بوده است. این پروژه که به منظور توسعه کشت نباتات طبی در. . .

BACK TO NEWS