استقبال مردم از احداث باغ‌های متراکم در پغمان

content_admin
یکشنبه ۱۴۰۰/۲/۵ - ۱۲:۹
استقبال مردم از احداث باغ‌های متراکم در پغمان

باشنده‌گان ولسوالی پغمان کابل، از نتیجه بهتر احداث باغ‌های متراکم
می‌گویند و از حاصل بهتر و عاید آن خبر می‌دهند. آنان می‌افزایند که احداث باغ‌های جدید در زنده‌گی‌شان دچار تغییر مثبت کرده و پغمان یکی از ولسوالی‌های خوبی برای باغ‌داری شده است.
محمدصابر، یک ‌تن از باشنده‌گان قریه چهل‌تَن پغمان که از پروژه احداث باغ‌های گیلاس مستفید شده، می‌گوید که سال گذشته از یک درخت گیلاس ۱۵ سیر حاصل گرفته‌ است. او گفت «سال گذشته تنها از یک درخت گیلاس ۱۵ سیر حاصل‌ گرفتیم، باغ‌های گیلاس از سوی وزارت زراعت چند سال پیش ساخته شده بود، امسال هم باغ‌های متراکم‌ سیب برای ما ساخته شده، آرزو داریم که حاصل بهتربگیریم.»
به گفته باشنده‌گان ولسوالی پغمان، نهال‌هایی که از سوی وزارت زراعت برای‌شان توزیع شده در مقدار حاصل‌دهی و کیفیت تفاوت بهتری نسبت به نهال‌های قبلی دارد. صابر در این باره گفت «سابق در یک جریب زمین ۶۰ نهال سیب می‌شاندیم، حالا حدود ۶۵۰ درخت سیب اصلاح شده شانده می‌شود. سابق گیلاس وطنی حاصل کم می‌داد، حالا گیلاس خارجی کشت کردیم که حدود ۱۵ سیر حاصل می‌دهد.»
آموزش دهقانان نیز در افزایش حاصلات باغ‌ها موثر بوده است. وزارت زراعت برای شماری از دهقانان و باغداران در باره چگونگی کوددهی، آب‌دهی، شاندن نهال، چیدن میوه و کنترول آفات و بیماری‌های نباتی آموزش داده است.
احمدفرید یک‌تن از باشنده‌گان قلعه طوطی ولسوالی پغمان است که به مساحت جریب زمین توسط وزارت زراعت برایش باغ ساخته شده است. او می‌گوید «در باغ‌های جدید سیستم کود‌دهی، رهنمایی فاصله‌ها، شاندن برای ما آموزش شده، شیوه‌های جدید باغ‌داری فواید خود را دارد. در یک جریب سابق ۶۰ تا ۷۰ نهال می‌شاندیم، درباغ‌های جدید ۶۳۰ تا ۶۵۰ نهال‌ شاندیم. یکی دیگر از خوبی‌های دیگر باغ‌های جدید، حاصل آن مساویانه می‌رسد، آفتاب یک‌سان به میوه می‌رسد، به درختان آب منظم می‌رسد و در چیدن حاصل نیز باغ‌دار را کم‌تر زحمت می‌دهد.»
این باشنده ولسوالی پغمان می‌افزاید که در باغ‌های جدید رسیدگی بهتری صورت می‌گیرد و در باغ‌های قبلی حاصل شاخچه‌های پایینی کوچک‌تر بود شاخچه‌های بالایی میوه‌های کلان‌تر داشت. زیرا، به گفته‌ی او، آفتاب به میوه بالا می‌رسید به پایین نمی‌رسید. همین‌طور در جویچه‌های باغ‌های جدید می‌توان بعضی سبزیجات از قبیل بادنجان رومی، شبدر کشت کرد.
احمدفرید با بیان این‌که حاصل باغ‌های جدید بیشتر از باغ‌های کهنه است، گفت «سابق از یک جریب زمین بیشتر از ۳۰هزار افغانی حاصل نمی‌گرفتیم. اگر یک درخت دوسیر سیب حاصل بدهد، از یک جریب زمین یک‌هزار و دوصد سیر سیب می‌گیریم. محاسبه کنید که چه مقدار زیاد می‌شود.»
عبدالصمد باشنده دره‌ پشه‌ای ولایت پغمان نیز که از پروژه احداث باغ‌های متراکم سیب مستفید شده و چند سال پیش از طریق وزارت زراعت یک باغ گیلاس برایش ساخته شد، می‌گوید «چند سال پیش دو جریب باغ گیلاس برایم وزارت زراعت ساخته بود، یک جریب هم باغ سیب امسال برایم جور شده، کارمندان باغداری برایم رهنمایی می‌کنند. در وقت حاصل‌گیری گیلاس آموزش می‌دهند. از دو جریب زمین حدود صدسیر گندم حاصل می‌گرفتم. سال گذشته از دو جریب زمین که دو سال شده سر حاصل آمده، دوصد هزار افغانی فروش کردم. تازه به ثمر رسیده و دو سال شد که حاصل می‌دهد. امسال انشاء حاصل بیشتر می‌گیریم.»

تازه ترین اخبار

پنجشنبه ۱۴۰۳/۹/۱ - ۱۰:۱۵
Background image

دیدار معین مالی و اداری وزارت زراعت با اتشه صحی در خارج از کشور

ملا آغا جان آخند «حاجی سالم» معین مالی و اداری وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، در دفتر کارش با حاجی عبدالهادی آغا، اتشه صحی امارت اسلامی افغانستان در خارج از کشور، دیدار کرد.
در این. . .

چهارشنبه ۱۴۰۳/۸/۳۰ - ۱۴:۵۵
Background image

افتتاح کمپاین واکسیناسیون طاعون نشخوارکنندگان کوچک در ولایت پروان

۳۰ عقرب ۱۴۰۳ هـ.ش
کمپاین واکسیناسیون علیه مرض طاعون نشخوارکنندگان کوچک (پی پی آر) تحت سرپرستی ریاست زراعت آبیاری و مالداری ولایت پروان آغاز شد.
 در مراسم افتتاحیه این کمپاین، مولوی روح. . .

چهارشنبه ۱۴۰۳/۸/۳۰ - ۱۴:۵۲
Background image

توزیع ۴۵ هزار قطعه مرغ تخمی در ولسوالی‌های واخان و خاش ولایت بدخشان

۳۰ عقرب ۱۴۰۳ هـ.ش
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت بدخشان به همکاری دفتر کمیته ناروی و پروژه تقویت معیشت و مصئونیت غذائی روستاهای افغانستان، برای یک هزارو۵۰۰  خانواده در ولسوالی‌های. . .

BACK TO NEWS