زردآلوی زودرس، سبب سرخرویی بحرالدین شد

بحرالدین در میان زردآلوهای تازه چیده شده، مشغول پر کردن ششصدمین کریت زردآلوی باغ خود است. او لبخندی سرشار از موفقیت بر لب دارد و میگوید: «زمینی که ای رقم زردآلو میته، چرا باید کوکنارش کشت کنیم؟ هم حاصلاتم زیاد و حلال اس و هم وجدانم راحت، هم نامم نیک، دیگر چی میخواهم؟»
چنانکه گفتیم، بحرالدین که یک آدم خوشخلق و مهربان است.
او زمینش را پیش از این، غله میکاشت، اما به درآمدی که نیاز داشت نمیرسید. ولی حالا همهچیز تغییر کرده است و با همکاری وزارت زراعت، زردآلوهای زودرس بحرالدین، جای کشتزارهای غله را گرفتهاند. او حالا به درآمدی که میخواست رسیده است.
او از دیگر باشندهگان ولایت بلخ و سایر ولایات می خواهد که به جای کشت بدنام و حرام کوکنار، زمینهایشان را به باغهای میوه بدل کنند و نام خود و کشورشان را با صادر کردن بهترین میوهها، به بیرون از کشور، بلند بسازند.
بحرالدین باشندهی روستای کشکک ولسوالی بلخ ولایت بلخ است.
او پس از این که به دفتر برنامهی ملی باغداری و مالداری مراجعه کرد، به کشت غلهجات پایان داد و یک جریب زمینش را با حمایت وزارت زراعت به باغ بدل کرد
شش سال قبل، توفیق رسولی، کارمند برنامهی ملی باغداری و مالداری وزارت زراعت، باغ زردآلوی بحرالدین را نقشهکشی کرد و نهالهای این باغ غرس شد. حاصلدهی این باغ، از چند سال به اینسو آغاز شده، اما امسال به اوجش رسیده است.
رسولی از شش سال به اینسو، برای این باغ، هر وقت که نیاز بوده، خدمات تخنیکی را به گونه دقیق فراهم کرده است.
بحرالدین که هفتهی گذشته حاصلات باغ زردآلویش را برداشت، میگوید:« در پی همکاریهای برنامهی ملی باغداری و مالداری وزارت زراعت، توانستم امسال هر کریت زردآلوی زودرس باغم را به قیمت ۸۰۰ افغانی بفروشم، تا این دم، ۶۰۰ کریت را فروختهام و از این درک ۴۸۰ هزار افغانی درآمد داشتهام.»
او میگوید، «غله هم کشت میکردم، اما این درآمد با دیگر کشتوکار زراعتی هرگز مقایسهشدنی نیست.»
او میگوید با پولی که از دَرَک فروش زردآلوی زودرس به دست آورده، میتواند خرج زندهگیاش را به خوبی تامین کند. حالا زندهگی بحرالدین، زندهگیاش رونق یافته است.
بلخ از شمار ولسوالیهای خوشآب و هوای ولایت بلخ است. در این ولسوالی، تنها بحرالدین نیست که با حاصلبرداری از باغ زردآلویش، درآمد زیادی دارد.
برنامهی ملی باغداری و مالداری وزارت زراعت بالاتر از یک هزار جریب زمین را در این ولسوالی، باغهای معیاری میوههای مختلف ساخته است. بیشتر این میوهها، زردآلو است. باغهای زودرس زردآلو، شفتالو و انگور، از شمار کارهای مؤثر و پردرآمد وزارت زراعت برای رشد باغداری و افزایش حاصلات باغداران است.
شمار زیادی از باغداران ولسوالی بلخ، حالا از منبع باغداری، سالانه میلیونها افغانی درآمد به دست میآورند و دیگر به کشت غله و کوکنار نمیپردازند.