دهها خانم در کلولهپشته نهال غرس کردند
۸ حمل ۱۴۰۰
در ادامهی روند نهالشانی، دهها تن از زنان در کمپینی که از سوی وزارت زراعت به منظور غرس نهال در کمربند سبز در کلولهپشته راهاندازی شده بود، نهال غرس کردند.
در این کمپین نهالشانی، نذیره رحمان معاون توانمندی اقتصادی وزارت امور زنان، عاقله حوسی مشاور بانوی اول، زنان کارمند در ریاست عمومی محیط زیست، ریاست سرسبزی کابل و مسوولانی از وزارت زراعت حضور داشتند.
محمدامان امانیار رییس جنگلات وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، در آغاز این کمپین نهالشانی گفت: «امسال به صورت مجموعی ۶۵ کمپین نهالشانی در سراسر کشور در نظر گرفته شده بود که آغاز آن از ۲۰ حوت بود و امروز هم به ادامه کمپین ملی نهالشانی، این کمپین مخصوص برای بانوان در نظر گرفته شده است.»
آقای امانیار از برنامههای وزارت زراعت به منظور احیای جنگلات در سال ۱۴۰۰ بیان داشته افزود: «به منظور احیای جنگلات از بودجه انکشافی وزارت زراعت، ۶.۴ میلیون نهال چهارمغز، پسته، بادم و بیر به گونه بذرو غرس مستقیم نهال در نظر گرفته شده که در ۱۶ ولایت تطبیق میشود.»
در همینحال نذیره رحمان معین وزارت امور زنان، میگوید که زنان مسوولیت دارند که دوشادوش مردان در تمام عرصهها سهم بگیرند. او گفت: «بانوان مسوولیت دارند دوشادوش مردان در حصه سرسبزی و شگوفایی وطن سهم داشته باشند، چون که نیمی از پیکر جامعه را زنان تشکیل میدهند. در گذشته هم این کار را ثابت ساختهاند، حالا هم این کار را کردیم تا این نقش بیشتر شود. ما بانوان در جریان سال ۱۴۰۰ بیش از یک میلیون نهال در سراسر کشور غرس میکنیم.» در همینحال، تمنا داعی رییس ساحات حفاظت شده وزارت زراعت، میگوید که هدف راهاندازی این کمپین سهم گرفتن بانوان در سرسبزی و ایجاد محیط سبز است. او گفت با وجودی که نقش بانوان در سرسبزی محیطزیست بسیار کم بوده، اما بانوان هفتاد درصد در سرسبز ساختن محیط نقش دارند. خانم داعی افزود: «بانوان هستند که یک فرزند دوستدار و حفاظتکنندهی محیطزیست را به جامعه تقدیم میکنند.»
دیگر اشتراک کنندهگان این کمپین نیز در مورد ارزش و فواید غرس نهال صحبت کرده و آن را مسوولیت عمومی توصیف کردند.