مالداری در جوزجان رو به توسعه است

content_admin
شنبه ۱۳۹۹/۹/۱۵ - ۱۶:۲۵
مالداری در جوزجان رو به توسعه است

جوزجان یکی از ولایت‌های مهم برای مالداری و پرورش حیوانات است. این ولایت بیش از یک‌ میلیون و ۶۰۰ هزار حیوان دارد.
جوزجان دارای چراگاه‌های وسیع می‌باشد و برای پرورش حیوانات مساعد است. دشت لیلی، بیانغر، طلاکل، التی چناق، سیاه‌کمر و تورلی از مهم‌ترین ساحات چراگاهی در جوزجان است.
ساحات دشت لیلی یکی از بزرگ‌ترین چراگاه‌های زمستانی و تابستانی نه تنها برای مالداران این ولایت است، بلکه برای مالداران ولایات سرپل، فاریاب و غور نیز چراگاهی مناسب است. چوپان‌های این ولایات در فصل زمستان از این چراگاه برای تغذیه –حیوانات‌شان استفاده می‌کنند. در جوزجان جمعاً یک میلیون و ۶۱۶ هزار و ۶۹۸ حیوان خانه‌گی مختلف تحت پرورش قرار دارند که اکثریت این حیوانات را گوسفندان قره‌قلی تشکیل می‌دهد.
پوست قره‌قل، شیر، گوشت و پشم تولیدات عمده‌ی حیوانی جوزجان می‌باشد. پوست قره‌قل جوزجان شهرت جهانی دارد.
وضعیت مالداری در جوزجان در مقایسه با سال‌های گذشته بهبود یافته است. اما، خشک‌سالی در ۱۳۹۷ به وضعیت مالداری در این ولایت خساراتی سنگینی وارد کرد و در حدود ۳۰ تا ۳۵ درصد حیوانات به دلیل خشک‌سالی و کمبود خوراکه حیوانی کاهش یافت.
اما طی دو سال گذشته به اثر بارنده‌گی کافی و فراوان وضعیت چراگاه‌ها بهبود یافت و حالا مالداران از وضعیت مالداری‌ رضایت دارند. سکتور مالداری خوشبختانه روبه انکشاف می‌باشد و ‌می‌توان گفت که نسبت به سال‌های قبل وضعیت مالداری بهبود یافته ‌و مالداران دریک وضعیت خوب‌تری قرار دارند.
در همین حال، ریاست زراعت آبیاری و مالداری جوزجان در تشکیلات خویش یک باب فارم تکثیری و تحقیقاتی جهت ترویج و تکثیر نسل گوسفندان قره‌قلی دارد و همه ساله یک تعداد قوچ بره‌های نسلی به مالداران علاقه‌مند توزیع می‌کند. این اقدام باعث شده تا از یک طرف نسل اصیل قره‌قلی کشورمان حفظ گردد و از جانب دیگر علاقه‌مندی مالداران جلب کرده و روز به روز مالداری در حالت انکشاف است.

تازه ترین اخبار

شنبه ۱۴۰۳/۹/۳ - ۱۴:۲۶
Background image

توزیع واکسین لمپی اسکین و داروهای ضد پارازیت در ولایت پروان برای مقابله با بیماری‌های حیوانی

۳ قوس ۱۴۰۳ هـ.ش
واکسین لمپی اسکین  و داروهای ضد پارازیت‌های خارجی به مسئولین کلینیک‌های حیوانی سکتور خصوصی در ولایت پروان توزیع شد.
 این اقدام به حضور مولوی روح الله "روحانی" رئیس زراعت. . .

شنبه ۱۴۰۳/۹/۳ - ۱۴:۲۳
Background image

پیشرفت چشمگیر پروژه تنظیم نباتات طبی در بامیان: گام‌های مؤثر برای توسعه کشت هنگ

۳ قوس ۱۴۰۳ هـ.ش
در سال ۱۴۰۳، پروژه تنظیم نباتات طبی ریاست زراعت و امریت منابع طبیعی ولایت بامیان با پیشرفت‌های قابل توجهی همراه بوده است. این پروژه که به منظور توسعه کشت نباتات طبی در. . .

شنبه ۱۴۰۳/۹/۳ - ۱۴:۲۱
Background image

تثبیت طلبات مقروضیت‌های پیش از فتح امارت اسلامی افغانستان توسط کمیته مختلط وزارت زراعت

۳ قوس ۱۴۰۳ هـ.ش
کمیته مختلط تثبیت طلبات مقروضیت‌های، وزارت زراعت پیش از فتح امارت اسلامی افغانستان، به منظور تطبیق مصوبه شماره ۱۸ کابینه امارت اسلامی افغانستان، به ولایت‌های هرات، هلمند. . .

BACK TO NEWS