آغاز دومین قرن استقلال؛ برنامهریزی برای آیندهی توسعهیافته
گپ دهقان
عمر استقلال افغانستان در ۲۸ اسد امسال به آغاز قرن دومش وارد شد. افغانستان پس از ۲۸ اسد، ۱۰۱ سالهگی استقلالش را آغاز کرد. از آنجا که بنیادهای استقلال، رشد اقتصادی و تولید بیشتر است و یکی از وزارتخانههای اصلی در این بخش، وزارت زراعت است، در سال روان تلاشهای زیادی برای مدیریت بهتر محصولات زراعتی آغاز شده و به شدت ادامه دارد.
از آنجایی که اساس و تقویتکنندهی استقلال سیاسی، استقلال اقتصادی است و زراعت اساس اقتصاد افغانستان را شکل میدهد، وزارت زراعت با طرح برنامههای گوناگون، در صدد توسعهی زنجیرههای ارزشی محصولات زراعتی کشور است تا بتوانیم ریشههای استقلال کشور را تقویت کنیم.
آرزوی شاهامانالله خان، یک افغانستان مدرن، توسعهیافته، مستقل و آزاد بود. به همین خاطر بود که به بنیانگذاری مکتبهای اختصاصی روی آورد و تلاش کرد در هر بخش، از جمله زراعت، آیندهگان آموزش ببینند و در آینده خدمتگزار باشند.
دولت افغانستان در شش سال گذشته به شدت روی ساخت زیربناهای اقتصادی کار کرده است. وزارت زراعت نیز روی زیربناهای زراعتی تا حدی که توان داشته، کار کرده است. از این میان، نزدیکشدن به خودکفایی در سکتورهای گوناگون و افزایش حاصلات زراعتی از دستآوردهای مهم وزارت زراعت است.
در سال روان، ظرفیتها و زمینههایی که برای شاغلان سکتور زراعت با راهاندازی پروژهی مدیریت محصولات زراعتی فراهم شده، باعث گردیده است که دستآوردهای بیشتری داشته باشیم و دهقانان با استفاده از زیربناهایی که وزارت زراعت برایشان میسازد/ساخته است، محصولات زراعتیشان را بهتر مدیریت کنند.
ما به این باوریم که افغانستانی دارای منابع اقتصادی و در نهایت تمویلکنندهی خودش، میتواند ظرفیتهای بالاتری برای حفاظت از استقلال سیاسیاش داشته باشد و بتواند در آینده بدون همکاری مالی منابع بیرونی به رشد و توسعهاش ادامه بدهد.
تلاش ما در بخش زراعت، این است که قرن جدیدی از استقلال کشورمان را با امیدهای کلان برای رشد زراعت و تقویت اقتصاد ملی آغاز کنیم و آهستهآهسته دیگر بار دوش همکاران جهانی خویش نباشیم.
استقلال افغانستان پایندهباد