۱۷۹ کشمش‌خانه در کابل به بهره‌برداری سپرده شد

content_admin
۱۷۹ کشمش‌خانه در کابل به بهره‌برداری سپرده شد

۱۴ عقرب ۱۳۹۹

وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، کار ساخت ۱۷۹ کشمش‌خانه را در کابل تکمیل کرد. این کشمش‌خانه‌ها امروز به بهره‌برداری سپرده شد.
حشمت‌الله‌‎غفوری معین آبیاری و منابع طبیعی وزارت زراعت که برای افتتاح شماری از این کشمش‌خانه‌ها به ولسوالی ده‌سبز کابل رفته بود، گفت: «از این کشمش‌خانه‌ها ۲۷ ساختمان آن مربوط مردم ولسوالی ده‌سبز می‌شود. هزینه‌ی مجموعی این کشمش‌خانه‌ها به ۱۰۵میلیون افغانی می‌رسد، این پروژه‌ها مربوط طرح مدیریت محصولات زراعتی دولت افغانستان است که عملی شده و شاهد افتتاح آن‌ها می‌باشیم.»
به گفته‌ آقای غفوری، ظرفیت هر کشمش‌خانه به هشت متریک تُن می‌رسد و جمعاً هزاران تُن انگور را این کشمش‌خانه‌ها بدل به کشمش می‌کنند. او گفت: «در مجموع ۱۱هزار پروژه طرح مدیریت محصولات زراعتی را داریم که کار اکثریت تکمیل و کار بعضی از آن‌ها در حال تکمیل شدن است. این ساختمان‌ها به منظور طولانی شدن عمر محصولات زراعتی و باغداری می‌باشد تا باغداران و دهقانان سود بیش‌تر حاصل کنند. هم‌چنان با آغاز کار این پروژه‌ها، زمینه اشتغال برای هزاران هموطن ما مساعد شده ‌است. از مردم و شرکت‌های مسوول که وظیفه‌ی تطبیق این پروژه‌ها را داشتند نیز تشکری می‌کنیم، چون در زمان تعیین‌شده‌ی آن، کار را تکمیل کردند.»
معین وزارت زراعت در اخیر از مالکان این کشمش‌خانه‌ها خواست تا در قسمت استفاده و نگهداری این ساختمان‌های‌شان، توجه جدی داشته باشند. او گفت که باغداران مستفیدشده از این کشمش‌خانه‌ها، باید برای دیگر انگورداران نیز همکاری کنند تا از این ساختمان‌ها استفاده‌ کنند.
هم‌چنین میر ذبیح‌الله‌ منیب ولسوال ده‌سبز، با استقبال از آغاز بهره‌برداری این کشمش‌خانه‌ها گفت: «از همکاری وزارت زراعت ابراز سپاس می‌کنیم، ده‌سبز بستر خوبی برای زراعت و باغداری است، این پروژه‌ها می‌‎تواند مشکلات تعداد زیادی از باشنده‌های ده‌سبز را حل کند.»
سمیع‌الله ‌دانشیار یک‌ تن از باشنده‌گان محل نیز گفت: «ولسوالی‌ ده‌سبز برای تطبیق هر نوع پروژه مساعد است، امنیت خوب داریم، مردم بی‌چاره هستیم، همکاری‌های بیش‌تر شما را خواهانیم تا کارهای دیگر را نیز برای ما اجراء کنید. این پروژه‌ها می‌تواند هزاران تُن انگور را به کشمش بدل کند. مردم ده‌سبز بیش‌تر مصروف تاک‌داری هستند، اگر پروژه‌ها تطبیق شود مردم متضرر نمی‌شوند، خواهش ما هم همین است.»
هم‌چنان میر روح‌الله، مَلِک‌ منطقه گفت: «تطبیق این پروژه‌ها گام مثبتی است، به فال نیک می‌گیریم، ده‌سبز حدود ۱۰ میلیون تاک انگور دارد، هزاران جریب زمین زراعتی دارد، نیاز است توجه بیش‌تر شود، مردم همکار حکومت هستند و خواستار توجه بیش‌تر می‌باشند. پروژه‌های تطبیق‌شده هم تغییرات مثبت در زنده‌گی به وجود می‌آورند.»
طرح مدیریت محصولات زراعتی شامل ۱۱هزار پروژه است که در ۳۴ ولایت تطبیق می‌شود. کار اکثریت این پروژه‌ها تکمیل شده و تعدادی هم در حال تکمیل شدن‌ است. پایان یافتن این پروژه‌ها می‌تواند صدها هزار تُن محصولات زراعتی و فرآورد‌ه‌های باغداری را حفاظت کند.