حاصلات زردآلوی پروان، امسال به حدود ۲۴ هزار تُن خواهد رسید
۱۵ جوزای ۱۳۹۹
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت پروان، از افزایش حاصل باغهای زردآلو در این ولایت خبر داده میگوید که بر اساس تخمینها، میزان حاصل زردآلوی پروان، امسال به حدود ۲۴ هزار متریک تُن خواهد رسید.
این ریاست میافزاید که بر اساس این تخمینها، میزان حاصل زردآلوی پروان به حدود ۲۳هزار و ۸۰۰ متریک تُن خواهد رسید.
عبدالوهاب خیرزاد رییس زراعت پروان، در این باره گفت: «زردآلو پس از انگور جایگاه دوم را در میان میوههای تازه در ولایت پروان دارد که در سال جاری دوهزار و ۲۹۸ هکتار باغ زردآلو در این ولایت وجو دارد.»
ولسوالیهای شینواری، سیاهگرد، سرخپارسا و شیخعلی دره غوربند از جمله مناطقی اند که بیشترین باغهای زردآلو در آن موقیعت دارند.
محمدشفیق یک تن از باغداران قریه «فره گرد» ولسوالی سیاهگرد ولایت پروان، همکاری و آموزشهای ارایه شده توسط پروژهی ملی باغداری و مالداری وزارت زراعت را در افزایش محصولات باغداری اثرگذار خوانده میگوید: «ما از طریق پروژهی ملی باغداری و مالداری آموزش و مشورههای تخنیکی به دست آوردیم و برای ما مفید بود. اما، ما نیاز به وسایل تخنیکی و دوای بیشتر داریم تا بتوانیم درختان زردآلویمان را از آفت نجات بدهیم.»
همچنین عبدالحق یک تن باغداران در قریه «رنگاب» ولسوالی سیاهگرد ولایت پروان نیز، از افزایش حاصلات زردآلو خبر میدهد، اما میگوید که امسال به دلیل سردی هوا، حاصلات این باغ ناوقتتر پخته میشود.
این باغدار از نبود بازار برای فروش محصولات باغداریاش شکایت میکند و میگوید: «سالهای قبل از برداشت زردآلو فایده خوبی به دست میآوردیم اما سال گذشته زردآلو فروش خوبی نداشت و امسال هم هنوز نمیدانیم چه خواهد شد.»
با این حال، ریاست زراعت ولایت پروان میگوید که طی سالهای اخیر چهار هزار و ۵۰۰ باغ جدید زردآلو در ولایت پروان احداث شده و همچنین پنجهزار و ۸۱۰ تن از باغداران در بخشهای مختلف باغداری آموزش دیدهاند و نیز در عین حال برای بیش از دوهزار باغدار وسایل باغداری توزیع شده است.
ایجاد ۳۱۹ گروپ باغداری به منظور ترویج فعالیتهای جدید با استفاده از تکنولوژیهای باغداری از دیگر فعالیتهای انجام شده است.
به اساس معلومات ریاست زراعت ولایت پروان در حال حاضر در حدود پنجهزار و ۷۴۵ دهقان مصروف پرورش زردآلو در این ولایتاند. حدود ۱۰ درصد از زردآلوی پروان برای تامین نیازهای داخلی این ولایت به مصرف میرسد و نزدیک به ۳۰ درصد دیگر هم به شکل کِشته و حدود ۶۰ درصد باقی مانده به بازارهای داخلی و خارجی صادر میشود.