مدیریت محصولات زراعتی؛ کار یک هزار و ۱۳۰ پروژه به ارزش بیش از ۵۶۴ میلیون افغانی در ولایتهای سرپل و پکتیکا آغاز شد
مدیریت محصولات زراعتی؛
کار یک هزار و ۱۳۰ پروژه به ارزش بیش از ۵۶۴ میلیون افغانی در ولایتهای سرپل و پکتیکا آغاز شد
۲۷ ثور ۱۳۹۹
وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، کار تطبیق برنامهی مدیریت محصولات زراعتی را در ولایتهای سرپل و پکتیکا آغاز کرد. با آغاز این تطبیق این طرح، در این ولایتها، جمعاً یک هزار و ۱۳۰ پروژه به ارزش جمعی بیشتر از ۵۶۴.۷ میلیون افغانی تطبیق شود.
این پروژهها شامل ساخت ۴۳۰ کشمشخانه، ۲۸۰ ذخیرهخانهی پیاز، ۲۰۰ ذخیرهخانهی کچالو، ۵۰ سردخانهی صفر انرژی سارک برای نگهداری میوه، ساخت ۱۰۰ مرکز خشکسازی برای تولید کشمش سرخ و توزیع ۱۰۰ ماشین آفتابی خشککنندهی میوه برای خانمهای زراعتپیشه و باغدار است.
به قول محمدسلیم رنجبر رییس زراعت، آبیاری و مالداری ولایت سرپل، «از جمله ۸۷۰ پروژهی مدیریت محصولات زراعتی که در سرپل تطبیق میگردد، ۳۵۰ کشمشخانه، ۲۰۰ ذخیرهخانهی پیاز و ۱۲۰ ذخیرهخانه کچالو ساخته میشود و ۸۰ ماشین خشککننده سبزیجات به بانوان زراعتپیشه توزیع میگردد. کل پروژههای یادشده و ۲۰ سردخانهی صفر انرژی میوه و ۱۰۰ مرکز خشکسازی کشمش سرخ با هزینهی مجموعی اضافهتر از ۳۷۹ میلیون افغانی در مرکز و تمامی ولسوالیهای ولایت سرپل توسط شوراهای انکشافی تطبیق میشود.»
عبدالمالک عظیمی معاون والی سرپل تعهد سپرد که از عملیشدن پروژههای مدیریت محصولات زراعتی به گونهی جدی حمایت میکند تا این پروژهها به گونهی دقیق تطبیق گردد.
همین گونه در پکتیکا، در چارچوب برنامهی مدیریت محصولات زراعتی، کار عملیسازی ۲۶۰ پروژهی زراعتی به ارزش ۱۸۵ میلیون و ۷۶۷ هزار و ۱۶۹ افغانی در همایشی با حضور مسوولان محلی آغاز شد.
به قول ابوبکر حقیار، رییس زراعت، آبیاری و مالداری پکتیکا، «کارآفرینی برای شهروندان و جلوگیری از فاسد شدن محصولات زراعتی در این ولایت، از اهداف تطبیق این برنامه در پکتیکا است.»
آقای حقیار گفت که ساخت ۸۰ کشمشخانه، ایجاد ۸۰ ذخیرهخانهی کچالو، اعمار ۵۰ ذخیرهخانهی پیاز، ساخت ۳۰ سردخانهی صفر انرژی سارک برای نگهداری میوه برای دهقانان و باغداران و توزیع ۲۰ ماشین خشککنندهی میوه و سبزی برای زنان زراعتپیشه و باغدار از شمار پروژههایی است که در مرکز و ولسوالیهای پکتیکا عملی میشود.
شیرپادشاه ارگونی معاون والی پکتیکا، کارکردهای وزارت زراعت برای مدیریت محصولات زراعتی را ستود و گفت که پروژههای برنامهی مدیریت محصولات زراعتی، در مصونیت این محصولات رول عمده دارد.
این برنامهی وزارت زراعت، به اساس نیازهای دهقانان و باغداران، به آنان زیربناهای زراعتی میسازد. دهقانان و باغداران تنها ۱۰ درصد هزینهی ساخت این زیربناها را میپردازند و ۹۰ درصد دیگر این هزینه را وزارت زراعت میپردازد.