خدیجه نمونهی روایت «زنان میتوانند»
خدیجه نمونهی روایت «زنان میتوانند»؛
مرغداریام را توسعه میدهم تا کودکانم مثل من بیسواد نباشند
۲۷ ثور ۱۳۹۹
خدیجه نام دارد و باشندهی مرکز ولسوالی امامصاحب ولایت کندز است. خدیجه در حدود یکسال پیش از امروز، شامل برنامهی ترویج مرغداری پروژهی ملی باغداری و مالداری وزارت زراعت شد. پروژهی باغداری و مالداری وزارت زراعت، یک فارم ۱۰۰ قطعهای مرغهای تخمی را با سایر تجهیزاتش برای خدیجه ساخت. خدیجه در کنار این که صاحب فارم شد، روشهای پرورش مرغهای تخمی را نیز از کارمندان این پروژهی وزارت زراعت در برنامههای آموزشی به صورت نظری و عملی یاد گرفت.
خدیجهی ۵۸ ساله، مادر چهار پسر و دختر است. همهی کودکان او، دانشآموز مکتب اند. خدیجه میگوید در گذشته هیچ نوع درآمدی نداشت و از این ناحیه همواره رنج میبرد و مشکل داشت. او که از نظر اقتصادی یک زندهگی فقیرانه داشت، حالا داستان دیگری از زندهگیاش را ساخته است.
او از داستان زندهگی جدیدش میگوید در حال حاضر ماهانه ششهزار افغانی درآمد خالص از درک فروش تخم مرغهایش دارد و در نظر دارد که فارمهای بیشتر مرغهای تخمی را برای رونق بخشیدن به اقتصادش ایجاد کند.
خدیجه از فعالیتهای پروژهی ملی باغداری و مالداری وزارت زراعت برای خانمها در ولسوالی امامصاحب تشکر میکند و بر ادامه و گسترش این فعالیتهای ثمربخش، تاکید دارد.
خدیجه با آنکه یک خانم درس نخوانده و بیسواد است، اما آرزو دارد با کار در مرغپروری بتواند زمینه را برای ادامه تحصیل فرزندانش مهیا کند.
او باور دارد که زنان هیچگاه ناتوان نیستند و هر گاه زمینه برایشان فراهم شود، به خوبی میتوانند در بلند بردن اقتصاد خانوادههایشان نقشآفرینی کنند. کاری که خدیجه تا اندازههای زیادی در تطبیق آن موفق بوده است.
باید خاطرنشان ساخت که وزارت زراعت از طریق پروژهی ملی باغداری و مالداریاش، برای ۲۵۰ خانواده در مرکز و ولسوالی امامصاحب کندز فارمهای ۱۰۰ قطعهای مرغهای تخمی ایجاد کرده است تا اقتصادشان را رشد بدهند.