لابراتوار مرکزی وزارت زراعت برای آزمایش بیماران کویید۱۹ اختصاص داده شد
۱۱ حمل ۱۳۹۹
وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، لابراتوار مرکزی تشخیص و تحقیق امراض حیوانی، یا «CVDRL» خودش را به منظور تست و تشخیص واقعات مشکوک مبتلا به کوید-۱۹ (کرونا)، در اختیار وزارت صحت عامه قرار داد.
نصیراحمد درانی وزیر زراعت، آبیاری و مالداری، با امضای تفاهمنامهای با فیروزالدین فیروز وزیر صحت عامه به منظور اختصاص این لابراتوار برای تست ویروس کرونا، از لابراتوار مرکز تشخیص و تحقیق امراض حیوانی به عنوان بزرگترین و مجهزترین مرکز تشخیص بیماریها یاد کرد. آقای درانی با تاکید بر اینکه مبارزه با ویروس کرونا از مسوولیتهای همهگان است، افزود: «امروز وزارت زراعت میخواهد که عملاً در بسیج ملی برای مبارزه با ویروس کرونا و کنترل آن، با وزارت صحت عامه یکجا کار کند. لابراتوار وترنری ما یکی از لابراتوارهای بسیار مجهز و معیاری است که دارای ماشینآلات و تجهیزات نهایت مدرن است، این را در خدمت وزارت محترم صحت عامه به خاطر اجرای تستهای ویروس کرونا گذاشتیم.»
وزیر زراعت، آبیاری و مالداری همچنین افزود که در این لابراتوار ۱۸ تن متخصص ورزیده فعالیت دارند و این متخصصان نیز وزارت صحت عامه را در تشخیص واقعات مشکوک ویروس کرونا همکاری میکنند.
نصیراحمد درانی ابرازداشت که در لابراتوار مرکز تشخیص و تحقیق امراض حیوانی، دانشجویان دانشگاه نیز آموزش میبینند.
در همین حال، فیروزالدین فیروز وزیر صحت عامه، از همکاری وزارت زراعت برای در اختیار گذاشتن بزرگترین و مجهزترین لابراتوارش برای تست ویروس کرونا، ابراز خرسندی کرد و گفت که در این لابراتوار پس از یک هفته، روزانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ واقعه مشکوک کرونا تست و تشخیص میشود. آقای فیروز افزایش مراکز تست و تشخیص را برای کنترل ویروس کرونا مهم خواند. او دربارهی لابراتوار وزارت زراعت که در اختیار تست بیماران مشکوک به کوید۱۹ قرار گرفته، گفت: «این لابراتواری است که عین ظرفیت و کیفیت لابراتوار ما را دارد و لابراتواری است که سازمان صحی جهان آن را تایید کرده است. به مراتب ظرفیت این [لابراتوار]، از هر جایی دیگر بهتر است. شاید ۳۰۰ تا ۴۰۰ سمپل در روز در این لابراتوار تشخیص شود.»
پس از گسترش بیماری کوید۱۹ یا کرونا به چندین ولایت کشور، شماری از مکتبها و برخی از دفترهایی که مرتبط به وزارت صحت عامه نبودند، نیز در اختیار روند مبارزه با کرونا قرار داده شدند.