کار ساخت یک فابریکه‌ی بزرگ پروسس شیر در کابل آغاز شد

mail-admin
کار ساخت یک فابریکه‌ی بزرگ پروسس شیر در کابل آغاز شد

۷ عقرب ۱۳۹۸

 کار ساخت یک فابریکه‌ی بزرگ پروسس شیر در منطقه‌ی ریش‌خور کابل، از سوی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری آغاز شد. این فابریکه به ارزش ۳.۳ میلیون دالر، شامل ساختمان‌ها و تجهیزاتش، ساخته و آماده‌ی بهره‌برداری می‌شود.

نصیراحمد درانی در مراسم تهداب‌گذاری این فابریکه گفت: «این فابریکه‌ی پروسس شیر به صورت «UHT» یا فرادَما و با ظرفیت پروسس ۸۰ هزار لیتر شیر در ۲۴ ساعت ساخته می‌شود، هفت نوع مواد لبنی خوش‌کیفیت، یعنی شیر، ماست، دوغ، قیماق، چکه، مسکه و پنیر تولید خواهد کرد.»

آقای درانی گفت: «هزینه‌ی مجموعی این فابریکه شامل فراهم‌سازی وسایل، اعمار ساختمان‌ها و سایر امکاناتش، حدود ۳.۳ میلیون دالر تخمین شده است که تمویل‌کننده آن صندوق بین‌المللی انکشاف زراعت "IFAD" و تطبیق‌کننده‌ی آن سازمان خوراکه و زراعت سازمان ملل متحد "FAO" است.»

قرار است با فعال شدن این فابریکه، شیر افزودی مالداران ولایت‌های پروان، لوگر و کابل به شکل منظم جمع‌آوری گردد و بعد از پروسس، محصولات لبنی خوش‌کیفیت به دسترس شهروندان قرار داده شود.

وزیر زراعت گفت، «ضمناً فعال شدن این فابریکه سبب کاهش واردات (روزانه به میزان بیش‌تر از ۸۰ متریک تن) محصولات لبنی خواهد شد که به رشد اقتصادی کمک‌کننده است.» در این فابریکه برای هشت هزار خانواده مالدار و بیش‌تر از ۱۵۰ نفر کار دایمی ایجاد می‌شود.

ارقام احصاییه‌ای وزارت زراعت نشان می‌دهد که به طور اوسط، ۱۳۹ هزار متریک تن گوشت گاو و یک میلیون و ۹۵۲ هزار و ۱۹۵تن شیر، سالانه در کشور تولید و مصرف می‌شود.

هم‌چنان با صادرات سالانه‌ی پوست گاو به ارزش ۸.۵۶ میلیون دالر امریکایی و قروت به ارزش ۲۱۸ هزار و ۹۵ دالر امریکایی، مالداری سهم عمده‌ای در مجموع ۱۵ درصد تولید ناخالص ملی زراعتی دارند.

بر اساس این آمار، همین اکنون ۳۳۵ هزار و ۱۶۰ شهروند، در بخش مالداری مشغول به کار اند و به قول وزیر زراعت، «به طور سنتی، زنان در تربیت حيوانات شیری در حدود ۵۱ درصد نقش اساسی را به عهده دارند.»

وزیر زراعت آغاز کار ساخت این فابریکه را «یک قدم بلند دیگر به سوی رشد، حمایت و تقویت مالداری» خواند که می‌تواند به «کاهش واردات لبنیات و رشد اقتصاد ملی» کمک کند.