بیست‌ونهمین نمایشگاه محصولات زراعتی در کابل افتتاح گردید

user-admin
چهارشنبه ۱۴۰۲/۷/۲۶ - ۱۵:۴
کابل کې د کرنیزو محصولاتو نهه ویشتم نندارتون پرانیستل شو

۲۶ میزان ۱۴۰۲ هـ.ش

نمایشگاه خزانی محصولات زراعتی با شعار بازاریابی محصولات زراعتی، گامی بسوی خودکفایی افغانستان در بادام باغ کابل با حضور معاونین رئیس الوزارا، اعضای کابینه و سفرای کشور‌های مختلف  تجار و متشبثین داخلی افتتاح شد.
این نمایشگاه با حضور ملاعبدالغنی برادر معاون اقتصادی ریاست الوزراء ا.ا.، مولوی عبدالسلام حنفی معاون اداری ریاست الوزراء، مولوی عطاءالله عمری وزیر زراعت، مولوی صدراعظم عثمانی معین زراعت و مالداری، مولوی بازمحمد فیضان معین آبیاری و منابع طبیعی، شازدفیر  ترکیه مقیم کابل، سفیر پاکستان، شماری از دپلومات‌های خارجی، دهقانان، کسبه کاران، تاجران و صنعت کاران افتتاح گردید.
در آغاز مجلس مولوی عطاءالله‌عمری وزیر زراعت، آبیاری و مالداری در مورد فرصت‌های انکشافی زراعت، مالداری و باغداری صحبت نمود و این سکتور را برای خودکفایی افغانستان با اهمیت عنوان نمود:" حال فرصت کار کردن رسیدن به خودکفایی خوراکی، امنیت غذایی و اقتصادی می‌باشد تا مشترک کار کنیم و از محتاجی بیرونی خلاص شویم، اگر ما غذای صحی تهیه کنیم و مردم تنومند و صحتمند خواهیم داشت، در دو سال امارت‌ گام‌های ثمر بخشی نیز برداشته شده که یکی از آن تکمیل کار فاز اول کانال قوش تپه می‌باشد، مثل این توانستیم با مدیریت سالم جنگلات را نیز کنترول کنیم حال تلاش داریم که در افزایش محصولات غذایی نیز به خودکفایی برسیم".
مولوی عبدالسلام حنفی معاون اداری ریاست الوزراء ا.ا.ا در مراسم افتتاح نمایشگاه خزانی محصولات زراعتی زراعت را یکی از بخش‌های راهبری و کلیدی کشور عنوان کرده و آن را در راستای بلند بردن اقتصاد و آسایش مردم مهم عنوان نمود":" در صورت ای‌که کار کنیم می‌توانیم فقر را مهار و مواد غذایی باکیفیت تهیه کنیم، تلاش داریم با راه‌اندازی پروژه‌های زراعتی و آبیاری به سمت خودکفایی پیش روییم، به همین خاطر کارهای  را انجام داده‌ایم و در بخش اعمار چکدم‌ها، کانال‌های آبیاری، ترویج زراعتی نوین و اعمار سردخانه‌ها برنامه‌ها و پلان‌های سالم داریم یکی پس از دیگری عملی میشود، اعمار ۱۴۰ چکدم از نمونه‌های آن می‌باشد که به ۳ وزارت وظیفه دادیم امسال روی آن کار کنند".
بعد از آن بلال کریمی معاون سخنگوی امارت اسلامی پیام ملاحسن آخوند رئیس الوزارا امارت اسلامیی افغانستان پیرامون برگزاری نمایشگاه را قرائت نمود که در بخشی از آن نمایشگاه را فرصت خوبی برای تبادل تجارب و بازاریابی محصولات آمده بود همچنان در این بیانیه آمده بود که در دوره اشغال مانند دیگر بخش‌ها آسیب دیده نیاز است که مشترک کار کنیم، به تولیدات و محصولات داخلی اهمیت بدهیم از آن استفاده کنیم، به پیشرفت وطن دست بدست بدهیم".
در همین حال ملاعبدالغنی برادر معاون اقتصادی ریاست الوزراء بر نیاز تغییر زراعت کهنه به عصری تاکید کرده افزود" مشکلات گذشته باعث شده که هنوز دهقانان به زراعت عصری آشنایی نداشته باشند، از همین خاطر حاصل بهتر بدست نمی آورند، از همین خاطر در جریان آبیاری آب ضایع می‌شود و زمین‌ها درست آبیاری نمی‌شوند، دهقانان آگاهی داده شوند، مجهز به ماشین الات شوند، وزارت تجارت و زراعت مشترک کار کنند زنجیره ارزشی و تجارت محصولات زراعتی را فعال کنند، بازاریابی، صادرات، تولید، بسته بندی از موضوعات اساسی است که زراعت را پیشرفت می‌دهد، از مردم می‌خواهیم که از تولیدات داخلی استفاده کنند تا دهقانان بیشتر حمایت شوند".
محفل سخنرانی با دعای مولوی صدارعظم عثمانی معین زراعت و مالداری وزارت زراعت پایان یافت و حاضرین با قطع نوار نمایشگاه را افتتاح نمودند.
بیست و نهمین نمایشگاه محصولات زراعتی برای چهار روز از تاریخ ۲۶ تا ۲۹ میزان در بادام باغ کابل ادامه دارد و محصولات زراعتی و مالداری، صنایع دستی و تولیدات داخلی در آن نمایش گذاشته شده‌است.
 

خبرهای تازه

پنجشنبه ۱۴۰۴/۸/۲۲ - ۱۲:۵۱
Background image

توزیع تخم اصلاح‌شده گندم و کود کیمیاوی برای ۷۵ دهقان در ولسوالی نېش کندهار

۲۲ عقرب ۱۴۰۴ هـ.ش
۲۲ جمادی‌الاول ۱۴۴۷ هـ.ق
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت کندهار به همکاری تخنیکی مؤسسه NRC و تحت نظارت مسؤولان زراعت و مالداری ولسوالی نېش، برای ۷۵ دهقان این. . .

پنجشنبه ۱۴۰۴/۸/۲۲ - ۱۲:۴۹
Background image

توزیع پیاز، سیر و کود کیمیاوی برای دهقانان ولسوالی‌های خانقاه و آقچه جوزجان

۲۲ عقرب ۱۴۰۴ هـ.ش
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت جوزجان به همکاری موسسه داکار، برنامه توزیع پیاز، سیر و کودهای کیمیاوی را برای دهقانان ولسوالی‌های خانقاه و آقچه اجرا کرد.
در. . .

پنجشنبه ۱۴۰۴/۸/۲۲ - ۱۱:۳۷
Background image

توزیع بزهای شیری برای خانواده‌های مستحق در ولسوالی دولت‌آباد بلخ

۲۲ عقرب ۱۴۰۴ هـ.ش
در ادامه برنامه‌های حمایتی برای بهبود وضعیت اقتصادی خانواده‌های بی‌بضاعت، برای ۴۰ خانواده مستحق در ولسوالی دولت‌آباد ولایت بلخ، بزهای شیری توزیع شد.
این برنامه از سوی. . .

بازگشت به خبرها