کار کردهای پروژه رشد زراعت و انکشاف روستایی

content_admin
شنبه ۱۳۹۹/۱۲/۱۶ - ۱۴:۲
CBARD

پروژه رشد زراعت و انکشاف روستایی، یا «CBARD»، یکی از پروژه‌های مهم وزارت زراعت، آبیاری و مالداری است که تمامی فعالیت‌های آن در راستای کاهش‌دهی دامنه‌ی کشت‌زارهای کوکنار و محو این کشت‌زارها و هم‌چنین معرفی محصولات با ارزش در کشور است.
محمدجواد صاحب‌زاده رییس پروژه رشد زراعت و انکشاف روستایی می‌گوید «پروژه «CBARD» در ساحات تحت فعالیتش با ساخت باغ‌های متراکم و نیمه‌متراکم، گل‌خانه‌های کوچک و تجارتی، تأسیس مراکز پروسس سبزیجات و میوه‌جات، ترویج زنبورداری، جمع‌آوری حاصلات و بسته‌بندی آن، بازاریابی، راه‌اندازی برنامه‌های آموزشی برای دهقانان و همکاری تخنیکی تلاش کرده تا سطح تولید محصولات را بین ۴۰ تا ۵۰ درصد افزایش دهد.»
پروژه رشد زراعت و انکشاف روستایی مربوط به وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، از ۲۰۱۸ تا سال گذشته‌ی میلادی، پنج هزار ۶۰۵ جریب باغ جدید را در ولایت‌های ننگرهار، فراه و بادغیس ساخته است. این باغ‌ها شامل سیب، لیمو، املوک، آلو، انار، مالته، گیلاس، ناک، بادام، عناب، پسته، چهارمغز و شفتالو است.
امین‌الله یک تن از دهقانان ولسوالی رودات ولایت ننگرهار که برایش از طریق پروژه رشد زراعت و انکشاف روستایی سه جریب باغ ساخته از کارکردهای این پروژه راضی است و می‌گوید «کار‌های پروژه CBARD در بخش باغداری بسیار خوب است و نتیجه بسیار خوب هم داده و برای کسانی که در این‌جا باغ ساخته است همه راضی هستند کارمندان تخنیکی این پروژه برای ما همکاری می‌کند و ما می‌خواهیم که برای ما آموزش‌های بیش‌تر برگزار نماید و این همکاری‌ها بیش‌تر گردد.»
در همین حال ساخت ۶۱۶ گل‌خانه‌ی بزرگ، ۵۰۹ گل‌خانه‌ی کوچک، عملی‌سازی ۹۱ پروژه آبیاری، ساخت ۳۸۱ باغچه خانه‌گی، توزیع ۴۶۱ بسته صندوق زنبور عسل برای باشنده‌گان محل نیز شامل فعالیت‌های صورت گرفته توسط پروژه رشد زراعت و انکشاف روستایی در ولایت‌های ننگرهار، فراه و بادغیس است.
شریفه یک تن از زنان قریه‌ی قلعه ملاامان ولسوالی پشت‌رود ولایت فراه که از طریق پروژه رشد و انکشاف روستایی برایش یک گلخانه کوچک ساخته شده، می‌گوید «قبل از ساخت این گلخانه ما هیچ کار و درآمدی نداشتیم و ساخت این گلخانه‌ها برای ما بسیار خوب شد و ما در این گلخانه دو فصل کشت می‌کنیم که از آدرس آن ماهانه هفت تا هشت هزار افغانی به دست می‌آوریم و در خرج و مصرف زنده‌گی ما بسیار کمک کرده است.»
محمدجواد صاحب زداده می‌گوید «بخش عمده فعالیت‌های این پروژه در راستای حمایت از دهقانان و بالا بردن سطح تولید محصولات از طریق ساخت زیربناهای زراعتی از جمله بهبود سیستم‌های آبیاری، ساخت گل‌خانه‌های جدید، ذخیره‌گاه‌ها، سردخانه‌ها، مراکز بسته‌بندی و پروسس محصولات زراعتی متمرکز است.»
هم‌چنین ساخت و بازسازی مرکز آموزشی دهقانان، توزیع ۲۳ هزار و ۴۷۱ کیلو کود کیمیایی به دهقانان، آموزش بیش‌تر از پنج هزار و ۱۵۰ زراعت‌پیشه زن و مرد، توزیع یک‌هزار و ۴۱۹ بسته وسایل باغداری، توزیع یک هزار و ۴۳ بسته وسایل پروسس مواد غذایی هم شامل فعالیت‌های عملی شده است.
حاجی عزیزالله یک تن از مستفیدشونده‌گان دیگر پروژه رشد و انکشاف روستایی در ولسوالی کوت ولایت ننگرهار است که برایش از طریق این پروژه یک سبزخانه تجارتی ساخته شده است. وی می‌گوید، «از هر سبزخانه از ۶۰ الی ۷۰ هزار افغانی درآمد داریم و سه سال می‌شود که از این سبزخانه‌ها حاصل برداشت می‌کنیم و ما از وزارت زراعت می‌خواهیم که برای ما تخم‌های اصلاح شده سبزیجات توزیع کند تا حاصلات ما بیش‌تر از این شود.»
در عین حال، ساخت ۳۰ کشمش‌خانه در ولایت فراه و ساخت چهار کشمش‌خانه و ۱۰ سردخانه در ولایت بادغیس نیز از فعالیت‌های صورت گرفته از سوی پروژه «CBARD» است.
این پروژه در سال ۲۰۱۸ میلادی، با هزینه ۴۶.۱ میلیون دالر از کمک‌های مالی سازمان بین‌المللی «INL»، یا Bureau of International Narcotics and Law Enforcement Affairs  به همکاری اداره‌ی انکشافی ملل متحد، UNDP، در ولایت‌های ننگرهار، فراه و بادغیس آغاز به فعالیت کرد. این پروژه که تا سال ۲۰۲۲ ادامه خواهد داشت، بیش‌تر فعالیت‌هایش را در این ولایات در مشورت و همکاری با ۱۶۳ شورای محلی به پیش می‌برَد.

تازه ترین اخبار

پنجشنبه ۱۴۰۳/۱۰/۶ - ۱۱:۳۳
Background image

توزیع واکسین بیماری طبق در ولایت پروان آغاز شد

۶ جدی ۱۴۰۳ هـ.ش
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت پروان با همکاری سازمان خوراک و زراعت ملل متحد، واکسین بیماری طبق (FMD)  را به مسئولین کلینیک‌های صحت حیوانی سکتور خصوصی توزیع کرد.
ای. . .

پنجشنبه ۱۴۰۳/۱۰/۶ - ۱۱:۷
Background image

برگزاری نشست رئیس زراعت کندز با مدیران جمع‌آوری زکات ولسوالی‌ها

۶ جدی ۱۴۰۳ هـ.ش
محترم مولوی محراب‌الدین بلال، رئیس زراعت ولایت کندز، طی جلسه‌ای با مدیران جمع‌آوری زکات ولسوالی‌های این ولایت، چالش‌ها و روند بهبود جمع‌آوری زکات را بررسی کرد.
در این. . .

پنجشنبه ۱۴۰۳/۱۰/۶ - ۱۱:۶
Background image

آغاز برنامه تطبیق واکسین طاعون نشخوارکنندگان کوچک در نیمروز

۶ جدی  ۱۴۰۳ هـ.ش
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت نیمروز برنامه تطبیق واکسین بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک (PPR) را در این ولایت آغاز کرد. این بیماری ویروسی که درمان آن پس از ابتلا. . .

BACK TO NEWS