سومین جشنواره‌ی گل کچالو در بامیان برگزار شد

mail-admin
پنجشنبه ۱۳۹۸/۵/۳ - ۲۱:۱۴
بامیان

۳ اسد ۱۳۹۸
سومین جشنواره‌ی گل کچالو با حضور هزاران تن در مرکز ولایت بامیان، برگزار شد. در این جشنواره نصیراحمد درانی وزیر زراعت، آبیاری و مالداری و هیأت همراهش، محمدطاهر زهیر والی، مسوولان محلی، نهادهای مدنی، دهقانان، مسوولان کوپراتیف‌ها، خبرنگاران و فرهنگیان و دیگر باشنده‌گان بامیان شامل زنان و مردان حضور داشتند.
محمدطاهر زهیر در آغاز این جشنواره در سخنانی گفت که جشنواره‌ی گل کچالو هم اهمیت فرهنگی دارد و هم اقتصادی فوق‌العاده دارد. آقای زهیر گفت: «این جشنواره باعث می‌شود که به کچالوی بامیان بازاریابی صورت بگیرد، کچالوی بامیان معرفی شود.»
آقای زهیر گفت که در گذشته کشت و تولید کچالو مایه‌ی ننگ و عار بود، اما خوش‌بختانه با جشنواره‌هایی که راه‌اندازی شده، اهمیت اقتصادی کچالو بازتاب داده شد. او گفت: «دهقانان تشویق به کشت بیش‌تر شدند و برای‌شان مایه‌ی افتخار شده است. توجه مردم و دهقانان به کشت کچالو بیش‌تر شده است و کشتزار و حاصلات کچالو در دو سه سال گذشته بیش‌تر شده است.»
والی بامیان گفت که در بخش زراعت بیش‌ترین پروژه برای رشد کشت‌وکار کچالو تطبیق شده است که باعث افزایش درآمد و سطح تولید کچالو در بامیان شده است.
آقای زهیر ضمن تشکر از نصیراحمد درانی وزیر زراعت، که به قول او در دو سال گذشته، توجه ویژه به زراعت و باغداری در بامیان دارد، گفت در دو سال گذشته توجه و تطبیق پروژه‌های زراعتی بیش‌تر شده، هم‌آهنگی بین اداره‌های همکار زراعتی افزایش یافته است. والی بامیان هم‌چنان خواهان افزایش تطبیق پروژه‌ها در بخش زراعت در آن ولایت شد.
نصیراحمد درانی، وزیر زراعت، آبیاری و مالداری در سخنانش ضمن صحبت درباره‌ی جشنواره‌ی گل کچالو، در این جشنواره به کارهایی که در بخش زراعت ولایت بامیان اجرا شده پرداخت و گفت: «در سال روان، بودجه‌ی وزارت زراعت به ولایت بامیان از ۲۲۰ میلیون افغانی به ۴۲۰ میلیون افغانی افزایش داده شده است.»
وزیر زراعت هم‌چنان گفت که علاوه بر افزایش ۲۰۰ میلیونی بودجه‌ی وزارت زراعت برای ولایت بامیان، پروژه‌ی زنجیره ارزش باغداری که در جریان سه سال در ۱۰ ولایت تطبیق می‌شود از ولایت بامیان آغاز می‌گردد.
آقای درانی گفت که این پروژه جواب‌گوی مارکیت و رفع‌کننده مشکل دهقان است و تا ۲۰۲۱ می‌تواند روی زمینه‌های رشد محصولات زراعتی تمرکز کند و باعث شود که محصولات زراعتی بیش‌تر گردد. در بامیان از طریق این پروژه روی تولیداتی که باعث افزایش عواید می‌شود – از جمله کچالو- از طرف وزارت و سکتور خصوصی سرمایه‌گذاری بیش‌تر صورت می‌گیرد، هم‌چنان وزارت زراعت با این پروه برای ستندردسازی محصولات زراعتی، بازاریابی، دریافت سرتفیکیت و دیگر سهولت‌ها کار می‌کند.
وزیر زراعت هم‌چنان گفت، «هدف اساسی ما این است که با سکتور خصوصی منابع را تأمین کنیم و تا ۵۰ درصد به آنان کمک مالی و ۱۰۰ درصد کمک تخنیکی بکنیم، تا در بخش‌های تولیدی مشخص، ‌از جمله کچالو سرمایه‌گذاری بکنند.»
در یک سال گذشته در ولایت بامیان در بخش باغداری و تقویت اقتصاد خانم‌ها و پروژه‌‌های تنظیم منابع طبیعی و تطبیق پروژه‌های آبیاری کارهای خوبی شده که روی اقتصاد دهقانان اثرگذار بوده است.
وزیر زراعت هم‌چنان یادآوری کرد: «در سال روان، این وزارت ۱۸۰ میلیون افغانی را برای یک‌هزار و ۷۰۰ دهقان بامیانی قرضه می‌دهد، ولی در سال آینده کوشش می‌شود تا از طریق صندوق انکشاف زراعت، مبلغ ۲۰۰ میلیون افغانی را برای دو هزار دهقان بامیانی قرضه بدهیم، تا تولید ما بیش‌تر و معیاری شود.»
شاه‌حسین مرتضوی مشاور ارشد فرهنگی رییس جمهور به نماینده‌گی از ریاست جمهوری نیز صحبت کرد. آقا مرتضوی گفت: «رییس جمهور طی پنج سال گذشته به ظرفیت‌های داخلی ولایات بیش‌تر توجه کرد و تلاش کرد تا منابع و ظرفیت‌های پنهانی که در ولایت‌های مختلف است را به دست آورَد. از جمله می‌توان به جلغوزه، زعفران، کچالو، پُسته، تالک، بادام اشاره کرده که هر کدام آن‌ها ارزش مهم را در بازارهای داخلی و بین‌المللی پیدا کرده‌اند.
کشف و پیدا شدن این ظرفیت‌ها باعث شده است تا وضعیت اشتغال، کار و درآمد برای دهاقین و مردم افزایش پیدا کند.
آقای مرتضوی افزود: «برای رسیدن به خودکفایی راه دیگر نداریم، جز این که به منابع داخلی روآوریم که مدیریت آب، مدیریت خاک، منابع طبیعی و تمرکز روی آن سبب می‌شود تا بتوانیم بخش عمده‌ی عواید خود را از این راه به دست آوریم."
آقای مرتضوی علاوه کرد، در کنار حمایت وزارت زراعت از کچالوی بامیان، ریاست جمهوری نیز برای بازاریابی آن صحبت‌های کرده است که ان‌شاءالله به زودی گام‌های عملی در این زمینه برداشته می‌شود.
سیدعلی هاشمی رییس شورای ولایتی بامیان گفت که توسعه‌ی زراعت می‌تواند زنده‌گی مردم را تغییر بدهد. آقای هاشمی از وزیر زراعت برای افزایش توجهات این وزارت به بامیان تشکر کرد و هم‌چنان از آقای درانی خواست که به زراعت و باغداری در بامیان بیش‌تر توجه کند تا مردم این ولایت با افزایش تولید و درآمد، از فقر نجات یابند.
رییس شورای ولایتی بامیان گفت که این ولایت آب و هوای خوب دارد و برای رشد زراعت، نیازمند توجه بیش‌تر در بخش زراعت است.
سیدعبدالحمید، یکی از دهقانان به نماینده‌گی از دهقانان بامیانی گفت که پروژه‌‌های مختلف در بامیان تطبیق شده، ذخایر کچالو ساخته شده، باغچه‌های خانه‌گی ایجاد گردیده، قرضه‌های مورد نیاز به دهقانان داده شده، تخم‌های اصلاح شده به دهقانان توزیع گردیده، سبزخانه‌ها به زراعت‌پیشه‌ها ایجاد شده، پروژه‌های آبیاری تطبیق گردیده که منجر به تغییر در وضعیت زراعت بامیان شده است. در عین حال او گفت: «با وجود این دست‌آوردها، اما بازاریابی کم است، دهقانان به قیمت اندک کچالوی خود را می‌فروشند، برای حل این مشکل من خواهان ایجاد اتحادیه‌ی کچالوکاران هستم تا از این طریق حکومت بتواند کچالوی بامیان را خریداری بکند.»
در پاسخ به سخنان نماینده‌ی دهقانان ولایت بامیان، نصیراحمد درانی وزیر زراعت، آبیاری و مالداری گفت: «شما اتحادیه را تشکیل بدهید، من زمینه‌سازی می‌کنم تا کچالوی مورد نیاز نیروهای امنیتی از اتحادیه‌ی شما خریداری شود.»
باید گفت که سومین جشنواره‌ی گل کچالو با شکوه‌تر از دو سال گذشته، با راه‌اندازی برنامه‌های تفریحی، نمایش غذاهایی ساخته شده از کچالو و اعلام برنامه‌های تازه برای رشد کشت‌وکار و حاصلات این تولید باارزش بامیان برگزار گردید.

تصاویر:

د کچالو ګل درېیمه جشنواره

د کچالو ګل درېیمه جشنواره د کچالو ګل درېیمه جشنواره

 

د کچالو ګل درېیمه جشنواره

 

د کچالو ګل درېیمه جشنواره

 

د کچالو ګل درېیمه جشنواره

 

د کچالو ګل درېیمه جشنواره

 

د کچالو ګل درېیمه جشنواره

 

تازه ترین اخبار

چهارشنبه ۱۴۰۳/۱۰/۱۲ - ۱۵:۰
Background image

دیدار رئیس زراعت کندز با رئیس عمومی موسسه میشن ایست

۱۲ جدی ۱۴۰۳ هـ.ش
رئیس زراعت، آبیاری و مالداری ولایت کندز مولوی محراب‌الدین بلال با رئیس عمومی دفتر میشن ایست سبراتا دی، دیدار و گفت‌وگو کرد. این نشست به‌منظور بررسی فرصت‌ها و چالش‌های. . .

چهارشنبه ۱۴۰۳/۱۰/۱۲ - ۱۰:۲۵
Background image

احداث قوریه تخم زردآلو و بادام در فارم تحقیقات زراعتی دهدادی

۱۲ جدی ۱۴۰۳ هـ.ش
مدیریت عمومی تحقیقات زراعتی ولایت بلخ به‌منظور تولید نهال برای کلکسیون‌های ملی، قوریه‌ای در ساحه‌ای به مساحت ۳۰۰۰ متر مربع در فارم تحقیقات زراعتی دهدادی احداث کرده است.. . .

چهارشنبه ۱۴۰۳/۱۰/۱۲ - ۱۰:۲۲
Background image

توزیع بیش از ۱۵ هزار خریطه پلاستیکی برای پرورش نهال‌های زینتی در سبزخانه‌های ولایت کاپیسا

ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت کاپیسا به اساس هدایت مولوی محمدرحیم نعمانی، رئیس زراعت این ولایت، بیش از ۱۵ هزار خریطه پلاستیکی را جهت بذر و نهال‌های زینتی در سبزخانه‌ها و فارم‌های. . .

BACK TO NEWS