حاصل املوک تخار به یک‌هزار و ۷۰۰ تن رسید

mail-admin
شنبه ۱۳۹۸/۹/۳۰ - ۱۴:۴۷
 حاصل املوک تخار به یک‌هزار و ۷۰۰ تن رسید

هفته‌نامه دهقان/ شفیق‌الله نوری
مسوولان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت تخار از افزایش قابل ملاحظه حاصلات املوک در سال جاری خبر می‌دهند و می‌گویند که تقاضای دهقانان برای ایجاد باغ‌های املوک بیش‌تر شده است.
فیض‌الله فروتن آمر امور زراعتی ریاست زراعت، آبیاری و مالداری تخار املوک را یکی از محصولات تازه رواج‌یافته ولایت تخار می‌داند که در مدت کمی، توجه بیش‌تر باغداران را به خودش جلب کرده است. او می‌افزاید، «از سال ۲۰۱۰ بدین‌سو علاقه‌مندی باغداران به احداث باغ‌های املوک بیش‌تر گردیده و تا حالا بیش از ۵۰۰ جریب باغ املوک به همکاری ریاست زراعت این ولایت ساخته شده است.»
در همین حال باغداران این ولایت از حاصلات باغ‌های املوک‌شان در سال جاری راضی‌اند و از وزارت زراعت می‌خواهند که در ساختن باغ‌های بیش‌تر املوک در این ولایت، با آنان همکاری کند.
عزیزالله یک‌تن از باغداران قریه قزاقان مرکز تخار که از یک جریب زمین، بیش‌تر از ۸۰ سیر املوک یا خرمالو فروخته است. او می‌گوید: «امسال حاصلات ما خوب است و به خاطر این که نهال‌ها را تازه غرس کردیم و یک یا دو سال می‌شود که سر حاصل آمده‌اند، همین مقدار هم زیاد است و ان‌شاءالله که حاصلات در آینده بیش‌تر می‌شود.»
حاجی غلام‌رسول یک‌تن دیگر از باغداران قریه آهن‌دره مرکز تخار می‌گوید: «املوک در محصولات باغی مقام اول را دارد، به خاطر این که مقاومت آن در برابر امراض نظر به دیگر میوه‌جات بیش‌تر است و املوک را کرم نمی‌خورَد، بناً ما هم کم‌تر دواپاشی می‌کنیم.»
حاجی غلام‌رسول می‌افزاید که نهال خرمالو اگر در یک زمین مناسب شانده شود، پس از یک‌سال به حاصل می‌آید و یک میوه با مفاد بیش‌تر است. او گفت: «از ریاست زراعت تخار می‌خواهیم که بخاطر ساختن باغ‌های بیش‌تر خرمالو برای ما همکاری کند.»
در ولایت تخار بیش‌تر پرورش دو نژاد (ورایتی) املوک رواج یافته است که عبارت از تاجیکی و پاکستانی می‌باشد. بیش‌ترین باغ‌های املوک ولایت تخار در ولسوالی‌های دشت قلعه، فرخار، بهارک، خواجه‌غار و مرکز (تالقان) می‌باشد و محصولات آن معمولاً در این ولایت و ولایت‌های همجوار فروخته می‌شود.
آمر امور زراعتی ریاست زراعت تخار می‌گوید، «حاصلات املوک در سال جاری نظر به سال گذشته، بیش‌تر از پنج درصد افزایش یافته و نظر به این که اکثر باغ‌ها در چند سال اخیر ساخته شده‌اند، به تدریج سال به سال میزان تولید افزایش خواهد یافت بناً افزایش خوبی داشته است.»
فروتن می‌افزاید: «آموزش‌های لازم را در زمینه تشویق، ذهنیت‌دهی و دیزاین باغ‌های معیاری املوک برای دهقانان ارائه کرده‌ایم و در آینده هم این همکاری‌ها بیش‌تر خواهد شد.»

تازه ترین اخبار

یکشنبه ۱۴۰۳/۵/۷ - ۱۵:۵
Background image

سفر رییس انسجام و جمع آوری عشر وزارت زراعت به ولایت جوزجان 

۷ اسد  ۱۴۰۳ هـ.ش
مولوی نصرالله مظهری رییس انسجام و جمع آوری عشر وزارت زراعت، آبیاری و مالداری به منظور نظارت و بررسی از روند جمع آوری عشر و زکات به ولایت جوزجان سفر کرده است.
این هیئت. . .

یکشنبه ۱۴۰۳/۵/۷ - ۱۳:۴
Background image

نظارت از ادویه فروشی و کلنیک‌های حیوانی ولسوالی فیض آباد ولایت جوزجان

۷ اسد ۱۴۰۳ هـ.ش
از کلینیک‌های سکتور خصوصی، استیشن‌های القاح مصنوعی، ادویه فروشی‌های حیوانی و فارم‌های مرغداری ولسوالی فیض آباد ولایت جوزجان نظارت و کنترول بعمل آمد.
کارمندان ریاست زراعت. . .

یکشنبه ۱۴۰۳/۵/۷ - ۱۱:۷
Background image

موسسه افغان اید پروژهای زراعتی و آبیاری‌اش را با وزارت زراعت شریک ساخت

طی جلسه‌ای در وزارت زراعت با حضور مولوی صدراعظم عثمانی معین زراعت و مالداری وزارت زراعت مسوولان  موسسه افغان اید طرح تطبیقی پروژهای‌شان را در بخش زراعتی، آبیاری و سایر بخش‌های مرتبط به. . .

BACK TO NEWS