بهرهبرداری از ساختمان دارالعلوم و دارالحفاظ عمری در ولایت فاریاب
۲۵ حمل ۱۴۰۳ هـ.ش
کار اعمار ساختمان دارالعلوم و دارالحفاظ عمری در قریه توقوز درک ولسوالی اندخوی ولایت فاریاب تکمیل و طی محفل باشکوهی با حضور مقامات امارت اسلامی افغانستان و باشندهگان محل افتتاح گردیده، همزمان با افتتاح ساختمان این مدرسه دینی دستار فراغت به سر ۱۰ تن از نوجوانان که قرآنکریم را در این مدرسه حفظ کرده بودند گذاشته شد.
این مکان آموزشی با حضور داشت مولوی عطاءالله عمری وزیر زراعت، آبیاری و مالداری، داملا شعیب رسالت والی فاریاب، مولوی نعمت الله روحانی رئیس استخبارات فاریاب، مولوی عبدالرحمان اکه والی سرپل، مولوی عبدالوکیل منیب معاون قول اردوی الفتح، قاری گل حیدر شفق والی جوزجان، معاون والی فاریاب، روساء ادارات امارتی، علما، بزرگان، جوانان، قوماندانان جهادی و متنفذین افتتاح و به بهره برداری سپرده شد.
در محفل افتتاح مدرسه عمری بیش از ۵ هزار تن از باشندهگان ولایت فاریاب حضور بهمرسانیده و صحبتهای علماء و مسوولان امارتی در زون شمال را شنیدند.
مولوی عطاءاللهعمری وزیر زراعت در صحبتهایش با حاضران گفت که در مدرسه عمری فعلآ نزدیک به ۱۵۰۰ تن از جوانان پسر و دختر آموزش میبینند و هدف از اعمار این مکان مقدس را آورن علم به خانههای مردم و روشنگری عنوان نمود" این مدرسه را به منظور بلند بردن سطح آگاهیجوانان دختر و پسر اعمار کردیم تا مردم بتوانند اولادهای شان را در منطقه و محلهشان برای آموزش روان کنند تا بیاموزند، بیشتر دانشآموزان این مدرسه فرزندان شهداء و یتیمهایی میباشند که توانایی اقتصادی آموزش را ندارند، از مردم میخواهیم که اولادهای خویش را به این مدرسه بیاورند تا از جهل و بی دانشی خلاص شوند تا نسل بیدار و آگاه داشته باشیم".
همچنان مولوی عطاءالله عمری وزیر زراعت از بزرگان امارت اسلامی افغانستان و تجار که در ساخت دارالعلوم همکاری نموده بودن اظهار تشکری و قدردانی نمود.
آقای عمری افزود:" دوره انقلال مردم را از آموختن و کسب دانش بدور ماند، حالا فرصت است که مردم فرزندان شان را به همچو مدارس و دیگر اماکن آموزشی برده تا علوم دینی و عصری را بیاموزند و به خانوادههای شان بیاموزانند تا نسل آگاه داشته باشیم، از تاجران و شخیتهای آگاه نیز میخواهیم که در اعمار مدارس اشتراک نمایند".
بعد از آن علماء دینی، استادان مدارس و مسوولان امارتی در زون شمال هر یک به نوبه خود صحبت نموده و از ساخت این مدرسه و ابتکار وزیر زراعت تقدیر نمودند که در نتیجه تلاشهایش کار این مدرسه تکمیل و آماده بهرهبرداری میباشد
در همین حال داملا شعیب رسالت والی فاریاب اعمار اماکن عامه را سبب سربلندی دنیا و آخرت افرادی عنوان نمود که در ساخت همچو مکانها سهم میگیرند و تلاش میکنند و نیز از جوانان خواست که در برابر هرنوع تهاجم فرهنگی و فکری آمادگی و استقامت داشته باشند و همچو مکانها را برای تربیه علیه تهاجمات بیگانه ضروری عنوان نمود.
همچنان مولوی عبدالوکیل منیب معاون قول اردوی الفتح وحدت، امنیت و حاکمیت نظام اسلامی را از نعمتهای پروردگار عنوان نمود که جوانان میتوانند با استفاده از این نعمتها به هر کنج و کنار افغانستان سفر نموده و درس بخوانند و دیگران را درس بدهند
قاری گل حیدر شفق والی جوزجان والی جوزجان نیز از شمار صحبت کنندهگان مجلس بود از مردم خواست که در حمایت از حفاظت از نظام کوشش نمایند و شکر این نعمت پروردگار را بجا آوردند که همچو وحدت و آرامش را نصیب افغانستان گردانده است.
محفل با شعر، ترانه خوانی و وعظ علما و جوانان ادامه یافت و در اخیر دستار فیضلت به سر حافظان قرآنکریم گذاشته شد و با اهدای تقدیر نامه و سند فراغت پایان یافت.
این مدرسه دینی دارای سه منزل و ۲۴ اتاق، تشنابهای جداگانه، وضو خانه جداگانه، آشپزخانه جداگانه، ساختمان جداگانه برای دختران میباشد و جوانانی که در در آن درس میخوانند از سهولت لیلیه برای بود باش شبانه روزی می شوند.