امسال بیش از چهارهزار آب‌ریزه ساخته می‌شود

content_admin
شنبه ۱۴۰۰/۴/۲۶ - ۱۶:۵۷
امسال بیش از چهارهزار آب‌ریزه ساخته می‌شود

۲۶سرطان ۱۴۰۰
وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، چهارهزار و هفت آب‌ریزه را در جریان سال جاری می‌سازد.
این آب‎ریزه‌های کوچک آبیاری در ولایت‌های کندز، کندهار، کنر، ننگرهار، پروان، کاپیسا، بغلان و تخار ساخته می‌شوند و کار ساخت آن‌ها ۴۵ درصد پیشرفت داشته است. ساخت آب‌ریزه‌ در افزایش سطح آب‌های زیرزمینی، صرفه‌جویی در مصرف آب‌وخاک، کاهش آلوده‌گی هوا و احیای جنگلات طبیعی و گیاهان دارویی نقش گسترده‌ای دارد.
در جریان امسال، در ۴۵ جریب زمین در ولایت‌های لوگر، کنر، خوست، ننگرهار، لغمان و میدان‌وردک سیستم آبیاری قطره‌ای نصب می‌شود. آبیاری قطره‌ای نوعی از سیستم‌های آبیاری موضعی یا میکرو است که در آن، آب را با فشار کم از روزنه‌ یا وسیله‌ای به نام قطره‌چکان به ریشه گیاهان می‌رساند. در این روش آب به آهسته‌گی به ریشه گیاه می‌رسد و موجب صرفه‌جویی و افزایش بازدهی آبیاری می‌گردد.
به منظور مدیریت بهتر آب و حفظ زمین‌های حاصل‌خیز یک‌هزار و دوصد متر دیوار استنادی و کانال در ولایت ننگرهار و جوزجان اعمار و بازسازی می‌شود که کار اعمار و بازسازی این دیوارهای استنادی ۴۵ درصد پیش‌رفت داشته است.
هم‌چنین امسال ۸۵ ساختمان گبیونی در ولایت‌های قندهار، بامیان، پکتیا، کاپیسا، سمنگان و جوزجان ساخته می‌شود که کار ساخت ساز آن ۳۵ درصد تکمیل شده است.
وزارت زراعت، آبیاری و مالداری برای بلند بردن سطح تولیدات محصولات زراعتی و باغداری از لحاظ کمی و کیفی در سطح کشور شبکه‌های آبیاری، کانال‌های فرعی آبیاری، آب‌ریزه‌ها، ذخیره‌های آبیاری، سیستم قطره‌ای آبیاری، ساختمان گبیونی و دیوارهای استنادی احداث، احیا و بازسازی می‌‌‌کند.

خبرهای تازه

چهارشنبه ۱۴۰۴/۱۲/۲۷ - ۱۲:۵۸
Background image

آغاز کمپاین ملی نهال‌شانی در ولایت بامیان

۲۷ حوت ۱۴۰۴ هـ.ش
کمپاین ملی نهال‌شانی بهار سال ۱۴۰۵ تحت شعار «غرس نهال صدقهٔ جاریه است» از سوی ریاست زراعت، آبیاری و مالداری با همکاری مؤسسات همکار در ولایت بامیان رسماً آغاز شد.
این. . .

چهارشنبه ۱۴۰۴/۱۲/۲۷ - ۱۱:۱
Background image

غرس بیش از ۸۰۰۰ قلمه چنار در ریاست زراعت غور

۲۷ حوت ۱۴۰۴ هـ.ش
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری غور اعلام کرده است که در ادامه کمپاین نهال‌شانی و به مناسبت فرارسیدن سال جدید، بیش از ۸۰۰۰ قلمه چنار از سوی پرسونل این اداره غرس گردیده. . .

چهارشنبه ۱۴۰۴/۱۲/۲۷ - ۱۰:۳۸
Background image

ختم دورهٔ ترجمه و تفسیر قرآن کریم در ریاست زراعت دایکندی

۲۷ حوت ۱۴۰۴ هـ.ش
دورهٔ ترجمه و تفسیر قرآن کریم که از سوی ریاست زراعت، آبیاری و مالداری و بخش دعوت و ارشاد آن ریاست به‌منظور ارتقای آگاهی دینی، تقویت درک مفاهیم و احکام اسلامی و ایجاد. . .

بازگشت به خبرها