بیابانی در ولسوالی دولت‌یار به باغ میوه بدل شد

mail-admin
چهارشنبه ۱۳۹۸/۵/۹ - ۱۵:۶
بیابانی در ولسوالی دولت‌یار به باغ میوه بدل شد

۹ اسد ۱۳۹۸
بیابان دهن جر سینه بلاغ ولسوالی دولت یار ولایت غور به باغ میوه بدل شد.
دره‌ی کیشرو ولسوالی دولت‌یار ولایت غور از شمار ساحات حاصل‌خیز این ولسوالی است که نسبت به دیگر ساحات ولسوالی دولت‌یار آب و هوای مناسب برای باغ میوه دارد، اما ساحات آن کوهستانی، صعب‌العبور است. دریا نیز از این زمین‌ها در موقعیت پایین‌تر قرار گرفته و امکان آبیاری از آن، بدون سیستم‌های سولری واتر پمپ محدود است.
اما حالا داستان طور دیگری رقم خورده است، زیرا محمد، عشق و علاقه فراوان به باغداری داشت و با استفاده از تجربه‌ی یکی از دوستانش، اقدام به باغ‌سازی در این بیابان کرد.
الگوی محمد، دوست وی است. دوست او، رئیس عطامحمد است که قبلاً آب را از فاصله دو کیلو متری توسط پیپ آورده و در قریه جرگک توسط پروژه ملی باغداری و مالداری برایش باغ ساخته شده بود.
محمد در زمستان ۱۳۹۵ کار ساخت باغ‌اش را در زمین لامزروع واقع در قریه نرمته‌دهن جر سینه بلاغ آغاز کرد. محمد از کارمندان پروژه ملی باغداری و مالداری وزارت زراعت در ترازبندی، اصلاح زمین، نقشه‌ی باغ و کشت میانی مشورت گرفت و در کمپین بهاری ۱۳۹۶ سه جریب زمین خودش را باغ میوه ساخت.
محمد اضافه می‌کند که اکنون ارزش زمین‌های لامزوع اطراف باغ وی افزایش یافته و سطح باغداری آن به پنج جریب رسیده است. محمد می‌افزاید که در سال گذشته از باغ میوه و کشت میانی آن ۷۵ هزار افغانی عاید گرفته و عواید وی همه ساله رو به افزایش است و اکنون به این باور رسیده است که تلاش و عشق‌اش به باغداری می‌تواند منبع خوب عایداتی طی سال‌های متمادی برای او خانواده‌اش باشد.
وی با ابراز تشکر از پروژه ملی باغداری و مالداری وزارت زراعت می‌گوید که دهقانان باید در قسمت باغداری توجه کنند و زمین‌های فراوان لامزوعی را که در سطح ولایت غور به حد کافی وجود دارد، تحت کشت و باغداری قرار دهند.

خبرهای تازه

چهارشنبه ۱۴۰۵/۲/۲ - ۱۶:۷
Background image

میله دهقان و سی‌وچهارمین نمایشگاه زراعتی و مالداری افغانستان در فارم تحقیقاتی بادام‌باغ کابل افتتاح شد


۲ ثور ۱۴۰۴ هـ.ش
میله دهقان و سی‌وچهارمین نمایشگاه زراعتی و مالداری افغانستان در فارم تحقیقاتی بادام‌باغ کابل با حضور رهبری وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، شماری از مقام‌های امارتی،. . .

سه‌شنبه ۱۴۰۵/۲/۱ - ۱۰:۷
Background image

ادامه کمپاین مبارزه با ملخ‌های مضر زراعتی در دشت‌های خیرآباد سمنگان

۱ ثور ۱۴۰۵ هـ.ش
کارمندان بخش  حفاظه نباتات ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت سمنگان از ادامه کمپاین مبارزه با ملخ‌های مضر زراعتی در ساحه دشت خیرآباد ولسوالی خلم خبر می‌دهد.
این کمپاین. . .

سه‌شنبه ۱۴۰۵/۲/۱ - ۹:۱۳
Background image

سفر هیئت اوزبیکستان به فاریاب و بازدید از باغ مشترک افغان–اوزبیک

۱ ثور ۱۴۰۵ هـ.ش
هیئتی از کشور اوزبیکستان به رهبری ابدذکروف جمشید معین وزارت زراعت آن کشور، که در چارچوب یک سفر رسمی به افغانستان آمده بود، به ولسوالی خان‌چارباغ ولایت فاریاب سفر کرده و. . .

بازگشت به خبرها