بیابانی در ولسوالی دولت‌یار به باغ میوه بدل شد

mail-admin
چهارشنبه ۱۳۹۸/۵/۹ - ۱۵:۶
بیابانی در ولسوالی دولت‌یار به باغ میوه بدل شد

۹ اسد ۱۳۹۸
بیابان دهن جر سینه بلاغ ولسوالی دولت یار ولایت غور به باغ میوه بدل شد.
دره‌ی کیشرو ولسوالی دولت‌یار ولایت غور از شمار ساحات حاصل‌خیز این ولسوالی است که نسبت به دیگر ساحات ولسوالی دولت‌یار آب و هوای مناسب برای باغ میوه دارد، اما ساحات آن کوهستانی، صعب‌العبور است. دریا نیز از این زمین‌ها در موقعیت پایین‌تر قرار گرفته و امکان آبیاری از آن، بدون سیستم‌های سولری واتر پمپ محدود است.
اما حالا داستان طور دیگری رقم خورده است، زیرا محمد، عشق و علاقه فراوان به باغداری داشت و با استفاده از تجربه‌ی یکی از دوستانش، اقدام به باغ‌سازی در این بیابان کرد.
الگوی محمد، دوست وی است. دوست او، رئیس عطامحمد است که قبلاً آب را از فاصله دو کیلو متری توسط پیپ آورده و در قریه جرگک توسط پروژه ملی باغداری و مالداری برایش باغ ساخته شده بود.
محمد در زمستان ۱۳۹۵ کار ساخت باغ‌اش را در زمین لامزروع واقع در قریه نرمته‌دهن جر سینه بلاغ آغاز کرد. محمد از کارمندان پروژه ملی باغداری و مالداری وزارت زراعت در ترازبندی، اصلاح زمین، نقشه‌ی باغ و کشت میانی مشورت گرفت و در کمپین بهاری ۱۳۹۶ سه جریب زمین خودش را باغ میوه ساخت.
محمد اضافه می‌کند که اکنون ارزش زمین‌های لامزوع اطراف باغ وی افزایش یافته و سطح باغداری آن به پنج جریب رسیده است. محمد می‌افزاید که در سال گذشته از باغ میوه و کشت میانی آن ۷۵ هزار افغانی عاید گرفته و عواید وی همه ساله رو به افزایش است و اکنون به این باور رسیده است که تلاش و عشق‌اش به باغداری می‌تواند منبع خوب عایداتی طی سال‌های متمادی برای او خانواده‌اش باشد.
وی با ابراز تشکر از پروژه ملی باغداری و مالداری وزارت زراعت می‌گوید که دهقانان باید در قسمت باغداری توجه کنند و زمین‌های فراوان لامزوعی را که در سطح ولایت غور به حد کافی وجود دارد، تحت کشت و باغداری قرار دهند.

تازه ترین اخبار

یکشنبه ۱۴۰۴/۱/۳۱ - ۱۵:۳۲
Background image

د امارتي ادارو ګډ پلاوي د ځمکو د شخړو د څېړنې په موخه د پکتیکا تروې ولسوالۍ ته سفر وکړ

  ۳۱ وری ۱۴۰۴ ه‍.ش
۲۲ شَوّالُ المُکَرَّم ۱۴۴۶ه‍.ق
د پکتیکا د کرنې رئیس مولوي محمدزمان عمري، د سرحدونو وزارت مرستیال شیخ محمد اسماعیل غزنوي او د خوست د کرنې رئیس مولوي شیرمحمد ذبیح د. . .

یکشنبه ۱۴۰۴/۱/۳۱ - ۱۵:۳۱
Background image

ننګرهار کې د انجې کرکېله ډېره شوې

۳۱ وری ۱۴۰۴ ه‍.ش
۲۲ شَوّالُ المُکَرَّم ۱۴۴۶ه‍.ق
ننګرهار کې د بزګرانو اقتصادي پياوړتیا په موخه د انجې طبي بوټي ترویج پيل شوی. د مسوولینو په خبره د دغه ولایت په بهسود، سره رود، ګوشتې،. . .

یکشنبه ۱۴۰۴/۱/۳۱ - ۱۵:۲۹
Background image

نورستان کې د سبو ننداریزې کروندې جوړې شوي

۳۱ وری ۱۴۰۴ ه‍.ش
۲۲ شَوّالُ المُکَرَّم ۱۴۴۶ه‍.ق
د نورستان دکرنې، اوبولګولو او مالدارۍ ریاست چارواکي وایي، چې د یاد ریاست په انګړ کې د بادرنګو، کچالو، مټر، سره ملۍ، پالک او یوشمېر نورو. . .

بازگشت