کارهای انجام شده سال مالی ۱۳۹۹ در عرصه‌ی زراعت در پروان

mail-admin
دوشنبه ۱۳۹۹/۱۰/۸ - ۱۵:۳
کارهایی که در سال مالی ۹۹ در عرصه‌ی زراعت در پروان انجام شد

۸ جدی ۱۳۹۹
ریاست زراعت پروان، می‌گوید که امسال در قالب برنامه مدیریت محصولات زراعتی، کار ساخت ۲۰۰ ذخیره‌گاه پیاز، ۳۵ ذخیره‌گاه کچالو، ۱۵۴ کشمش‌خانه و ۱۲ سردخانه صفرانرژی آغاز و ۳۰ دستگاه‌ آفتابی خشک‌کننده میوه‌جات و سبزیجات تازه توزیع شده است. این پروژه‌ها به ارزش ۱۹۷ میلیون و ۸۹۴ هزار و ۹۹۷ افغانی در سطح ولایت پروان راه‌اندازی شده است. حدود ۹۵ درصد کار ساختمانی این ذخیره‌گاه‌ها و سردخانه‌ها به پیش رفته است و متباقی کار آن تا یک هفته‌ی دیگر به پایان خواهد رسد.
هم‌چنین ریاست زراعت ولایت پروان، امسال ۳۲۶ متریک‌تُن تخم‌ اصلاح‌شده‌ی گندم نیز به ارزش هشت‌میلیون و ۴۰۰ هزار افغانی به پنج‌هزار دهقان توزیع کرده است.
پنج‌ شبکه آبیاری به ارزش ۲۲ میلیون و ۱۵۹هزار و ۴۹۵ افغانی نیز توسط ریاست زراعت پروان در قریه‌های سابی‌خیل، قلعه‌بلند رباط، قلعه نصرو، قلعه‌گلی ولسوالی بگرام و قریه سنجددره مرکز ولایت ساخته شده است.
با ساخت این شبکه‌ها میزان دست‌رسی دهقانان به آب بیش‌تر شده و حاصلات‌شان افزایش می‌یابد.
کار ساخت یک سردخانه معیاری میوه‌جات و سبزیجات که کار آن در سال جاری آغاز شد، نیز تقریباً ۳۰ درصد به پیش رفته است. این سردخانه به ارزش ۱۸۰ میلیون افغانی از بودجه وزارت زراعت توسط شرکت ساختمانی انکشاف ملی به مساحت هفت جریب زمین با ظرفیت نگهداری یک‌هزار و ۵۰۰ متریک تُن میوه‌ در منطقه جنگل‌باغ مربوط به مرکز پروان ساخته می‌شود.
همین‌طور پروژه ملی باغداری و مالداری وزارت زراعت نیز، با هزینه ۱۶میلیون و ۸۱۶هزار و ۲۰۰ افغانی امسال ۵۶۰ جریب باغ میوه در ولسوالی‌های مختلف ولایت پروان احداث کرده است. این باغ‌ها شامل انگور، سیب، زردآلو، شفتالو، آلو و ناک می‌شود.
در کنار دیگر دست‌آوردهای ریاست زراعت پروان، امسال ده مرکز جمع‌آوری شیر نیز در مرکز و ولسوالی‌های جبل‌‌سراج و بگرام ساخته شده است.
در بخش القاح مصنوعی حیوانات، مبارزه با آفات و امراض نباتی و حیوانی، تطبیق واکسین بروسلوز نیز کار و فعالیت‌های گسترده صورت گرفته است.
انگور، کشمش، توت، گندم، کچالو، جواری و لوبيا از حاصلات مهم پروان می‌باشد و توت و انگور پروان از شهرت خاص برخوردار است.

خبرهای تازه

پنجشنبه ۱۴۰۴/۵/۱۶ - ۹:۳۷
Background image

توزیع تجهیزات حمایتی برای مالداران در ولسوالی دلارام

۱۶ اسد ۱۴۰۴ هـ.ش
به هدف حمایت و تشویق مالداران، ۴۵ قلم تجهیزات ضروری به همکاری کمیته هالند برای افغانستان، برای مالداران واجد شرایط در ولسوالی دلارام ولایت نیمروز توزیع شد.
این تجهیزات. . .

چهارشنبه ۱۴۰۴/۵/۱۵ - ۱۰:۴۹
Background image

برگزاری جلسه هماهنگی میان ریاست زراعت و مؤسسات همکار در بغلان

۱۵ اسد ۱۴۰۴ هـ.ش
جلسه هماهنگی میان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری بغلان و مؤسسات همکار با حضور مولوی مصباح‌الدین مستعین، رئیس غله‌جات وزارت زراعت، و سردار خان قانون‌مل، مدیر عمومی. . .

چهارشنبه ۱۴۰۴/۵/۱۵ - ۹:۳۹
Background image

توزیع زنبور عسل و وسایل زنبورداری برای خانواده‌های مستحق در ولسوالی بنگی تخار

ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت تخار اعلام کرد که در ادامهٔ برنامه‌های حمایتی از زنبورداران محلی، به همکاری مؤسسه میشن ایست، برای ۸ خانواده مستحق در قریه قلبراق بالای ولسوالی بنگی. . .

بازگشت به خبرها