در پنج سال اخیر، پنج‌هزار جریب باغ جدید در کاپیسا ساخته شده است

mail-admin
پنجشنبه ۱۳۹۹/۵/۳۰ - ۹:۳۰
در پنج سال اخیر، پنج‌هزار جریب باغ جدید در کاپیسا ساخته شده است
 
۳۰ اسد ۱۳۹۹
ریاست زراعت،‌ آبیاری و مالداری ولایت کاپیسا، می‌گوید که در پنج سال اخیر، پنج‌هزار جریب باغ جدید در این ولایت ساخته شده است.
همایون حبیب رییس اداره زراعت کاپیسا، گفت که بخشی از این باغ‌ها سیب متراکم است. او افزود که حاصلات سیب کاپیسا سالانه به بیش از هشت‌هزار و ۸۹۸ متریک تُن می‌رسد.
هم‌چنین عبدالکریم کریمی مسوول برنامه‌ی ملی باغداری و مالداری در ولسوالی حصه‌ دوم کوهستان کاپیسا، می‌گوید که از سال ۲۰۱۳ به این طرف، ۶۷۵ جریب باغ مختلف به شمول باغ‌های متراکم سیب تنها در این ولسوالی ساخته شده است. به گفته‌ی او، مفیدیتی که باغ‌های متراکم سیب دارد این است که وقت‌تر به ثمر می‌رسد و به قیمت مناسب در وقت مناسب به فروش می‌رسد.
در یک جریب باغ متراکم سیب، ۴۵۰ نهال غرس می‌شود و معمولاً محصولات این باغ‌ها در ماه اسد پخته و ثمر می‌دهد.
در همین‌حال، باغدارانی که برای‌شان باغ‌های متراکم ساخته شده است، از محصولات آن ابراز خرسندی می‌کنند.
رحم‌خدا یک دهقان در قریه «قزاق» حصه دوم کوهستان که پنج سال قبل از سوی وزارت زراعت برایش یک جریب باغ متراکم سیب در زمین اجاره‌ای ساخته شد، می‌گوید که امسال ۴۰۰ هزار افغانی از فروش حاصلات باغش به دست خواهد آورد. رحم‌‌خدا نیمی از محصولاتش را به مالک زمین می‌پردازد.
این دهقان تاکید دارد که حاصلات باغ‌های متراکم چهار برابر بیش‌تر از باغ‌هایی که به شکل سنتی است، می‌باشد.

خبرهای تازه

شنبه ۱۴۰۴/۱۲/۲۳ - ۱۳:۱
Background image

دیدار وزیر زراعت با رئیس پروژه تاپی

۲۳ حوت ۱۴۰۴ هـ.ش
مولوی عطاءالله عمری وزیر زراعت، آبیاری و مالداری با مراد امانوف رئیس پروژه تاپی و خواجه عوضوف سفیر ترکمنستان دیدار کرده و در مورد روند استملاک زمین‌های مسیر این پروژه. . .

شنبه ۱۴۰۴/۱۲/۲۳ - ۱۲:۱۳
Background image

ایجاد ۸ قطعه باغ زردآلو و آغاز کمپاین نهال‌شانی در بدخشان

۲۱ حوت ۱۴۰۴ هـ.ش
در ادامه کمپاین نهال‌شانی، به تعداد ۸ قطعه باغ متمرکز زردآلو برای ۸ تن از دهقانان در ولسوالی اشکاشم ایجاد گردید. این باغ‌ها با همکاری یک مؤسسه همکار و در هماهنگی با. . .

شنبه ۱۴۰۴/۱۲/۲۳ - ۱۱:۱۰
Background image

برگزاری نشست هماهنگی تخنیکی میان وزارت زراعت و مؤسسات همکار برای انکشاف سکتور زراعت

۲۳ حمل ۱۴۰۴ هـ.ش
نشست هماهنگی و تخنیکی میان ریاست پالیسی و پلان وزارت زراعت، آبیاری و مالداری و نمایندگان مؤسسات همکار، به رهبری سید احمد خالد صاحب‌زاده رئیس پالیسی و پلان این وزارت، در. . .

بازگشت به خبرها