بلخ شکوه‌مندتر می‌شود:تهداب‌گذاری و بهره‌برداری از چندین پروژه‌ی زراعتی به ارزش ۱۵۰ میلیون افغانی، خبر تازه‌ای است که از بلخ می‌رسد.

content_admin
یکشنبه ۱۳۹۸/۶/۱۷ - ۱۰:۵۷
چندین پروژه‌ی زراعتی به ارزش ۱۵۰ میلیون افغانی، خبر تازه‌ای است که از بلخ می‌رسد.

این پروژه‌ها شامل شبکه‌های آبیاری، کانال‌ها، افتتاح یک فارم تحقیقی،‌ بهره‌برداری از کشمش‌خانه‌ها، توزیع فارم‌های مرغداری به خانم‌ها و وسایل باغداری به باغداران است که می‌تواند در افزایش و معیاری‌سازی تولید در ولایت بلخ و در نهایت در رشد اقتصاد این ولایت کمک کند.
بلخ که در قدیم، زادگاه بزرگان فرهنگی و ادبی بوده است، امروز با توجه وزارت زراعت،‌ پشت‌کار دهقانان، سرمایه‌گذاری متشبثان و اراده‌ی قاطع زنان این ولایت ولایتی استثنا در تولید بیش‌تر محصولات زراعتی نیز نام بگیرد.
عبدالهادی رفیعی معین مالی و اداری با هیأت همراهش، به ولسوالی‌های دهدادی، نهرشاهی و خلم برای تطبیق و بهره‌برداری این پروژه‌ها سفر کرد. ساختمان انجمن جنگل‌داری در ولسوالی دهدادی را تهداب گذاشت و سیستم آبیاری فارم پسته‌زارهای این ولسوالی را هم به بهره‌برداری سپرد. هم‌چنان کار ساختمانی عمارت فارم تحقیقات للمی در دهدادی را تهداب‌گذاری کرد. بهره‌برداری از چهار شبکه‌ی آبیاری در ولسوالی دهدادی و آغاز کار تجهیز سیستم آبیاری فارم خاصه‌پز و بهره‌برداری از هفت کشمش‌خانه از شمار فعالیت‌های معین مالی و اداری وزارت زراعت در این سفر بود.
هم‌چنان افتتاح ۵۰ مرغداری نیمه‌تجارتی به خانم‌ها در ولسوالی نهرشاهی، توزیع مرغ به ۱۰۷ زن بی‌بضاعت در ولسوالی خلم، بهره‌برداری از کانال آبیاری لنگرخانه در ولسوالی دهدادی و توزیع وسایل زراعتی به دهقانان در ریاست زراعت ولایت بلخ، از دیگر کارهای آقای رفیعی در ولایت بلخ بود.
واقعیت امر این است که وزارت زراعت، آبیاری و مالداری برای ولایت بلخ، امسال بیش از ۵۰۰ میلیون افغانی بودجه‌ی انکشافی مد نظر گرفته است. پروژه‌هایی که از این پول تمویل می‌شوند، همین حالا در حال تطبیق و اجرا اند.
این پروژه‌ها با رهبری نصیراحمد درانی در وزارت زراعت، اکثراً پس از تحلیل‌های اقتصادی در مناطقی راه‌اندازی و تطبیق شده‌اند که بازدهی خوبی داشته باشند و محصولات را زراعتی تنها دهقانان حس نکنند. برنامه‌ی وزارت زراعت و نهادهای همسو و شریکانش این است که دهقانان و تولیدکننده‌گان افغانستان بتوانند در کنار تولید بیش‌تر، به غنی‌سازی بازار و افزایش صادرات کمک کنند.
بزرگ‌ترین پسته‌زار افغانستان را (با محدوده ۴۵۰ هکتار زمین و ۱۲۰ هزار نهال) وزارت زراعت در ولسوالی دهدای ولایت بلخ ساخته است. این پسته‌زار به صورت نمونه‌ای ساخته شده است تا ظرفیت‌های رشد اقتصادی افغانستان با تولید بیش‌تر، به رخ متشبثان کشیده شود و سرمایه‌گذاران روی تولید پایدار منابع داخلی کار کنند.
با تطبیق برنامه‌های گوناگون برای رشد زراعت و مالداری در ولایت بلخ، این ولایت با زحمت دهقانان و تولیدکننده‌گان به مدارج عالی ترقی و رفاه سوق داده می‌شود و به شکوه پرارزش بلخ، افزوده می‌شود.

خبرهای تازه

پنجشنبه ۱۴۰۵/۴/۱۱ - ۱۰:۳۴
Background image

شرکت زراعتی وادی ننگرهار تولیدات خود را در پنجمین نمایشگاه ملی و بین‌المللی صنعت و معدن به نمایش و فروش گذاشت

۱۱ سرطان ۱۴۰۵ هـ.ش
پنجمین نمایشگاه ملی و بین‌المللی صنعت و معدن در کابل گشایش یافت که شرکت زراعتی وادی ننگرهار نیز با ارائه و فروش تولیدات معیاری و داخلی خود، حضور فعال در این نمایشگاه. . .

پنجشنبه ۱۴۰۵/۴/۱۱ - ۹:۱۱
Background image

جلسه سکتور زراعت و انکشاف دهات در ولایت بدخشان برگزار شد

۱۱ سرطان ۱۴۰۵ هـ.ش
جلسه سکتور زراعت و انکشاف دهات ولایت بدخشان بر اساس برنامه جلسات سکتوری مقام ولایت، با حضور مسئولان ادارات امارتی، نمایندگان مؤسسات ملی و بین‌المللی، نماینده پوهنحی. . .

چهارشنبه ۱۴۰۵/۴/۱۰ - ۹:۱
Background image

سفر معین زراعت و مالداری به ولایت پروان و افتتاح برنامه آموزشی داکتر وترنران

۱۰ سرطان ۱۴۰۵ هـ.ش
مولوی صدراعظم عثمانی، معین زراعت و مالداری وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، در سفر به ولایت پروان برنامه آموزشی داکتر وترنران را که از سوی کمیته هالند برگزار می‌شود،. . .

بازگشت به خبرها