معین وزارت زراعت مولوی باز محمد فیضان: برای حفاظت از جنگلها و تقویت پرورش زنبور عسل، جنگلهای بیره گسترش مییابد
۲۱ مرغومی ۱۴۰۴ هـ.ش
۲۱ رجبالمرجب ۱۴۴۷ هـ.ق
معین آبیاری و منابع طبیعی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، مولوی باز محمد فیضان، در جریان سفرش به ننگرهار گفت که بهمنظور ارزیابی وضعیت جنگلها و حل مشکلات پرورشدهندگان زنبور عسل، جنگلهای مصنوعی بیره گسترش داده خواهد شد تا زمینه بهتر برای پرورش زنبور عسل فراهم گردد.
مولوی باز محمد فیضان، معین آبیاری و منابع طبیعی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، در حالیکه مولوی میرویس ذاکری رئیس جنگلات او را همراهی میکرد، به ولایت ننگرهار سفر نمود و از جنگل مصنوعی بیره که در ولسوالی کوزکنر کشت شده است، از نزدیک دیدن به عمل آورد.
در جریان این سفر، رئیس زراعت، آبیاری و مالداری ننگرهار، مولوی محمد ولی محسن، معلومات همهجانبهای در مورد جنگلهای این ولایت ارائه کرد و وضعیت کنونی جنگلها، مشکلات موجود، نیازمندیها، پیشنهادها و دستاوردها را با معین وزارت شریک ساخت.
مولوی باز محمد فیضان اظهار داشت که وزارت زراعت، آبیاری و مالداری مصمم است تا در کنار گسترش جنگلها، به مشکلات پرورشدهندگان زنبور عسل نیز رسیدگی کند و به همین منظور، جنگلهای مصنوعی بیره توسعه داده خواهد شد تا محیط مناسب برای تولید عسل فراهم شود.
وی همچنان به رئیس زراعت ننگرهار هدایت داد تا ساحات مناسب برای جنگلهای بیره را مشخص نماید، از قطع جنگلها جلوگیری کند و به روند بازسازی آنها توجه جدی صورت گیرد.
بر اساس معلومات ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ننگرهار، در حال حاضر در این ولایت بر ۶۶ هکتار زمین جنگلهای مصنوعی بیره ایجاد شده و تلاشها برای گسترش بیشتر آن ادامه دارد تا هم از منابع طبیعی سبز حفاظت شود و هم سطح تولید عسل افزایش یابد.
