تولید بادرنگ در یک سال گذشته افزایش یافته است

naim.rezai
سه‌شنبه ۱۴۰۰/۴/۲۲ - ۱۶:۳۲
تولید بادرنگ در یک سال گذشته افزایش یافته است

۲۲ سرطان ۱۴۰۰
براساس معلومات فارم‌داران و مسوولان در وزارت زراعت، امسال تولیدات بادرنگ افزایش یافته است و بازار خوبی نیز دارد.
طبق آمار وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، در یک سال اخیر ۱۸۰ هزار و ۸۶۱ متریک‌تُن بادرنگ در کشور تولید شده است. این رقم، شامل هردو نوع بادرنگ گل‌خانه‌ای (۵۴ هزار و ۱۳۸ کیلوگرام) و بادرنگ آزاد (۱۲۶ هزار و ۷۲۳ کیلوگرام) می‌شود. طی چند سال اخیر توسط سکتور خصوصی و با حمایت وزارت زراعت، مالداری و آبیاری، سبزخانه‌های زیادی در سراسر کشور ساخته شده است که بخش بزرگ این سبزخانه‌ها بادرنگ تولید می‌کنند.
محصولات این سبزخانه‌ها، علاوه بر توزیع در بازارهای داخلی، به خارج از کشور نیز صادر می‌شود. براساس آمار وزارت زراعت، در سال گذشته افغانستان ۵۰ میلیون و ۸۳۱ هزار و ۳۴۲ کیلوگرام بادرنگ به ارزش مجموعی شش میلیون و ۶۸۴ هزار و ۷۴۷ دالر امریکایی به کشورهای پاکستان، تاجکستان و امارات متحده عربی صادر کرده است.
در ۲۹ ولایت کشور بادرنگ تولید می‌شود، اما فراه با ۹۲ هزار و ۶۱۳ متریک‌تن تولید، هلمند با ۴۶ هزار و ۴۰ متریک‌تن و هرات با ۱۱ هزار و ۶۵۷ متریک‌تن به ترتیب سه بزرگ‌ترین ولایت تولیدکننده بادرنگ در سطح کشور هستند.
امسال با توجه به خشک‌سالی، تعدادی از دهقانان ترجیح دادند به جای کشت در فضای باز که آب زیادی نیاز دارد، به کشت گل‌خانه‌ای و از جمله تولید بادرنگ بپردازند. عبدالمنان متین، رییس زراعت فراه، گفت که به دلیل خشک‌سالی، دهقانان در این ولایت بیشتر به کشت گل‌خانه‌ای رو آورده‌اند و به همین دلیل امسال ۱۰ درصد تولیدات بادرنگ این ولایت افزایش یافته است. او از بازار خوب و نرخ بادرنگ در بازارهای داخلی و خارجی نیز ابراز رضایت کرد. براساس اطلاعات ریاست احصائیه وزارت زراعت، نرخ بادرنگ در بازارهای داخلی از ۱۹ تا ۳۶ افغانی در هر کیلوگرام است.
 ابراهیم یاوری، از فارم‌داران بادرنگ در دشت برچی کابل، با وجودی که می‌گوید هوای سرد بهار باعث کاهش تولیداتش شده، اما نسبت به بازار بادرنگ ابراز رضایت می‌کند. او می‌گوید: «سال گذشته محصول فارم ما خوب بود، ولی بازار مناسب نبود،‌ نرخ پایین بود. امسال بازار خوب است و به قیمت بالا فروخته می‌شود، اما فارم ما به دلیل سردی هوا در اول بهار، محصول کمتری نسبت به سال گذشته دارد. در عواید فارم ما نسبت به پارسال فرقی نیامده است. پارسال نرخ پایین بود و امسال محصول پایین است.»
کربلایی غلام، یکی از صادرکننده‌گان بادرنگ به پاکستان، می‌گوید که او روزانه‌ در حدود ۳۱۵ متریک‌تُن بادرنگ محصولات سبزخانه‌های دشت برچی را به پاکستان صادر می‌کند.

تازه ترین اخبار

یکشنبه ۱۴۰۵/۷/۲۶ - ۱۴:۲۳
Background image

بررسی وضعیت باغ‌های گیلاس در ولسوالی گرزیوان فاریاب

۲۵ میزان ۱۴۰۵ هـ.ش
هیأتی متشکل از محمد ظریف رحیق آمر امور زراعتی  ریاست زراعت، آبیاری و مالداری نماینده گان  ریاست حفاظت محیط زیست و ریاست اقتصاد ولایت فاریاب، از باغ‌های گیلاس در. . .

یکشنبه ۱۴۰۵/۷/۲۶ - ۱۲:۲۷
Background image

بهره‌برداری از کانال آبیاری به طول ۷۷۰۰ متر در نورستان

۲۶ میزان ۱۴۰۵ هـ.ش
۶ جمادی‌الاول ۱۴۴۸ هـ.ق
کانال آبیاری به طول ۷۷۰۰ متر میان قریه‌های پرونز و دیوی ولایت نورستان که با حمایت مالی برنامه جهانی غذا (WFP)، همکاری تخنیکی مؤسسه ان‌سی‌آر‌او. . .

یکشنبه ۱۴۰۵/۷/۲۶ - ۱۲:۲۱
Background image

آموزش ۱۴ مسئول کلینیک‌های حیوانی در بدخشان درباره نمونه‌گیری خون از حیوانات مشکوک به تب سه‌روزه

۲۶ میزان ۱۴۰۵ هـ.ش
به‌منظور تشخیص به‌موقع بیماری تب سه‌روزه حیوانی و بررسی وضعیت شیوع آن، برای ۱۴ تن از مسئولان کلینیک‌های حیوانی در ولایت بدخشان رهنمودهای تخنیکی درباره علایم بیماری،. . .

BACK TO NEWS