کارهای انجام شده سال مالی ۱۳۹۹ در عرصه‌ی زراعت در پروان

mail-admin
دوشنبه ۱۳۹۹/۱۰/۸ - ۱۵:۳
کارهایی که در سال مالی ۹۹ در عرصه‌ی زراعت در پروان انجام شد

۸ جدی ۱۳۹۹
ریاست زراعت پروان، می‌گوید که امسال در قالب برنامه مدیریت محصولات زراعتی، کار ساخت ۲۰۰ ذخیره‌گاه پیاز، ۳۵ ذخیره‌گاه کچالو، ۱۵۴ کشمش‌خانه و ۱۲ سردخانه صفرانرژی آغاز و ۳۰ دستگاه‌ آفتابی خشک‌کننده میوه‌جات و سبزیجات تازه توزیع شده است. این پروژه‌ها به ارزش ۱۹۷ میلیون و ۸۹۴ هزار و ۹۹۷ افغانی در سطح ولایت پروان راه‌اندازی شده است. حدود ۹۵ درصد کار ساختمانی این ذخیره‌گاه‌ها و سردخانه‌ها به پیش رفته است و متباقی کار آن تا یک هفته‌ی دیگر به پایان خواهد رسد.
هم‌چنین ریاست زراعت ولایت پروان، امسال ۳۲۶ متریک‌تُن تخم‌ اصلاح‌شده‌ی گندم نیز به ارزش هشت‌میلیون و ۴۰۰ هزار افغانی به پنج‌هزار دهقان توزیع کرده است.
پنج‌ شبکه آبیاری به ارزش ۲۲ میلیون و ۱۵۹هزار و ۴۹۵ افغانی نیز توسط ریاست زراعت پروان در قریه‌های سابی‌خیل، قلعه‌بلند رباط، قلعه نصرو، قلعه‌گلی ولسوالی بگرام و قریه سنجددره مرکز ولایت ساخته شده است.
با ساخت این شبکه‌ها میزان دست‌رسی دهقانان به آب بیش‌تر شده و حاصلات‌شان افزایش می‌یابد.
کار ساخت یک سردخانه معیاری میوه‌جات و سبزیجات که کار آن در سال جاری آغاز شد، نیز تقریباً ۳۰ درصد به پیش رفته است. این سردخانه به ارزش ۱۸۰ میلیون افغانی از بودجه وزارت زراعت توسط شرکت ساختمانی انکشاف ملی به مساحت هفت جریب زمین با ظرفیت نگهداری یک‌هزار و ۵۰۰ متریک تُن میوه‌ در منطقه جنگل‌باغ مربوط به مرکز پروان ساخته می‌شود.
همین‌طور پروژه ملی باغداری و مالداری وزارت زراعت نیز، با هزینه ۱۶میلیون و ۸۱۶هزار و ۲۰۰ افغانی امسال ۵۶۰ جریب باغ میوه در ولسوالی‌های مختلف ولایت پروان احداث کرده است. این باغ‌ها شامل انگور، سیب، زردآلو، شفتالو، آلو و ناک می‌شود.
در کنار دیگر دست‌آوردهای ریاست زراعت پروان، امسال ده مرکز جمع‌آوری شیر نیز در مرکز و ولسوالی‌های جبل‌‌سراج و بگرام ساخته شده است.
در بخش القاح مصنوعی حیوانات، مبارزه با آفات و امراض نباتی و حیوانی، تطبیق واکسین بروسلوز نیز کار و فعالیت‌های گسترده صورت گرفته است.
انگور، کشمش، توت، گندم، کچالو، جواری و لوبيا از حاصلات مهم پروان می‌باشد و توت و انگور پروان از شهرت خاص برخوردار است.

خبرهای تازه

سه‌شنبه ۱۴۰۴/۷/۲۲ - ۱۱:۴۵
Background image

رئیس زراعت، آبیاری و مالداری بدخشان از چند ولسوالی این ولایت دیدار کرد

۲۲ میزان ۱۴۰۴ هـ.ش
رئیس زراعت، آبیاری و مالداری ولایت بدخشان مولوی امان‌الله حسن همراه با انجنیر روح‌الله حسینی، مدیر انکشاف میوه‌جات این ریاست، در جریان سفرهای کاری خویش از ولسوالی‌های. . .

سه‌شنبه ۱۴۰۴/۷/۲۲ - ۱۱:۴۳
Background image

پروژه توزیع تخم بذری گندم اصلاح‌شده و کود کیمیاوی در ولسوالی آبشار پنجشیر معرفی شد

۲۲ میزان ۱۴۰۴ هـ.ش
پروژه توزیع تخم بذری گندم اصلاح‌شده و کود کیمیاوی برای دهاقین قریه‌جات آستانه کلان و قول اندور ولسوالی آبشار ولایت پنجشیر معرفی گردید.
این برنامه از سوی کارمندان. . .

سه‌شنبه ۱۴۰۴/۷/۲۲ - ۱۱:۱۶
Background image

برنامه آموزشی تغییرات اقلیمی برای دهقانان و قریه‌داران در جوزجان برگزار شد

۲۲ میزان ۱۴۰۴ هـ.ش
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت جوزجان با همکاری تیم تخنیکی ریاست سازگاری سکتور زراعت با تأثیرات اقلیم، برنامه آموزشی آگاهی‌دهی پیرامون تغییرات اقلیمی را برای ۳۰. . .

بازگشت به خبرها