کارهای انجام شده سال مالی ۱۳۹۹ در عرصه‌ی زراعت در پروان

mail-admin
دوشنبه ۱۳۹۹/۱۰/۸ - ۱۵:۳
کارهایی که در سال مالی ۹۹ در عرصه‌ی زراعت در پروان انجام شد

۸ جدی ۱۳۹۹
ریاست زراعت پروان، می‌گوید که امسال در قالب برنامه مدیریت محصولات زراعتی، کار ساخت ۲۰۰ ذخیره‌گاه پیاز، ۳۵ ذخیره‌گاه کچالو، ۱۵۴ کشمش‌خانه و ۱۲ سردخانه صفرانرژی آغاز و ۳۰ دستگاه‌ آفتابی خشک‌کننده میوه‌جات و سبزیجات تازه توزیع شده است. این پروژه‌ها به ارزش ۱۹۷ میلیون و ۸۹۴ هزار و ۹۹۷ افغانی در سطح ولایت پروان راه‌اندازی شده است. حدود ۹۵ درصد کار ساختمانی این ذخیره‌گاه‌ها و سردخانه‌ها به پیش رفته است و متباقی کار آن تا یک هفته‌ی دیگر به پایان خواهد رسد.
هم‌چنین ریاست زراعت ولایت پروان، امسال ۳۲۶ متریک‌تُن تخم‌ اصلاح‌شده‌ی گندم نیز به ارزش هشت‌میلیون و ۴۰۰ هزار افغانی به پنج‌هزار دهقان توزیع کرده است.
پنج‌ شبکه آبیاری به ارزش ۲۲ میلیون و ۱۵۹هزار و ۴۹۵ افغانی نیز توسط ریاست زراعت پروان در قریه‌های سابی‌خیل، قلعه‌بلند رباط، قلعه نصرو، قلعه‌گلی ولسوالی بگرام و قریه سنجددره مرکز ولایت ساخته شده است.
با ساخت این شبکه‌ها میزان دست‌رسی دهقانان به آب بیش‌تر شده و حاصلات‌شان افزایش می‌یابد.
کار ساخت یک سردخانه معیاری میوه‌جات و سبزیجات که کار آن در سال جاری آغاز شد، نیز تقریباً ۳۰ درصد به پیش رفته است. این سردخانه به ارزش ۱۸۰ میلیون افغانی از بودجه وزارت زراعت توسط شرکت ساختمانی انکشاف ملی به مساحت هفت جریب زمین با ظرفیت نگهداری یک‌هزار و ۵۰۰ متریک تُن میوه‌ در منطقه جنگل‌باغ مربوط به مرکز پروان ساخته می‌شود.
همین‌طور پروژه ملی باغداری و مالداری وزارت زراعت نیز، با هزینه ۱۶میلیون و ۸۱۶هزار و ۲۰۰ افغانی امسال ۵۶۰ جریب باغ میوه در ولسوالی‌های مختلف ولایت پروان احداث کرده است. این باغ‌ها شامل انگور، سیب، زردآلو، شفتالو، آلو و ناک می‌شود.
در کنار دیگر دست‌آوردهای ریاست زراعت پروان، امسال ده مرکز جمع‌آوری شیر نیز در مرکز و ولسوالی‌های جبل‌‌سراج و بگرام ساخته شده است.
در بخش القاح مصنوعی حیوانات، مبارزه با آفات و امراض نباتی و حیوانی، تطبیق واکسین بروسلوز نیز کار و فعالیت‌های گسترده صورت گرفته است.
انگور، کشمش، توت، گندم، کچالو، جواری و لوبيا از حاصلات مهم پروان می‌باشد و توت و انگور پروان از شهرت خاص برخوردار است.

خبرهای تازه

چهارشنبه ۱۴۰۴/۱۱/۸ - ۱۴:۴۳
Background image

نشست رئیس هماهنگی پلان و برنامه‌های وزارت زراعت با ریاست زراعت لغمان

۸ دلو ۱۴۰۴ هـ.ش

۹ شعبان‌المعظم ۱۴۴۷ هـ.ق

یک هیأت بلندپایه از وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، به ریاست مولوی عبدالغفور، رئیس هماهنگی پلان و برنامه‌ها، به ولایت لغمان سفر کرد و با مولوی. . .

چهارشنبه ۱۴۰۴/۱۱/۸ - ۱۴:۳۹
Background image

تکمیل و بهره‌برداری کانال آبیاری ۳۴۵ متری در ولسوالی پاتو دایکندی

۸ دلو ۱۴۰۴ هـ.ش

پروژه ساختمانی کانال آبیاری به طول ۳۴۵ متر در ولسوالی پاتو ولایت دایکندی رسماً به بهره‌برداری سپرده شد.

این پروژه با تمویل مالی کشور ناروی به مبلغ ۱ ملیون و ۱۰۸ هزار و. . .

چهارشنبه ۱۴۰۴/۱۱/۸ - ۱۴:۳۷
Background image

شناسایی و معرفی ۹ متخلف قطع جنگلات و شکار غیرقانونی در ولسوالی ورسج تخار

۸ دلو ۱۴۰۴ هـ.ش

ریاست زراعت، آبیاری و مالداری تخار اعلام کرد که در جریان نظارت‌ها و بررسی‌های انجام‌شده، مدیریت جنگلات و منابع طبیعی ولسوالی ورسج توانست ۹ نفر را به‌دلیل قطع غیرقانونی. . .

بازگشت به خبرها