در پنج سال آینده ۶۲ هزار ُتن جلغوزه به چین صادر می‌شود

content_admin
دوشنبه ۱۳۹۸/۹/۴ - ۱۵:۷
 در پنج سال آینده ۶۲ هزار ُتن جلغوزه به چین صادر می‌شود


۴ قوس ۱۳۹۸
قرارداد صادرات ۶۲ هزار تن جلغوزه افغانستان به چین، پنج‌شنبه هفته گذشته میان شرکت‌های داخلی افغانستان و شرکت‌های چینایی، با هم‌آهنگی معاونیت تخنیکی ریاست عمومی اداره امور ریاست جمهوری، در سفارت افغانستان در بیجینگ، امضا شده است.
حشمت‌الله غفوری، معین آبیاری در وزارت زراعت، آبیاری و مالداری که روز دوشنبه در یک کنفرانس خبری مشترک در مرکز اطلاعات و رسانه‌های حکومت درباره این قرارداد جزییات می‌داد گفت: ارزش مجموعی ۶۲ هزار تن جلغوزه که قرار است در جریان پنج سال آینده به چین صادر شود، ۲.۲ میلیارد دالر امریکایی تخمین شده است.
او هم‌چنان افزود که میان شرکت‌های داخلی و چینایی قرارداد صادرات پسته، بادام و چهارمغز از افغانستان امضا شده است که ارزش مجموعی آن حدود نُه میلیون دالر است.
غفوری تأکید کرد که وزارت زراعت، مصونیت‌های لازم برای جمع‌آوری محصول جلغوزه را برای شرکت‌های چینایی فراهم می‌کند.
بر اساس قرارداد، انتقال جلغوزه از هر ولایت تا بندر حیرتان مسوولیت افغانستان و از حیرتان تا مقصد آن، مسوولیت طرف چینایی خواهد بود. قرار است روند انتقال ۶۲ هزار تن جلغوزه در جریان پنج سال از افغانستان به چین، از بندر حیرتان و از طریق خط آهن صورت گیرد.
عبدالباری صدیقی، معاون اداره خط آهن کشور اطمینان داد که امکانات کافی در استیشن‌های خط آهن مزار - حیرتان برای انتقال محموله‌های جلغوزه وجود دارد.
صدیقی گفت که از آغاز سال روان تا اکنون ۲.۷ میلیون تن انتقالات از بندر حیرتان به مقصد آسیای میانه و چین صورت گرفته است.
قرار است پس از امضای قراردادهای تازه در زمینه‌ی صادرات جلغوزه، پسته و بادام، و آغاز صادرات، تغییر لازم در بیلانس صادرات افغانستان با جمهوری خلق چین به میان بیاید.

خبرهای تازه

یکشنبه ۱۴۰۴/۸/۱۱ - ۹:۴۸
Background image

سفر وزیر زراعت به ننگرهار و تأکید بر حفاظت و احیای جنگلات کشور

۱۱ عقرب ۱۴۰۴ هـ.ش
مولوی عطاءالله عمری، وزیر زراعت، آبیاری و مالداری امارت اسلامی افغانستان، در رأس هیأتی عالی‌رتبه به ولایت ننگرهار سفر کرده و در یک نشست بزرگ مردمی با حضور مقامات محلی. . .

یکشنبه ۱۴۰۴/۸/۱۱ - ۹:۱۰
Background image

زمین از سوی وزارت زراعت به وزارت امور مهاجرین و عودت‌کنندگان انتقال داده شد

در نشستی که در ریاست اراضی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری برگزار شد و در آن رئیس انتقال و توزیع زمین‌های ریاست اراضی، مولوی سید محمد سعید، و رئیس عودت‌کنندگان و ادغام مجدد وزارت امور. . .

یکشنبه ۱۴۰۴/۸/۱۱ - ۸:۳۵
Background image

معرفی رؤسای جدید در وزارت زراعت، آبیاری و مالداری


به اساس پیشنهاد وزارت زراعت، آبیاری و مالداری و منظوری مقام ریاست‌الوزرا امارت اسلامی افغانستان، محمد اکبر امینی، رییس اداری پیشین وزارت زراعت، به حیث رییس توسعه سکتور خصوصی این وزارت،. . .

بازگشت به خبرها