اشتراک وزیر زراعت در نشست فرصتهای سرمایه گذاری افغانستان و ایران
مولوی عطاءالله عمری وزیر زراعت، آبیاری و مالداری در نشست فرصتهای سرمایه گذاری میان افغانستان و ایران و نمایشگاه محصولات زراعتی که در هوتل انترکانتیننتل کابل برگزار شده بود اشتراک کرد.
نشست فرصتهای سرمایه گذاری ایران و افغانستان و نمایشگاه محصولات زراعتی و تولیدات داخلی افغانستان در هوتل انترکانتنینتل کابل با حضور مولوی عطاءاللهعمری وزیر زراعت، آبیاری و مالداری، نورالدین عزیزی وزیر تجارت و صنعت، کاظمی قُمی نماینده خاص ایران در امور افغانستان، مهندس یعقوب علی نظری استاندار ایالت خراسان رضوی ایران، مولوی بخت الرحمن شرافت رئیس خط آهن افغانستان، یونس مومند معاون اتاق تجارت و سرمایهگذاری، خانجان الکوزی معاون اتاق تجارت و صنایع، محمود سیادت رئیس اتاق مشترک بازرگانی افغانستان و ایران و اختر محمد احمدی معاون اتاق زراعت و مالداری افغانستان برگزار شد.
در این نشست هیئت ایران و افغانستان روی محور همکاریهای دو جانبه در بخشهای بهبود زمینههای تبادله و تجارت محصولات زراعتی، مالداری، باغداری، انکشاف تجارت نیازمندیهای خوراکی، پوشاکی، مواد سوخت و سرمایه گذاری زراعتی و مالداری صحبت کرده و بر گسترش همکاری ها در این بخش تعهد کردند.
مولوی عطاءاللهعمری وزیر زراعت، آبیاری و مالداری روی افزایش و انکشاف صادرات محصولات زراعتی و مالداری، آموزش دهقانان و متخصصان زراعت، سرمایهگذاری و کار مشترک سرمایهداران ایران و افغانستان صحبت نموده از دولت ایران و سرمایهداران ایرانی خواست که در افغانستان سرمایه گذاری نمایند که ا.ا.ا آمادهاست سهولتهای لازم را برای کار در این زمینهها مساعد کند.
آقای عمری تاکید بر همکاری مشترک مطابق به وجوح مشترک میان افغانستان و ایران کرده افزود:" هر گوشهای از کره زمین دارای جوانب مختلف مثبت و منفی میباشد، مردم میتوانند با همکاری متقابل جوانب منفی را به مثبت تبدیل نموده و نیازمندیهای خویش را تامین کنند، در دین مقدس اسلام؛ الله"ج" فرمودهاست که مردم با همدیگر مراوده و همکاری داشته باشند، مردم ایران و افغانستان دو پیکر و یک روح اند، چون هر دو مسلمان و هم زبان میباشند، مسلمانها در اصل پیوند معنوی و دینی دارند که نسبت به هر چیز دیگر اهمیت دارد، ضرورت است که در همه بخشها همکاری داشته باشیم، ایران ظرفیت خوب و دست بالای در زراعت دارد، از شما تقاضاء داریم که ما را همکاری کنید".
آقای عمری همچنان از تاجران و سرمایهداران ایرانی نیز دعوت کرد تا بیایند در بخش زراعت و مالداری سرمایهگذاری و کار کنند، وزارت زراعت همه سهولتها را برای شان فراهم میکند و هیچ مشکلی هم مانع کار آنها نمیتواند شود و سرمایه شان مصوون میماند.
در همین حال حاضرین در این نشست پیرامون استفاده از فرصتهای سرمایه گذاری میان افغانستان و ایران صحبت نموده و از آمادگی شان برای آوردن سهولتها در تجارت و حمل و نقل محصولات ایران و افغانستان خبر دادند.
آقای کاظمی قمی نماینده خاص ایران در امور افغانستان در صحبتهایش از ایجاد کمیتههای بینالوزراتی، آوردن سهولت در مرزها، کاهش تعرفه گمرکی، ایجاد مناطق آزاد مشترک در مرز، تبادله پول در بانکها بصورت سهل سخن گفت که میتواند وضعیت کار تجارت دو کشور را بهبود بخشد.
در اخیر مجلس سند بهرهبرداری خط آهن خوف هرات بین هیئت دولت افغانستان و ایران امضاء و با اهدای تحایف مجلس خاتمه یافت.
قابل ذکر است که در حاشیه این نشست نمایشگاه تولیدات و محصولاتی زراعتی نیز راهاندازی شده بود که قالین افغانستان، انگور، کچالو، سیب، انار، میوههای خشک، زمرد و لاجورد به نمایش گذاشته شده بود.