پیش‌رفت ۵۰ درصدی کار پروژه‌های مدیریت محصولات زراعتی در تخار

mail-admin
شنبه ۱۳۹۹/۶/۱۵ - ۲۱:۲۹
پیش‌رفت ۵۰ درصدی کار پروژه‌های مدیریت محصولات زراعتی در تخار
 
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری تخار، می‌گوید که پروژه‌های جدید زراعتی که از طریق برنامه‌ی مدیریت محصولات زراعتی در ولایت تخار راه‌اندازی شده است، در حدود ۵۰ درصد به پیش رفته است.
وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، از طریق پروژه‌ی مدیریت محصولات زراعتی‌اش، پروژه‌های جدید زراعتی را در تخار راه‌اندازی کرده است. هدف از تطبیق این پروژه، جلوگیری از فاسد شدن محصولات دهقانان و باغداران، افزایش درآمد دهقانان و اشتغال‌زایی است.
سراج‌الدین مهربان رییس زراعت تخار می‌گوید: «در قالب مدیریت محصولات زراعتی در دوره کرونا در ولایت تخار در کل ۲۶۵ پروژه در نظر گرفته شده و در حال تطبیق است.»
آقای مهربان افزود که این پروژه‌ها شامل ۱۵۰ ذخیره‌خانه پیاز، ۱۰۰ ذخیره‌خانه‌ی کچالو و ۱۵ سردخانه میوه‌جات و سبزیجات در ۱۴ ولسوالی تخار است که عملاً کار این پروژه‌ها جریان دارد.
هزینه‌ی مجموعی این پروژه‌ها ۱۵۷ میلیون و ۲۶۹ هزار و ۱۴۰ افغانی است. کار این پروژه‌ها تا یک ماه دیگر تکمیل خواهد شد.
محمد نادر یک تن از دهقانان قریه «ختایان» مرکز ولایت تخار است که برایش یک ذخیره‌خانه پیاز ساخته می‌شود. محمد نادر گفت، «در صورتی که ذخیره‌خانه‌های پیاز با کیفیت ساخته شود، نتیجه خوب دارد. سابق که ذخیره‌خانه پیاز نداشتیم، مستقیم بعد از برداشت حاصل، آن را به قیمت پایین به بازار عرضه می‌کردیم، هر سیر (هفت کیلو) پیاز را ۵۰ افغانی به فروش می‌رساندیم، تشکر از وزارت زراعت که ذخیره‌خانه‌ی پیاز را به ما جور می‌کند، مشکلات زیاد ما رفع می‌شود و پیاز را ذخیره می‌کنیم و در وقت مناسب به بازار عرضه می‌داریم و به قیمت مناسب می‌فروشیم.»
در همین حال، محمد نعیم یک تن دیگر از دهقانانی است در قریه «دلگیرسایی» مرکز ولایت تخار که برایش یک سرد‌خانه میوه ساخته می‌شود. او می‌گوید که من ۱۳ جریب باغ انگور، شفتالو، گیلاس و سیب دارم. کار سرد‌خانه میوه ۲.۵ متر خشت‌کاری آن به پیش رفته است. سردخانه میوه ۱۰۰ فی صد برای ما دهقانان، که میوه‌های‌مان را نگهداری کنیم، مهم و حیاتی است، امید است که این سردخانه‌ها با کیفیت ساخته شود. و از فاسد شدن میوه‌های‌مان بتوانیم جلوگیری کنیم.»
او هم‌چنان خواستش از وزارت زراعت، ایجاد دواخانه زراعتی است که دواهای خوش‌کیفیت داشته باشند.
دهقانان و باغداران بنا بر وافر بودن آب و هوای مساعد از حاصلات سالانه‌ی‌شان در ولسوالی‌های فرخار، ورسج، بهارک، دشت قلعه، ینگی‌قلعه، خواجه بهاءالدین، درقد، چاه آب، بنگی اشکمش، کلفگان و مرکز که پروژه‌های مدیریت محصولات زراعتی تطبیق می‌شود، خوش‌بین‌اند. هم‌چنین این پروژه‌ها برای باشنده‌گان ولایت تخار زمینه کاریابی را نیز مساعد کرده است.
این ولایت دارای باغ‌های مثمر و زینتی زیاد بوده است که حاصلات آن شامل سیب، آلوگیلاس، ناک، شفتالو، زردآلو، انگور، بهی و ... است. بخشی از حاصلات سیب ولایت تخار، قرار است در ذخیره‌خانه‌های سارک، که از طریق وزارت زراعت در قالب پروژه‌ی مدیریت محصولات زراعتی ساخته شده است، نگهداری شود.
اکثر ولسوالی‌های تخار، سرشار از آب است و مالداری در ولسوالی‌های فرخار و ورسج بیش‌تر به علت آب فراوان، رشد کرده است.
تخار یکی از ولایت‌های زراعتی است و اقتصاد اکثر مردم آن به زراعت، مالداری و باغداری متکی است. این ولایت ١٣٠ هزار هکتار زمین آبی و ٣٠٠ هزار هکتار زمین للمی دارد که اکثراً در دو فصل کشت می‌شود. محصولات عمده‌ی آن را برنج، گندم، جو و جواری تشکیل می‌دهد.
هفته‌نامه‌ی دهقان، محمدتمیم صدیقی

خبرهای تازه

دوشنبه ۱۴۰۵/۲/۱۴ - ۱۵:۲
Background image

پاکسازی ۱۲۰۰ هکتار زمین زراعتی از ملخ‌ها در بادغیس

۱۴ ثور ۱۴۰۵ هـ.ش
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت بادغیس از پاکسازی یک‌هزار و ۲۰۰ هکتار زمین زراعتی از وجود ملخ‌ها در این ولایت خبر داد.
مسئولان می‌گویند پرسونل مسلکی مدیریت عمومی. . .

دوشنبه ۱۴۰۵/۲/۱۴ - ۱۱:۳۸
Background image

ادویه‌پاشی برای کنترول آفات نباتی در شغنان بدخشان انجام شد

۱۴ ثور ۱۴۰۵ هـ.ش
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت بدخشان از اجرای برنامه ادویه‌پاشی به‌منظور کنترول آفات نباتی در ولسوالی شغنان این ولایت خبر داد.
این برنامه از ۷ تا ۱۱ ثور در قریه. . .

دوشنبه ۱۴۰۵/۲/۱۴ - ۱۰:۵
Background image

توزیع تخم سبزیجات و کود کیمیاوی برای زنان زراعت‌پیشه در کاپیسا

۱۴ ثور ۱۴۰۵ هـ.ش
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت کاپیسا برای  ۲۰۰ تن از زنان زراعت‌پیشه و سبزی‌کار در مرکز این ولایت، تخم سبزیجات و کود کیمیاوی توزیع کرد.
در این برنامه، برای ۲۰۰ تن. . .

بازگشت به خبرها