نشست بررسی چگونه‌گی جلوگیری از قاچاق زعفران به افغانستان با حضور نماینده‌گان نهادهای مرتبط برگزار شد

content_admin
یکشنبه ۱۳۹۹/۸/۲۵ - ۱۴:۴۴
نشست بررسی چگونه‌گی جلوگیری از قاچاق زعفران به افغانستان با حضور نماینده‌گان نهادهای مرتبط برگزار شد

۲۵ عقرب ۱۳۹۹
نشست بحث و بررسی چگونه‌گی جلوگیری از قاچاق زعفران به کشور، با اشتراک نماینده‌گان شورای امنیت ملی، وزارت‌های داخله، مالیه، صنعت و تجارت، ریاست عمومی امنیت ملی و اتحادیه‌ی ملی زعفران‌کاران و شماری از مسوولان وزارت زراعت، به ریاست داکتر انوارالحق احدی، نامزدوزیر و سرپرست وزارت زراعت، در دفتر مقام برگزار شد.
داکتر انوارالحق احدی، سرپرست وزارت زراعت گفت «به اساس طرح انکشاف پنج ساله زعفران، سطح زیر کشت و میزان تولید سال به سال در حال افزایش است، زعفران افغانستان جایگاه عالی کیفیت را در جهان دارد، در حال حاضر افزایش تولید و ایجاد مراکز پروسس، ایجاد لابراتوار کنترل کیفیت، آموزش دهقانان، و برخی از موارد دیگر قدم‌های اساسی است که وزارت زراعت برداشته است، اما با وجود پیش‌رفت‌هایی در سکتور زعفران، مشکلات پایین بودن تولیدکننده‌گی مزارع، کمبود مراکز معیاری پروسس و قاچاق زعفران وجود دارد.»
سرپرست وزارت زراعت افزود «با وجودی که واردات زعفران و پیاز آن، به اساس حکم رییس جمهور متوقف است، اما هنوز هم گزارش‌هایی مبنی بر قاچاق زعفران از کشورهای همسایه به افغانستان وجود دارد.»
در همین حال آقای احدی از وزارت مالیه خواست تا در فعال‌سازی اسکنرها در گمرک‌ها که در جلوگیری از قاچاق زعفران مؤثر است، همکاری کند. هم‌چنان سرپرست وزارت زراعت از ارگان‌های امنیتی خواستار کنترل محموله‌های وارداتی و همکاری بیش‌تر در جلوگیری از قاچاق زعفران شد.
هم‌چنان نماینده‌گان اداره‌های مختلف در این نشست ابراز آماده‌گی کردند که در زمینه‌ی حل مشکلات قاچاق زعفران در هم‌آهنگی با نهادهای سکتوری همکاری کنند.
باید گفت که افغانستان در سال ۱۳۹۸ حدود ۲۰ متریک تن زعفران تولید کرده و به اساس گزارش‌ها در سال جاری، کشت‌زارهای زعفران یک‌هزار هکتار بیش‌تر شده و احتمالاً حاصلات امسال نسبت به سال گذشته بیش‌تر می‌شود.

تازه ترین اخبار

چهارشنبه ۱۴۰۴/۱/۱۳ - ۱۴:۵۴
Background image

نظارت و ارائه مشوره‌های تخنیکی برای باغداران در بگرامی کابل

کارمندان بخش ترویج باغداری و حفظ الصحه نباتی ریاست زراعت کابل در ولسوالی بگرامی از باغ‌های بادام و زردآلو در این ولسوالی بازدید کرده و وضعیت آن‌ها را بررسی کردند.
در این برنامه، از یک. . .

شنبه ۱۴۰۴/۱/۹ - ۱۰:۳۱
Background image

توزیع وسایل پروسس لبنیات برای شماری از مالداران در تخار

۹ حمل ۱۴۰۴ هـ.ش
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری تخار به همکاری دفتر کنسرن، چند قلم وسایل جمع آوری و پروسس لبنیات را برای شماری از مالدارن در ده قریه ولسوالی کلفگان توزیع کرد.
این وسایل. . .

شنبه ۱۴۰۴/۱/۹ - ۱۰:۷
Background image

توزیع وسایل پروسس لبنیات برای گروه‌های مالداری در فرخار

ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت تخار از توزیع وسایل پروسس لبنیات برای ۱۰ گروه مالداری در ولسوالی فرخار، تحت حمایت دفتر کنسرن، نظارت به عمل آورد.
این وسایل شامل یک پایه فریزر، یک. . .

BACK TO NEWS